Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (317)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po slabší dvojce si Denzel opět spravil reputaci. Celkem respekt vzhledem k jeho věku. Poklidný důchod se naštěstí nekoná. Ani na Sicílii si neodpočine. Dá se do křížku s místními mafiány a těm to přijde hodně draho. A on se mezitím usídlí v místním malebném městečku u moře. Akce tu sice moc není, ale ta, co je, je precizní, tak jako v minulých dílech. Trochu mě mrzelo, že se tu nenašel nikdo, kdo by se mu vyrovnal. Pak taky ten konec mohl být možná míň sentimentální. Jinak ale rozhodně slušné završení série. "Máš 9 vteřin." ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

I třetí díl je nadprůměrný a určitě stojí za vidění. Mohou za to jmenovitě Denzel Washington, Antoine Fuqua a Robert Richardson. Ale... Scénář nejen nepřichází s ničím novým, ale ani to staré nezvládá dvakrát přesvědčivě. Třeba celá linie s Dakotou Fanningovou je tu úplně zbytečná (= kdyby ve filmu nebyla, vůbec nic by se nezměnilo). Ano, tvůrci zjevně chtěli, aby v americkém filmu bylo i pár dialogů v angličtině. Robert McCall tentokrát ani nebojuje proti pořádnému padouchovi, ale jen kmeni primitivních barbarů. A při tom se ani nezapotí, ani nezadýchá (od toho jsou sicilské schody). Takže čtvrtá hvězdička nebude (70%). ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Po tragické dvojce, přichází ve všem lepší, Poslední kapitola. Nekompromisní Robert, tentokrát zachraňuje krásné Italské městečko, od místní mafie. Skvělá úvodní,  brutální scéna ve vinici, spousta krvavých killů, perfektní výběr kladných i záporných postav a i když to bylo místy pomalejší, tak díky prostředí a atmosféře, to vůbec nevadilo a uteklo mi to strašně rychle. Skvělý film, silné čtyry hvězdy. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn žánrovka s cool Denzelom, len sa asi členovia Ndrangety dosť naserú, že tú pôsobia ako úplní amatéri, ktorých vyřídí jeden 70-ročný dôchodca. A nesadla mi tu ani Dakota Fanning, fakt vyzerala ako kancelárska myš, nie ako bystrá vyšetrovateľka. Ale atmosféra talianskeho mestečka úplne úžasná, verím tomu, že sa teraz pohrnú do Talianska davy Američanov, a nielen ich. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

První, co jsem nedlouho po začátku udělal bylo, že jsem si vygooglil na mapě městečko, kde přesně se film natáčel. Ve filmu se toho zas tolik neděje, není to akce Johna Wick, který by tu kosil padouchy v  nonstop akci. Ve zdánlivé idylce na pobřeží zapsaném v Unescu napětí graduje pozvolna, než tomu amíkovi dojde trpělivost a těm hajzlíkům promluví do duše. I přes absenci většího množství akce to není nuda. 75% (viděl jsem 1x, titulky) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)
  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)
  • Medzinárodné plagáty a plagát US IMAX majú rôzne variácie frázy „The Final Chapter“ (Posledná kapitola) ako sloganu. Antoine Fuqua však v rozhovore pri propagácii filmu povedal, že prequel a pokračovanie je stále možné, ak by Denzel mal stále záujem, pričom by sa prirodzene využili technológie na omladenie herca. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama