Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle filmy, které se vymykají těm zažitým stereotypům a obvyklým schématům. Tento film k nim také patří. Zajímavý je hlavně určitě neobvyklý vztah "poloindiána" Russella a jeho manželky. Také na tom leteckém dispečinku pracují docela neotřelí lidé. Sázejí na své odpadlé, depresemi zatížené kolegy, jestli tu svou depku překonají a o kolik. Bohužel se mi zdá, že to mohlo být ještě lepší. Nebyl využit herecký potenciál B.B.Thorntona (můj oblíbenec), ikdyž i tak byl ze všech nejlepší. U filmu jsem se většinou bavil a nebýt těch několika zádrhelů (jakoby se nevědělo kudy kam) a toho slaďoučkého konce, šel bych s hodnocením ještě výš. Takto tedy 3 a půl hvězdy = 70%. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn; az na to americke spracovanie, ako letovy navigator spieva a vyznava lasku svojej odinduvsej manzelke cez mikrofon a piloti im tieskaju, po tom, ako ju vytiahnu spomedzi pasazierov do pilotnej kabiny, lebo jej manzel sa s nou chce udobrovat v ramci navigovania toho lietadla.. podla mna by ich pozatvarali este aj v Zimbabwe a nie ze v USA.. no ale budis; pribeh celkom mily, klasika, dvaja superiaci frajeri, ich zeny a jeden podvod a udobrovanie. Neskutocne vyfarbene, ako "rozmyslaju muzi" :-D - tipek v potravinach zoci kost jak svina, Angelina Jolie, placucu, lebo jej zdechla kvetina. Tak tipek je sama psychologia, ma plnu rit pochopu pre rastliny aj botaniku a zensku dusu, siri sarm a vtip, hrkuta, hormonuje, plati romanticku veceru, odprevadi domov, ma proste uprimnu starost o kolegovu female.. - no a nakoniec ju samozrejme pretiahne. Na druhy den, opustajuc trapne semeniste, jej strucne vysvetli, ze to bol ovsem omyl a ze to nema ziaden kontext ani buducnost - a vypadne kade lahsie, strachujuc sa z mozneho prichodu jej chlapa. A kamosovi to zrhnie asi takto: "Stretol som ju, revala, zdochol jej daky hibiscus (samozrejme, ze nie ten..), ale nejde o tu burinu, ale ved vies, jak vypada, pretiahol som ju" :---))). Sto bodove dialogy tohoto typu, takze na 3* ako prijemny kukuc to v pohode staci. ()

Reklama

nash 

všechny recenze uživatele

No tak asi takhle: první polovina není špatná, byla to docela zábava, ale potom začal Newell s takovou neslanou nemastnou psychologií postav, že tím de facto zkazil celý film. Angelina Jolie je fakt kočka, John Cusack si myslí že je nejlepší na světě a z tohohle omylu ho potom vyvede Billy Bob Thornton. Cusack v tomhle filmu zahrál podle mě opravdu velmi dobře, thornton byl klasicky výborný. No a scéna s turbulencemi je docela hustá. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už vím, čím chci být- letovým dispečerem, pak budu frajer jako Thornton, výřečnej jak Cusack, ale hlavně budu randit z ženskýma typu Blanchett nebo Jolie :) Mike Newell opět potvrdil, že romantické pohodové komedie mu prostě jdou, nesnaží se o nějaký plytký příběh, ze kterého by odkapával javorový sirup, ale naopak to do nás pere ve velkým, žabomyší války mezi Nickem "Zónou" a Russellem "Rudochem" jsou prostě správně absurdní (po celou dobu filmu vlastně nevím, komu z těch dvou mám fandit, že by spíš tomu Rudochovi? :P). Pohodovej film, u kterého se sice ani moc nezasmějete, ani si moc nepobrečíte, ale tak nějak příjemně plyne. A prostředí města, které nikdy nespí, mě nikdy nepřestane uchvacovat. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Decentní komedie z netradičního prostředí s netradiční zápletkou. Nedostatek humoru film hravě vyváží originalitou. John Cusack je jako vždy skvělý a Billy Bob Thornton je prostě ďábel. I dvě ženské role jsou skvěle obsazené a obzvláště Angelina Jolie je pro mě jasný důvod proč se na film dívat a proč ho mít rád. Doporučuju film shlédnout před letem nebo taky přímo v letadle, aby si člověk lépe uvědomil, že lidské životy jsou tam na obloze svěřeny lidským rukou. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama