Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostopášný i rajcovní průzkum potrhlého života jedné prostitutky z Hong Kongu. Její jméno je Kum, není ani trochu atraktivní, ovšem její bezstarostnost a odvaha z ní učinily tamní legendu. V Hong Kongu totiž přezdívají prostitutkám 'kuřata' a Kum si vysloužila titul 'Zlaté kuře', tedy nejfajnovější šlapka. Jednoho dne Kum uvízne v telefonní budce s rádoby zlodějem a rozhodne si ukrátit čas tím, že mu vypráví sto jedna příběhů z jejího života úzce propojeného se sexuálním byznysem. A tak se vydáte s Kum na veselou cestu plnou lechtivých historek plných nadržených lumpáren i trapných situací. Současně se vám nabízí trochu jiný úhled pohledu na život spojený s libidem a v neposlední řadě i nastínění ekonomické a sociální proměny, kterou během posledních desetiletí prošel Kumin milovaný Hong Kong. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Není nijak zvlášť hezká ani chytrá, je ale dobrosrdečná a pragmatická. Kdo je to? Kurva, děvka, šlapka nebo chcete-li prostitutka (kódové označení v hk slangu chicken) jménem Kum v podání Sandry Ng jež je hlavní hrdinkou tohoto filmu. Jednou večer kontroluje u bankomatu zůstatek na účtu a je překvapená zoufalým zlodějem (Eric Tsang), s nímž díky výpadku proudu zůstane v kukani bankomatu uvězněná. Nakonec se události vyvrbí tak, že Kum začne zloději vyprávět příběhy ze svého života. *** To, co zpočátku vypadá jako izolované historky pro zasmání, se ale stává originální retrospektivou života v Hongkongu v posledních několika desítkách let. S humorem, ale také ironickým odstupem ("To nebyl rok 1997, co nás zničil, to bylo nové tisíciletí.")líčí osobní příhody spojené s velkými historickými a ekonomickými událostmi. Tyto velké dějiny mají vždy konkrétní dopad na malé dějiny hlavních postav (od Asijské finanční krize až k rozvoji techniky). Kum vypráví postupně několik příhod, které kromě prvních dvou jdou od časově starších k těm novějším. Několik dalších hlavních postav a důležitých osobních příhod, které mají své vyústění později, dává filmu punc provázaného dramatického celku. *** Snímek je také velkou hereckou příležitostí pro Sandru Ng dokázat nejen dramatický (jako v Juliet In Love) ale i komediální talent. Za tuto roli oprávněně získala HK cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Neztratí se ani další účinkující ve vedlejších rolích - přihrávající zloděj v podání Erica Tsanga, jako vždy působivý Hu Jun, nebýt hlasu pro mě k nepoznání Tony Leung Ka-fai a nakonec cameo Andy Laua (hraje sám sebe). ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně milý film s jednoduchým příběhem, nebo spíše mozaikou mini příběhů skládanou ze vzpomínek Hong Kongžské prostitutky bez obvykle nezbytných rekvizit jako je mravní bída, nemoci, bezvýchodnost a beznaděj. Celkovému pozitivním u ladění velice prospívá byrilantní herecký výkon hlavní představitelky. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hm tak tahle děvka by musela za sex platit mně a ne já jí. Navíc mě už ty podobný příběhy děvek unavují. Jako já jsem fanoušek děvek a klidně bych je volil do parlamentu, protože jak jsem si všimnul už teď se to hemží v parlementu kurvama. Samotný příběh je založen na vyprávění jednotlivých pracovních příběhů děvky, ale upřimně řečeno, je to jak když louskáte voříšky a místo dobrýho jádýrka na vás vypadne nuda. Samotná pointa a smyl....no jako dobrý, aby se neřeklo, že sem nelida, tak tu hvězdu prdnu, ale ten film je dobrej leda tak k potrénování zívání. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama