Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Goldenapp: ano je to nudnější film,ale ta dramatická hudba a zápletka děje tě nenechaj usnout

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

John Turturro překvapil i když v krátkém podání a vedle Johnyho deppa film byl o něco větší kvalita. Tajemné okno je dobrý hlavně pro ty který od tohoto filmu nic neočekávají.

sewlord

sewlord (hodnocení, recenze)

Tajemné okno - jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Johnny Depp samozřejmě nezklamal a zahrál perfektně. Též mě potěšil John Turturro, kterého jsem si oblíbil ve skvělém Big Lebowski. Prostě vynikající film, u kterého jsem se nenudil.

Goldenapp

Goldenapp (hodnocení, recenze)

Usnula jsem v půlce filmu i navzdory, že tam hrál J. Depp. Do té doby to byla jenom nuda. Třeba se na to někdy podívám znovu a uvidím, co se z toho vyklubalo.

Metlina

Metlina (hodnocení, recenze)

bylo to napínavé, atmosféra se místy dala krájet... ale co z toho nakonec vylezlo za blbinu...

everlong

everlong (hodnocení, recenze)

překvapivě dobrý film, Depp tradičně skvělý a i přesto, že nemám zrovna dvakrát v lásce filmové adaptace Stephena Kinga se mi tenhle film líbil

vincchuppo

vincchuppo (hodnocení, recenze)

I když můj nejlepší přítel si myslí, že žiju jenom pro akci, pravda je, že žiju i pro schizofrenní psychopatycké a slořitější zápletky. Tento film mě oslovil. Navíc, mám rád spisovatele, a rád čtu. :-)

beckinsale

beckinsale (hodnocení, recenze)

Film má určité konečné překvapení děje...příběh byl zajímavě vymyšlený..film pro 4*

smrt.ka

smrt.ka (hodnocení, recenze)

Příběh, který dokážu tak snadno odhadnout už od začátku nemůže být příliš zábavný, ať je k tomu klidně příjemná muzika, pár "baf baf" i krásná scenérie. Ale Depp byl skvělý, a také konec - za to, že krásná skoro hlavní hrdinka nepřežila, i přes to, že ji šel zachránit její přítel, má u mě film bod, protože to bylo asi jediné překvapení, kterého se mi dostalo.

denbrough

denbrough (hodnocení, recenze)

to mutace : A zkusil jsi přečíst TO? to je totiž podle mě nejlepší knížka, co znám. Tenhle příběh Tajemné okno ( Kniha Skryté okno do skryté zahrady ) mě až tak nezaujal... Vlastně je to jeden z těch slabších Kingů. TO je nejlepší knížka, škoda, že se dočkala tak mizerného filmového zpracování.. Jinak Pavučina snů byla taky bída...

Katarine

Katarine (hodnocení, recenze)

Věřte, nebo ne, ale tohle se mi opravdu líbilo. Atmosféra, hudba, herci...všechno to mě hned vtáhlo do děje. Knižní předlohu bohužel neznám, i když od SK jsem četla spoustu děl, dokonce i pár, ve kterých vystupuje jako hlavní postava spisovatel, takže snad se někdy dostanu i k tomuto. No, ale předpokládám, že nikdy nic nebude zpracované tak...jak to říct...špatně, jako Pavučina snů. No, snad to nebude zaujetím mého oblíbeného herce Johnnyho, ale vážně takto zpracované drama je přesně podle mého gusta.

Janko666

Janko666 (hodnocení, recenze)

eh nemohl by mi někdo z Vás napsat jak skončí kniha, docela mě to zajímá, ale nechce se mi to celý číst, když už vím o co tam de a na netu sem to taky nikde nenašel. díky předem

 (hodnocení, recenze)

dobrý film ale prostě Jonny má i lepší

TerP

TerP (hodnocení, recenze)

Neskutečné - jinak prostě nejde tento film definovat. Líbil by se mi, to ano, kdyby ovšem nebyl ponořen do takové, pro mě, špatné atmsoféry, při čemž se mi téměř při každém záblesku zvedal žaludek... Tento film na mě nepůsobí zrovna nejlépe, za to knihu jsem hltala... No jo, od adaptace nemůžeme čekat zázraky... Ale Johnny je v tomhle filmu naprosto k sežrání :))

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Uz su tie schyzofrenicke filmy dost otrepane. A tento je neuveritelne nudna a stupidna kravina.

Croma

Croma (hodnocení, recenze)

V porovnání s povídkou Stephena Kinga, která je téměř totožná s filmem, tomu něco chybí. Depp hraje výborně, možná kdyby to vzal do ruky Darabont...

Rockwood

Rockwood (hodnocení, recenze)

typicky? A četl jsi od něj někdy něco? Já jen, že když sem se dozvěděl, že to je od Kinga, tak sem se docela divil, protože mi to moc jeho styl nepřipomínalo.

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Typicky kingovská srágora....některá slovní spojení prostě nechápu.

mutace

mutace (hodnocení, recenze)

Typická Kingovská srágora. Stephen King je průhlednej jak moje babička. V životě jsem od něj nečet nic co by mne překvapilo. Kdykoliv jsem vzal do rukou jeho knihu, řikal jsem si zhruba tak od strany 50 : "Snad není SK tak blbej, aby ta zápletka byla skutečne tak pitomá", A ono jo. Ani Johny Depp s tím neměl šanci cokoliv udělat, snad jen odmitnout scénář.

Afterpoe

Afterpoe (hodnocení, recenze)

Jedna z těch méně povedených adaptací knižní předlohy Stevena Kinga. Johnyho Deppa bych ale neobsadil jenom kvůli tomu, že je známá tvář. Inu neznámý režisér si to nějak musí kompenzovat.

Krystofore

Krystofore (hodnocení, recenze)

Samozřejmě skvělej film se skvělým obsazením.Skvělý je,že je to thriller nebo horor a nekončí happy-endem,což je málokdy.

Reklama

Reklama