Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejvýpravnějších dobrodružných klasických příběhů inspirovaných Homérovou Iliadou ožívá. Natočený na exotických místech, s mezinárodním obsazením a nejmodernějšími speciálními efekty, snímek vypráví o legendární bitvě, která se rozpoutala kvůli lásce a kvůli nejkrásnější ženě na světě. Helena (Sienna Guillory), ačkoliv je provdaná za spartského krále Meneláa, se bláznivě zamiluje do Parida (Matthew Marsden), pohledného trojského prince. Milenci spolu uprchnou do Tróje, kde jim Paridův otec, král Priam (John Rhys-Davies), poskytne bezpečné útočiště. Meneláův krutý bratr Agamemnon (Rufus Sewell) chce Helenu přivést zpátky a vede vycvičenou spartskou armádu až k opevněnému městu. Po desetiletém obléhání Řekové nakonec do města vstoupí léčkou pomocí známého trojského koně a začne bitva, která rozhodne o osudu obou impérií. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Celkom milé prekvapenie toto televízne spracovanie. Samozrejme efektami a megalomanostou nemá na svojho novšieho brata s Pittom. Ale príbehom a čiastočne aj epickostou sa mu minimálne vyrovnáva. Prvá polka prvého dielu je síce trochu nudná, ale potom sa to rozpohybuje. Niektoré herecké výkony si zaslúžia pozornosť a aj pár nezabudnutelných scén (napr. Agamemnova poprava vlastnej dcérky). Akurát hl. herečka mohla byť ovela krajšia (ked to mala byt neodolatelná krása), nehovorím, že bola škaredá, ale ani na ulici by som sa za nou neobzrel - proste priemer :) Hodnotenie: 70% 

Katee

Katee (hodnocení, recenze)

Rozhodně podle báje autentyčtější než film Trója, kde Agamemnon i s Menelaem umřeli....jaká blbost neskutečná !!! Ani kvůli tomu, že je to mástr-blástr mega film s Pittem to neodpustím, takže tohle zpracování, byť jen jako televizní film je lepší a hodnotím jej také lépe (plus, tady Paridés vypadá aspoň jako chlap a né to tintítko Bloom).

matriosa

matriosa (hodnocení, recenze)

podla mna je tento film ovela kvalitnejsi nez troja, ale proti gestu ziadna disputa...

Reklama

Reklama