Reklama

Reklama

Tři do páru

  • Česko Domov na konci světa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film zaznamenává životy Bobby a Jonathana, dvou přátel z dětství, kteří se potkají na předměstí školy v Ohiu. Od okamžiku, kdy se potkají, jsou Bobby a Jonathan nerozdělitelní. Pro Johnathana je nekonvenčí Bobby spojením se světem ve větším rozměru. Pro Bobbyho představuje Jonathanova rodina a především jeho matka Alice určitý druh stability, kterou sám nikdy nepoznal.V průběhu dospívání vyrůstají odděleně jen proto, aby se opět potkali v New Yorku, kde, společně s lehkomyslnou Clare, vytvoří nový druh rodiny. Nyní se však objevuje otázka: dokáží žít v podivném trojúhelníku, tak aby nebylo zničeno jejich přátelství? Film je založen na knize Michaela Cunninghama, vítěze Pulitzerovy ceny za ro-mán Hodiny, který také napsal scénář, snímek pohlíží na to, co vnímáme jako lásku, závazky a loajalitu. Zabývá se taktéž především otázkou role rodiny a ukazuje nám její pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zvláštní × nepřirozené, nudné, ponuré. Začínám zjišťovat, že od filmů toho hodně očekávám a že jsem pak trochu zklamaná. U tohoto snímku to nebylo jinak. I když námět byl zajímavý, vztah tří lidí, kteří se navzájem milují, mají dítě a žijí spolu. Opravdu takový bohémský život se zde ukazuje. Nějak jsem ztratila pojem o čase v tomto filmu a přišlo mi to trochu nedoladěné. V závěru filmu byl děj docela nudný. Z celého filmu mám docela negativní pocit. Tak ani vlastně nevím proč ty tři hvězdičky. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální kravina, která mě nebavila tak, jak jen film může člověka nebavit. Milostný trojúhelník třech dementů skutečně není nic nad čím bych prožíval svůj kinematografický orgasmus, jako se to některým koukatelům zde určitě podařilo. Tolik zde vychvalovanou knihu mile rád nepotkám, protože se skutečně nejedná o téma, které by ve mne vzbudilo alespoň pikoskopický zájem. Jednoznačný odpad a převeliká ztráta času, který už mi nikdo nevrátí. ()

Reklama

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...samozřejmě... předloha Cunnighamovi knihy je handicapem tohoto filmu, protože dosáhnout nebo jen naznačit její kvality je zřejmě nadfilmařský úkol... na druhou stranu "něco na tom filmu je"... co? milé herectví, lidské pochopení i zmatené hledání kudy a kam je bytostně blízké... ...dějově málo akční? ...akční asi jako život sám, co ještě všechno je potřeba do života vtěsnat? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nezahulíte si?" ,,Jste skvělá tanečnice." ,,Bejvávalo, kdysi, ve čtvrtohorách." Dramatický příběh švédské trojky, která funguje i nefunguje, byť se hlavní aktéři snaží, jak jen můžou. Skvělá hudba, příjemná kamera a skvělé herecké výkony (S.Spaceková je prostě neodolatelná hlavně, když se zhulí...). Snímek staví spíše na psychologii postav, než na sexu, jak by se z tématu mohlo zdát. A vůbec to není na škodu stejně, jako konec, který možná není úplně šťastný, ale špatný rozhodně ne. Jen mi trochu vadilo, že si všichni pořád navzájem říkali, jak se milují, což tedy nebyla úplně pravda....a nejsem si jistý, kdo lhal a kdo ne... ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Předloha od Michaela Cunninghama se mi hodně líbila, přiznám se, že jsem se docela třepal na tenhle film. Hm co říct, po čerstvém zhlédnutí, kdybych byl kuřák tak si nejprve zapálím....Dost mě to vzalo, Colin Farrell v roli Bobbyho překvapil, Sissy Spacek jako Jonathanova matka skvělá jako vždy a vůbec ta posmutnělá atmosféra celého filmu a do toho naprosto přesný soundtrack. Měl bych přece jednu výtku, že ten film je tak krátký (jde o docela pokrácenou verzi knižní předlohy) Takže nejdřív kniha, pak si dejte film. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Jakmile se Colin Farrell o projektu doslechl, sám si u vedení domluvil zkoušku na ústřední roli. (Dlee)
  • Michael Cunningham napsal scénář podle vlastní původní knihy. Autora později proslavil zejména titul "Hodiny". (=woody=)
  • Nahé scény Colina Farrella musely být z filmu vysřiženy, protože příliš rozptylovaly obecenstvo. (Valsadora)

Reklama

Reklama