Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Marius 

všechny recenze uživatele

Spartakus nemá rozpočet ako Gladiátor, nemá hercov ako Gladiátor, nemá výpravu ako Gladiátor a nemá režiséra ako Gladiátor. Ale má myšlienku, má nádherné zobrazenie počiatku mocenských bojov o charakter Rímskeho štátu, má dosť dobré a prehľadné bojové scény, z ktorých vidno i spôsob a taktiku boja vtedajších rímskych légií a má histórii celkom verný scenár. ...a preto sa mi páči viac ako Gladiátor. 8/10 ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Díly soui podle mě zcela nevyrovnané. U prvního jsem se bavil a u druhého sem se nudil. Hlavní hrdina je jako model z nějaké modní přehlídky, ale hraje celkem obstojně. krví se na Spartakovi šetřilo, což je škoda, protože při takovýhle řežích by si lidi aspoň kapku zasloužili. Nemluvě o tom, že krev netekla skoro ani z bodné rány mečem do ukřižovaného otroka... Dávám spíš slabší 3.. ()

Reklama

Prďoch 

všechny recenze uživatele

Nevím jaký bych měl dojem z filmu kdybych se na něj díval v kuse a ne rozdělený na dva díly, ale takto mi připadal jako celkem povedený... dobré herecké obsazení (i když ne moc známé), zajímavý příběh (jak jinak když někdo čerpá ze Spartakova povstání), malé počty povstalců a vojáků sice přímo bijí do očí, ale aj* tak to nelze považovat za velké mínus, neb tento film není žádným vysokorozpočtovým áčkem a také si naňho* nehraje. Říkám...bylo to příjemné strávení večera a neváhám dát 4. ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Kamenujte mě!!! Když to totiž srovnám s HBO spartakem, tak to má pár větších pozitiv. A sice herecké výkony, herecké obsazení samotné, mnohem lepší a racionálnější dialogy, boje se nezaměřují jen na pár hrdinů, na které se sice dalo koukat, ale 3 série ( u některých 4), to je až trochu moc. Upřímně řečeno ani jsem v to nedoufal. Nevím, kolik HBo seriálů vlastně mám nakoukaných ale vím, že jak v GoTu , tak i ve spartakovi svoje digitální loutky(komparzisty) vystavovali ve větším počtu maximálně tak z výšky Boeingu, popř. jedoucího pendolina. Nechci vyloženě tyhle aspekty u tohoto filmu chránit, nebyly nijak extra, ale v porovnání se skandálém, který se odehrával u seriálového Spartaka, sázíc pouze na vyšperkované digitální 300 boje s poutavým vývinem příběhu, u kterého jsem ovšem musel neskutečně trpět u stupidních rádoby melodramatických,kamenných tváří, jejichž příprava na role probíhala z 90% ve fitku. No vem to čert. Oba Spartakové měli pobavit jiným způsobem a oba u mne uspěli s tím rozdílem, že se tohoto filmu nechopil někdo zámožnější, který by tomu dodal ještě věrohodnější nádech, ať už jde o postavy, boje prostě aby se toho na obrazovce objevilo více. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa nejedná o veľkofilm v ktorom sa otočilo veľa prachov, ide o dosť kvalitný snímok. Zaujímavé obsadenie na čele s charizmatickým Juhoslovanom Goranom Visnjčom sa v celku podarilo. Osobne mám rád historické snímky, aj keď nemajú obrovský rozpočet, ale kvalitne natočené. Tento film som videl viackrát a vždy sa poteším keď si ho môžem pozrieť znovu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Keď Marcus Crassus (Angus Macfadyen) a Pompeius Magnus (George Calil) sú vyhlásení za spolukonzulov Rímskeho impéria, lenže Rím bol v tom čase ešte republikou a o impériu sa hovorilo až od čias Augusta po jeho vyhlásení za cisára. Crassus a Pompeius boli zvaní konzuli republiky. (Arsenal83)
  • Film sa nakrúcal v Bulharsku. (curunir)

Reklama

Reklama