Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Herráček 

všechny recenze uživatele

Na animák to má dosti nevzvyklou atmosféru... Člověk, který je od Pixaru zvyklý na jakousi rozvernost téměř za jakékoli situace tu bude alespoň zpočátku vyveden z míry průběhem, který by nečekal... Avšak děj samotný je vcelku klišoidní a dalo by se říci i předvídatelný... Což ovšem nic nemění na tom, že jde o trošku vážnější pohádku pro děti a pokud se na to člověk dívá z tohoto úhlu, je to věc dobře koukatelná... ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Úplne tradičný a staromilský Disney, ktorý sa štýlom príbehu vracia hlbšie do minulosti. Nakoľko mňa skôr bavili tie dobrodružnejšie a humorom nabitejšie filmy z 90.-tych rokov, prípadne začiatku milénia, v tomto prípade ma tento síce pekný, ale skôr jednoduchý príbeh až tak nenadchol. Animácie aj hudba spĺňajú kvalitatívny disneyovský štandard. 60%. ()

Reklama

Endavour 

všechny recenze uživatele

Až teď, když trávím každou třetí sobotu s malým bratrancem si uvědomuji, jak skvělé filmy jsem coby malý harant propásl. Pohádka o přátelství, lásce mezi bratry a vlastně i psychologii sebepoznání. Film svou tématikou, prostředím a hlavně pak SKVĚLÝM soundtrackem Collinse nebo Tiny Turner si získá nejen mladé, ale i dospělé publikum. Možná tady rozvířím vody, ale konečně jsem našel vhodného nástupce Lvího krále; jmenuje se Kenai. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená pohádka s opravdu silným příběhem, která je plná humoru, vtipných scén, krásných písní, ale také dramatických a velmi emotivních scén. Nádherně vykreslená příroda, úchvatné čarovné momentky, filmařům se povedla navodit velmi příjemná atmosféra. Velmi sympatické obsazení jak lidí, tak i zvířat. Jednoznačně jedna z nejkrásnějších a zároveň mých nejoblíbenějších pohádek od studia Walta Disney. 10/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)

Reklama

Reklama