Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

fimler 

všechny recenze uživatele

Většina komentářů je o tom, že nechápou jak to může být označeno za komedii, a s tímto naprosto souhlasím. Myslel jsem, že to bude rom-com z leteckého prostředí, ale spíše je to taková žánrová slátanina, která se nejvíce přibližuje k dramatu. Připadá mi, že film samotný neví čím chce být a všechny postavy měly o dost větší potencionál, který zůstal nevyužitý. S lepším scénářem a s více scénami z řídící věže tohle mohl být hodně slušný film... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Prostředí tohoto leteckého dispečinku je semeništěm recesí a černého humoru mezi lidmi, kteří někdy v dost labilním psychickém stavu "bdí" nad bezpečností leteckého provozu. Rivalita dvou kohoutů na jednom pracovním i soukromém smetišti stojí na postavách Thorntona a Cusacka, kteří jsou i se svými pomstičkami a hříčkami někdy politování, někdy zábavní. Já jsem se bavila, ale nedoporučuju sledovat před nástupem do letadla. ()

Reklama

AGO 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná komédia, pri ktorej som sa párkrat pousmial, a to je asi tak všetko. K tomu prispel nie moc dobrý a niekedy nudný scenár a John Cusack v hlavnej úlohe, ktorý sa do komédií moc nehodí a očividne sa mu ani moc nechcelo hrať. Zvyšok hercov je fajn, hlavne Billy Bob Thorton je v roli najväčšieho frajera veľmi dobrý. Škoda len toho scenáru... ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Naprosto hloupej kočkopsí film, beze smyslu. V podstatě by se dalo říci, že to je drama o nevěře, ale to je tak nekonzistentní tvrzení s ostatkem, že ani to nejde říct. Neviděl jsem nikdy tolik pseudorozumů a rozvleklých a nedokončených dramatizací postav. Hlavně postava poloindiána v podání Thortona byla tak zoufale neuchopená, že vůbec nechápu co tam mělal za smysl. Od začátku do konce o ničem. Poskládané náhodné obrazy s leteckou tématikou a scénář, jenž nic nerozvedl a v některých chvílích znatelně zamotaný sám do sebe. Možná jeden z nejhorších scénářů co jsem kdy měl tu možnost vidět zfilmový. Od odpadu tento film dělí u mě jenom to, že mě vysloveně neurazil svou zjevnou nejapností pač mě dlouho udržel u obrazovky v očekávání toho jak se věci vyvinou. I když odhlédnu od toho, že se nevyvinuly nijak. Spatlanina non plus ultra. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nick Falzone (John Cusack) je špičkový letový dispečer. Ve své práci je jedním z nejlepších (také ho všichni obdivují), má krásnou ženu Connie (Cate Blanchett) - prostě super život. Až jednoho dne na dispečinku přijmou nového kolegu, Russela Bella (Billy Bob Thornton), který sice na první pohled vypadá jako ňouma, ale hned dokáže, že ve své práci je mnohem větší machr než Nick (což Nicka pěkně štve). Navíc, na jednu party přivede Russel svoji ženu Marry (Angelina Jolie), která je s přehledem nejhezčí panička v okolí (kromě toho, že to Nicka taky štve, tak se s ní pro jistotu ají vyspí). To, že má Nick před s sebou někoho úspěšnějšího způsobuje, že začíná dělat chyby, a málem přichází o vše, co do té doby získal - práci, ženu, celý svůj život.... Mike Nevell natočil film, který se na první pohled tváři jako hloupá komedie, nicméně pod slupkou je něco daleko víc. Tohle totiž určitě může potkat každého z nás, pokud jste úspěšní, vždycky se může najít někdo ještě lepší. Jen otázka je, jak se k tomu postavíte - zda budete závidět, nebo se s tím naučíte žít. Nevellovi se skvěele podařilo zvolit ústřední dvojici, kapku neurotický John Cusack, ale hlavně skvěle flegmatický Billy Bob Thorton. Dokonalá je scéna, kdy se Cusack snaží udělat dojem svoji riskantní jízdou v autě, a Thorton mu u toho usne. Obě ženské postavy jsou zde tak trochu do počtu, za zmínění snad stojí, že zanedlouho po dotočení tohoto filmu se Angelina Jolie a Billy Bob Thorton vzali i ve skutečnosti. ... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama