Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za svou mafiánskou rodinu si odkroutil 25 let, než aby někoho napráskal. Hodně četl, složil pár básní a snažil se vyhnout konfliktům. A teď zpátky New York? Těžko, o obchody se má vysloužilý gangster Dwight Manfredi starat v jednom zapadákově, teda v oklahomské Tulse. Staré časy jsou pryč, kroutí hlavou nad moderními vymoženostmi: způsoby komunikace, kafe jen do kelímku, kreditky či obchody, kde neberou hotovost. Přesto sype hlášky. Streamovací služba Paramount+ na to vůbec nejde špatně, s Taylorem Sheridanem několikrát pomohla do sedla stárnoucím hvězdám: Helen Mirren a Harrison Ford právě odstartovali se seriálem 1923, charismatický Sam Elliot táhl 1883 o Duttonových předcích, Kevin Costner roky vévodí oblíbené sérii Yellowstone. A teď Slyovo charisma… tvůrci na něm a jeho přednostech seriál vyloženě postavili. Stallone moc dobře ví, že je za vrcholem, nicméně sledovat ho v jeho první seriálové roli je obrovská radost. Právě Sheridan, ač nevypráví nějak objevně, si diváka stejně jako u Yellowstonu zaháčkuje velice rychle. Přitom i tady platí to samé: z hlediska příběhu se toho vlastně moc nestane a dění na obrazovce by se dalo bez větších obtíží vměstnat do menšího počtu epizod. Ale prostě Sly je Sly. Gangstera, jehož vyjednávání je založené hlavně na přesně mířené ráně, mu každopádně věříme měrou vrchovatou. Máme tu šéfa motorkářského gangu, zkorumpované poldy i federální agenty, kteří z přítomnosti bývalého newyorského kápa nejsou nadšení, a hlavně Dwightovy bývalé kumpány (kteří určitě sehrají podstatnou roli u avizované druhé série). Rozhodně nečekejte akční hody, když už ale akce přijde, přál bych si ji intenzivnější a syrovější. Tak třeba příště. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Aj dobre obsadená a pohodičková rutina je stále len rutinou. Terence Winter sa k Tulsa King postavil ako k víkendovému projektu, kde vývoj postáv je plytší než hroby, v ktorých končia Dwightovi oponenti. Celý seriál stojí totiž výhradne na Stallonovej charizme, zábavných jednorozmerných postavičkách a vtipnom machizme. No od scenáristu stojaceho za Sopranovcami a Boardwalkom som čakal trochu hlbšiu gangsterku, než len takýto fastfood. Čas strávený pri Tulsa King neľutujem, veď nemusí byť všetko v TV intelektuálny Escargot. Ale nebyť Sylvestra v hlavnej roli, asi by tie hodnotenia boli všeobecne o dosť nižšie a úprimnejšie. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Začátek mě velice navnadil, pak to trochu polevilo až závěr se trochu rozjel. Pár skvělých hlášek, ale jinak tuctový seriál, uvidíme co přinese druhá řada. Dle jako vždy přestřelenému hodnocení jsem očekával od stárnoucího Stalloneho trochu víc. Místy dosti trpné, hluchá místa, dívat se na to dá už kvůli Sly, ale i bez hereckých hvězd jsou mnohem lepší.  Za týden nebudu vědět o čem to bylo , hned po shlédnutí pustím z hlavy. Zmizelo tolik motorkářů a policie to nevyšetřuje, byť to byli zločinci? Ve Flasbacku o 25 let Sly vůbec neomládl, naprosto stejný dědula jako v 75, atd. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan sa pre tentokrát trafil do čierneho. Old school mafiánska miniséria s doslova žiariacim Stalloneom, ktorý má postavu šitú priamo na mieru, ťahá výsledný dojem výrazne nahor a aj ďaleko po 70-ke stále pôsobí cool a dojmom, že by ste s ním nechceli mať konflikt a pästný súboj. Po scenáristickej a príbehovej stránke by sme v žánri našli určite i sofistikovanejšie a kvalitnejšie kúsky, no osobne som bol s Tulsa King i vďaka viacero akčným scénam a humorným momentom vyplývajúcich z dosadenia zástupcu "starej školy" do modernej doby vcelku spokojný. Druhá séria vzhľadom na koniec vyzerá byť ako povinnosť a vlastne nie som proti- Stallone totiž od posledného Ramba, od ktorého uplynuli už 4 roky, nič moc zásadného a kvalitného nenatočil. 80% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od spolupráce Sheridana se Stallonem jsem čekal velké věci. Ale popravdě...Tulsa King předčilo veškerá má očekávání. Seriál totiž sází na odlehčenou zábavu. Jasně, v gangsterském žánru se většinou hraje na vážnější notu, ale tady mi to netradiční pojetí sedlo neskutečně. Stallone si roli italského mafiánského generála v 75 letech užívá plnými doušky, nikdy bych mu jeho postavě netipoval tak obstojný věk. Jeho Dwight rozzářil obrazovky naplno! Ale i vedlejší obsazení seriálu dává plusové body navíc, ať už přehnaně over-the-top záporák, či policistka v FBI, nebo chlápek obchodující s marihuanou. Seriál mj. chytře sází i na kratší formát jednotlivých epizod, tudíž nedochází k žádnému zbytečnému balastu. V závěru mě překvapilo, že se Sheridan malinko utrhl ze řetězů. Do té doby spíše komediálnější pojetí celého projektu místy začalo zavánět pořádným naturalismem! Na druhou řadu se nesmírně těším. Tulsa King má potenciál na to, aby se z toho stal kult se vším všudy. Za mě dávám 8,5/10 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Seriál sa mal pôvodne odohrávať v Kansas City, preto niesol aj v čase ohlásenia v decembri 2021 názov "Kansas City". (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama