Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejvýpravnějších dobrodružných klasických příběhů inspirovaných Homérovou Iliadou ožívá. Natočený na exotických místech, s mezinárodním obsazením a nejmodernějšími speciálními efekty, snímek vypráví o legendární bitvě, která se rozpoutala kvůli lásce a kvůli nejkrásnější ženě na světě. Helena (Sienna Guillory), ačkoliv je provdaná za spartského krále Meneláa, se bláznivě zamiluje do Parida (Matthew Marsden), pohledného trojského prince. Milenci spolu uprchnou do Tróje, kde jim Paridův otec, král Priam (John Rhys-Davies), poskytne bezpečné útočiště. Meneláův krutý bratr Agamemnon (Rufus Sewell) chce Helenu přivést zpátky a vede vycvičenou spartskou armádu až k opevněnému městu. Po desetiletém obléhání Řekové nakonec do města vstoupí léčkou pomocí známého trojského koně a začne bitva, která rozhodne o osudu obou impérií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

No, ono je to tak na tři, hlavně vzhledem k nedostatku peněz, ale je to tv film, takže ty tři to jsou bez debaty. A ta jedna navíc je za nezprznění báje, jelikož tak, jak ji představil tenhle film, je pro mě asi nejpřijatelnější. Dále za opravdu krásnou Helenu a za veskrze sympatického a hezkého Parida. A taky za to, jak pěkně si poradili s jejich vztahem, no prostě mému romantickému já se to fakt líbilo (a to historické si právě v ten čas vybíralo volno). ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný "adrenalinový akčňák", ale přesto mi u tohoto filmu akce chyběla. Hlavní představitelka byla krásná a opravdu živelně svůdná, ale dějová linie a jakési smotání všeho dohromady mi celý film pokazilo. Jediné velké plus vidím v tom, že film ukázal dobu jak by asi opravdu mohla vypadat - tj. spousta drobných městských států, které mezi sebou válčí, jejich králové intrikují a hledají, kde by co mohli ještě uloupit. Byla to i podle mne doba, kde muži byli skutečnými MUŽI a ženy opravdové ŽENY. Silnější 2. ()

Reklama

Barak 

všechny recenze uživatele

Brade Pitte, ty, kterého nemám zrovna v lásce, a ostatní z Petersenovy party, kde jste? Takovéhle laciné sračkoidní zpracovaní se jen tak nevidí. Začíná to strašně "cool" sestřihem, který je poskládaný z jednotlivých částí filmu, ale pak je to děsná blbost. Co se týče děje, tak je to naprosto chaotické, a i když víte kdo s kým, kde a proč, tak to budete mít sakra těžké se orientovat (kdoví, jak moc si to přikrášlili). Necelé tři hodiny dlouhé, přičemž první dvě hodiny se jen a jen hovoří - ještě k tomu naprosto stupidně - načež se konečně strhne nějaká bitva, ale to její provedení a střih, vám bleskurychle sebere nadšení - ještě že za chvilku už to skončí. Žádnému herci jsem nevěříl, že hraje - akorát se všichni tvářili strašně vážně, házeli tvrďácké pohledy, ale herecký výkon zkrátka podat nedokázali. Jenom odříkávali svoje texty, které byly debilní a nelogické, jako jejich chování. Helena nebyla kdovíjak krásná, ale mezi těma holkama, které tam byly, tak celkem vynikala - škoda toho, že jediné, co vidíme, je jen její zadek. A takového koně by nedokázal postavit snad ani ten Apollón. Práce, jakou si s tímto filmem autoři dali, je cítit na míle daleko - takový smrad musí cítit i Pánbůh.... 3.5/10 ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Prijde mi, ze cely nazev by mel znit: Helena Trojska: Pravdivy pribeh. Je tu zjevna snaha o historicky verne podani zalezitosti kolem trojske valky (kvuli penezum a moci, ne kvuli Helene), ovsem do toho mi znacne nesedne ponechani bohu jako prostredniku seznameni se Parida a Heleny, vidiny Kassandry apod. Bud meli udelat "historicky vernou" rekonstrukci nebo meli udelat mytus se vsim vsudy, takhle mi to prijde jako znacny kockopes. Ale vyprava je pekna, to se musi nechat, a Malta ma taky neco do sebe :-) Na druhou stranu kamera po vetsinu casu nic moc (a obcas se kameraman fakt odvaze, ale na neco jineho naz na Gladiatora se zrejme v poslednich letech nedival), nektere triky (recka flotila) pusobi jako intro pocitacove hry tak pet let zpatky... ovsem zase par pasazi se opravdu povedlo, ale na tri hodiny cisteho casu je to vazne malo... ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by byl tenhle film lepší nebo horší než Trója, protože byl jiný. Nebyl tu takový důraz na bojové scény a animace tisíce lodí na moři jako na děj, ale to ani nelze u televizního filmu předpokládat. A navíc, tady jsem fandila hlavní milenecké dvojici, kdežto v Tróji to s napomádovaným Orlandem opravdu nešlo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Televízny film sa inšpiroval Homérovým eposom Ilias, ale tvorcovia zaobchádzali s predlohou skutočne veľmi voľne. Vznikol v Grécku a na Malte, podľa scenára Ronnieho Kerna ho nakrútil televízny režisér John Kent Harrison. (ash99)
  • V jednom zábere sa nachádzajú dva papagáje, kakadu a ara. Prvý z nich pochádza z Austrálie a druhý z Južnej Ameriky. V tomto období sa však do starovekého Grécka nemali ako dostať. (Miseno)

Reklama

Reklama