Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 675)

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Jestli snad existuje nějaká pohádka vyloženě pro dospělé, tak je to Budařův Princ Mamánek putující tajemnou krajinou vstříc smrti. (75%)

plakát

Vitaj doma, brate! (2022) 

Peter Serge Butko se ve svém celovečerním režijním debutu evidentně inspiroval filmy srbského tvůrce Emira Kusturici. A nedopadlo to zase tak špatně, jak tady mnozí píšou. Tahle tragikomedie by si sice zasloužila trochu více vypilovat scénář, ale třeba poslední čtvrthodinka se podle mého názoru dějově fakt povedla. Rozuzlení příběhu bylo poměrně překvapivé a to se počítá. Líbila se mi i hudební složka snímku. (55%)

plakát

Vánoční dobrodružství (2022) 

Až na pár době poplatných drobností jde o celkem milý a příjemný rodinný snímek, který je prodchnut vánoční atmosférou. Film táhne lehce nad průměr typově dobře vybraná dětská ústřední dvojice. Asi nejvíc mě bavila dějová linka s třínohým pejskem, jenž byl i přes svůj handicap velmi živý. (60%)

plakát

Piargy (2022) 

Naprosto skvělá kamera podpořená vymazleným černobílým vizuálem a příhodnou hudbou dodává filmu Piargy na hutné atmosféře. Snad každý záběr tvůrci vypiplali do nejmenšího detailu. Nehledě na to, že téměř všichni herci se svých postav chopili nadmíru přesvědčivě. Samotný konec asi mohl být poněkud propracovanější, ale aspoň neubral tomu temnému příběhu o vině a trestu na tempu. (80%)

plakát

Ideální palác (2018) 

Tenhle životopisný film mnohdy až dojemným způsobem oslavuje nezlomnost lidské vůle, která akceptuje moc přírody, aniž by se jí nechala pokořit. Venkovský pošťák Joseph Ferdinand Cheval (úžasně ztvárněný Jacquesem Gamblinem) musel každý den zvládnout 32 km chůze po opuštěných cestách, aby doručil dopisy. Kde na stavbu toho nádherného paláce vzal sílu a čas, to mi hlava nebere. Kdyby nešlo o příběh podle skutečných událostí, tak bych snad ani nevěřila, že se něco takového opravdu může stát. Kdo se chce přesvědčit na vlastní oči, ať se zajede podívat do městečka Hauterives nedaleko Lyonu. Právě tam se skví v celé své kráse Palais Idéal. (80%)

plakát

Příběhy z Krkavčího lesa (2022) (TV film) 

Podmanivě vizuální stránka filmu jedinečným způsobem vystihuje charakteristický půvab české krajiny. Pohádkově pojaté vyprávění pak dodává tomuto zdařilému dílku zvláštní kouzlo a tajemný nádech. (90%)

plakát

Záhada v Saint-Tropez (2021) 

Další z mnoha francouzských komedií, ve kterých hraje jednu z hlavních postav Christian Clavier. Bohužel však humor aby tu divák pohledal. A když už nějaký najde, tak má poměrně přízemní charakter. Nehledě na to, že sledovat třeba takového obtloustlého Gérarda Depardieu, kterak se pokouší vydolovat poslední zbytky svého šarmu a charismatu, není moc k smíchu, ale spíš k pláči. (30%)

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Svěrákovic Betlémské světlo rozhodně není špatný film. V jednotlivostech je místy dokonce velmi trefný, ale jako celek krapet pokulhává. Spojit několik povídek dohromady, aby fungovaly ve vzájemné harmonii, má svá úskalí, což se projevuje především v druhé půlce tohoto tragikomického snímku. Nicméně stále ještě se jedná o nadprůměrný počin, který oplývá laskavým humorem, přirozeným herectvím a krásnou hudbou. (65%)

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Vzhledem k tomu, že od tematicky podobně laděných snímků nelze čekat nic extra duchaplného, budu ve svém hodnocení trochu shovívavější. Když pominu ten tradičně stupidní scénář a nevýrazné herecké výkony, tak jde alespoň o obrazově poutavou podívanou. K dobré náladě při sledování filmu pak určitě přispívá i hudba. Mám na mysli písně, které naznačují pohodové duševní rozpoložení Konga. (50%)

plakát

Tohle je konec (2021) 

Kdyby mezi ústřední dvojicí zafungovala vzájemná chemie, mohl to být docela obstojný film. Jenže ti dva se k sobě absolutně nehodili, proto nefunguje ani romantická linka. Kdo snad čeká rozvernou komedii, bude nejspíš zklamán. Tedy alespoň mně nepřišlo k smíchu vůbec nic... Celkově to však není zase takový průšvih, jak se může na první pohled zdát. (40%)