Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostopášný i rajcovní průzkum potrhlého života jedné prostitutky z Hong Kongu. Její jméno je Kum, není ani trochu atraktivní, ovšem její bezstarostnost a odvaha z ní učinily tamní legendu. V Hong Kongu totiž přezdívají prostitutkám 'kuřata' a Kum si vysloužila titul 'Zlaté kuře', tedy nejfajnovější šlapka. Jednoho dne Kum uvízne v telefonní budce s rádoby zlodějem a rozhodne si ukrátit čas tím, že mu vypráví sto jedna příběhů z jejího života úzce propojeného se sexuálním byznysem. A tak se vydáte s Kum na veselou cestu plnou lechtivých historek plných nadržených lumpáren i trapných situací. Současně se vám nabízí trochu jiný úhled pohledu na život spojený s libidem a v neposlední řadě i nastínění ekonomické a sociální proměny, kterou během posledních desetiletí prošel Kumin milovaný Hong Kong. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hm tak tahle děvka by musela za sex platit mně a ne já jí. Navíc mě už ty podobný příběhy děvek unavují. Jako já jsem fanoušek děvek a klidně bych je volil do parlamentu, protože jak jsem si všimnul už teď se to hemží v parlementu kurvama. Samotný příběh je založen na vyprávění jednotlivých pracovních příběhů děvky, ale upřimně řečeno, je to jak když louskáte voříšky a místo dobrýho jádýrka na vás vypadne nuda. Samotná pointa a smyl....no jako dobrý, aby se neřeklo, že sem nelida, tak tu hvězdu prdnu, ale ten film je dobrej leda tak k potrénování zívání. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Není nijak zvlášť hezká ani chytrá, je ale dobrosrdečná a pragmatická. Kdo je to? Kurva, děvka, šlapka nebo chcete-li prostitutka (kódové označení v hk slangu chicken) jménem Kum v podání Sandry Ng jež je hlavní hrdinkou tohoto filmu. Jednou večer kontroluje u bankomatu zůstatek na účtu a je překvapená zoufalým zlodějem (Eric Tsang), s nímž díky výpadku proudu zůstane v kukani bankomatu uvězněná. Nakonec se události vyvrbí tak, že Kum začne zloději vyprávět příběhy ze svého života. *** To, co zpočátku vypadá jako izolované historky pro zasmání, se ale stává originální retrospektivou života v Hongkongu v posledních několika desítkách let. S humorem, ale také ironickým odstupem ("To nebyl rok 1997, co nás zničil, to bylo nové tisíciletí.")líčí osobní příhody spojené s velkými historickými a ekonomickými událostmi. Tyto velké dějiny mají vždy konkrétní dopad na malé dějiny hlavních postav (od Asijské finanční krize až k rozvoji techniky). Kum vypráví postupně několik příhod, které kromě prvních dvou jdou od časově starších k těm novějším. Několik dalších hlavních postav a důležitých osobních příhod, které mají své vyústění později, dává filmu punc provázaného dramatického celku. *** Snímek je také velkou hereckou příležitostí pro Sandru Ng dokázat nejen dramatický (jako v Juliet In Love) ale i komediální talent. Za tuto roli oprávněně získala HK cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Neztratí se ani další účinkující ve vedlejších rolích - přihrávající zloděj v podání Erica Tsanga, jako vždy působivý Hu Jun, nebýt hlasu pro mě k nepoznání Tony Leung Ka-fai a nakonec cameo Andy Laua (hraje sám sebe). ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně milý film s jednoduchým příběhem, nebo spíše mozaikou mini příběhů skládanou ze vzpomínek Hong Kongžské prostitutky bez obvykle nezbytných rekvizit jako je mravní bída, nemoci, bezvýchodnost a beznaděj. Celkovému pozitivním u ladění velice prospívá byrilantní herecký výkon hlavní představitelky. ()

Reklama

Reklama