Obsahy(1)
Dokument Jana Špáty o výrobě a spotřebě vepřového masa, o rizicích jeho konzumace a rozdílu mezi vyspělými zeměmi a zeměmi třetího světa. (Snorlax)
Recenze (7)
To byla ale prasárna... ()
Bez bůčku a krkovičky ani ránu :D Že v rozvojových zemích nerostou prasata, za to nikdo přece nemůže... ()
Dokument o tom, jak se z tlustého tloustne. Tento objev by zasloužil Nobelovu cenu. ()
Nástin českých produkčních a spotřebních zvyklostí v oboru ošípaných. ()
Přes všechnu závažnost témat které Jan Špáta zpracoval, zaznamenal paradoxně největší úspěch tento dokument, tedy jedna jediná konkrétní věta. Kdy vedoucí vepřína v Třeboni na kameru řekl: " Nejlepší je, když má každý vepř své místo u koryta, nedochází k přežírání a hospodářským ztrátám". Cenzor se při schvalování velmi kroutil, protože mu bylo jasné jak si diváci větu vyloží, větu si ale režisér vybojoval a diváci "řvali" smíchy po celé republice. 🤣 ()
To jsme, soudruzi, skutečně nevěděli. ()
Agitka proti přejídání se vepřovým masem, kterého za socialismu byly plné obchody ! V dokumentu hovoří i MUDr. Ratmír Rath, otec Davida Ratha. ()