Reklama

Reklama

Postel

Drama / Romantický / Krátkometrážní
Francie, 2014, 28 min

Scénář:

Raphaëlle Bruyas

Hrají:

Maud Lefbvre

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedné noci, když se Nour rozhoduje, zda vyhodí svou starou postel do kontejneru, najde v její matraci obrázek s odkazem svého předka. Tento objev doslova vystřelí mladou ženu a její postel do ulic města. Svérázný krátký snímek o městě a poetické cestě dívky plné touhy. Neobvyklá odysea hrdinky a její staromódní postele a všechna nečekaná setkání vyvolají pocity nostalgie a přimějí vás prozkoumávat nové horizonty. (Filmbox)

(více)

Recenze (3)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Veze postel s roztoči, chlapi jí v ní chrní, je to pastva pro oči, divačky si vrní.“ (viděno 13.9.2022, FilmBox Extra, obsazení rolí zde). Hledání vztahu, resp. odvahy ke vztahu, který vydrží, naplní a nezevšední aneb O probuzené princezně, která roky spala. Nikoli však na hrášku, ale na prázdné plechovce od hrášku, ukrývající vzkaz od emancipované prababičky: „Vždy dávej pozor na své vlastní štěstí!“ Nadýchaná obláčkovitá romantika: „Když otevřeš oči pod vodou, uvidíš tvář toho, koho miluješ,“ vs. důvěrný holčičí pokec s emeritní prostitutkou: „Co děláš, když ti při kouření přitlačí hlavu?“ „Krknu si.“ Kraťasovitá procházka hlavou režisérky Raphaëlle Bruyas a jejími imho bohatými zkušenostmi s chlapy všeho druhu, od nudných a ospalých pragmatiků přes mužné drzouny, nemajetné majetnické cyklisty až po echt romantické snílky. A samozřejmě, na každém chlapovi se dá najít něco úžasného i něco naprosto nesnesitelného. Postel nepostel. Shrnuto: Ženy jsou záhadné, zvědavé a náročné. Sice nevědí co chtějí, ale nedají pokoj, dokud to nedostanou! ()

Pollini odpad!

všechny recenze uživatele

Takový potenciál!!! A taková promiskuitní blbost! To mělo být zajímavé? A kde? Nebo lépe, kdy? Takový potenciál... (bědování). ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Obtížně uchopitelná postelová road movie francouzské režisérky Raphaëlle Bruyas mě zaujala především svou osobitostí a poetickou hloubkou. Klidně bych uvítala delší stopáž, díky které by se příběh mohl plně rozvinout. (65%) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama