Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Keanu Reevsovi tahle role drsňáka, co si poradí s každou obludou, neuvěřitelně sedne a navíc ty potvory byly velmi pěkně udělané. Rachel Weisz v dvojroli dvojčat podala velmi slušný a přesvědčivý výkon. Myšlenka, že na zemi žijí hybridi andělů nebo ďáblů a proto je potřeba udržovat rovnováhu, se mi moc líbila. Gabriel byl naprosto úžasný, nejzajímavější a nekontroverznější postava filmu a satan mu zdatně sekundoval. Závěr byl napínavý, překvapující a velmi mě pobavil. Musím pochválit i dobře zvládnutou milostnou linii. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Škoda že tenhle film je tak nevyrovnaný, chvilku jsou tam silný scény a skvělá akce a za chvilku to zvolní a pomalu se dostavuje nuda. Triky se taky daly udělat líp. Keanu Reeves je dobrej a tahle role v obleku mu zase sedne, Rachel Weisz si odehrála svůj standart, ale v paměti moc neuvízne, je tam spíš dopočtu, ale nějakou ženskou to ke Keanovi chtělo, Peter Stromare krutej jako vždycky a Hounsou jako Papa Midnite neměl chybu. Děj sice nic moc,tak trochu už ohranej, ale konečná pointa to nakonec vylepší a závěrečná scén se satanem je skvělá. Samozřejmě, že jsem od toho čekal víc a něco trošku originálnějšího než zachraňovaní světa, ale jako komiksovej film dobrý ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuální atraktivnost zabalená do hávu mysteriózna s propracovanými hororovými přízraky, se špetkou CGI grafiky, která je tak akorát, a k tomu všemu velice dobrá hudba a Keanu Reeves v hlavní roli Constantina. Film, který mě rozhodně nezklamal a opravdu jsem si na něm pomyslně smlsnul. Satan " Lu " v podání Petera Stormarea mě překvapil stejně jako Arch Anděl Gabriel v podání Tildy Swinton. Velkým mínusem je kolísání silnějších scén se slabšími, a jako divák jsem nepochopil jak se vzalo Kopí Osudu zabalené v Nacistické vlajce uprostřed Mexika. Výborné zpracování, hudba i herci. " Do pekla jedině s cigaretou " - 80 % ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tématu exorcismu moc neholduji, ale tomuhle filmu jsem věřil. Film hodně sází na neoddiskutovatelný talent a charisma hlavního představitele Keanu Reevese a zdálo se mi, jako kdyby scénáristi stranili ostatní charaktery. Jinak je to klasický velkolepý blockbuster s možná trošku přehnanými triky, ale ne zas tak úplně dotaženou (noir) atmosférou. Hudba byla skvělá, ale tak nějak jsem z toho ten thriller necítil. Ovšem Satan byl skvělej...70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Virtuální prostředí filmu je dokonalým hřištěm pro ikonistického Constantina, který sice nemá nic společného s realitou, ale ve svém světě (a tudíž jako filmová postava) je to ultrafuckingcool charakter, který patří k těm nejcharismatičtějším týpkům comicsového filmového plátna (Wolverine má tvrdou konkurenci), což je nemalá zásluha vynikajícího Reevese, který je film od filmu lepší... ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Vlajka s hákovým křížem, která sloužila k zabalení Kopí osudu, byla po natáčení zničena, aby se nedostala do rukou neonacistů. (don corleone)
  • Design pekla byl inspirován obrazy polského malíře Zdislawa Beksinského. (ledzepfan)
  • Ve scéně, kde je Satan (Peter Stormare) oslepen září světla z nebe, si lze na stěně za ním všimnout odrazu páru reflektorů. (Dipro)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama