Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Teen film amerických osemdesiatych rokov, síce (trochu predčasne) odštartoval John Landis so svojim Animal Houseom, ale ten pravý boom prišiel až za Johna Hughesa. Jeho Sixteen Candles a Breakfast Club sa stali filmami dospievania jednej generácie a spolu so Say Anything, scenáristu legendárneho Ridgemont High; tu réžijne debutujúceho Cameron Crowea, zároveň aj najmilovanejšími a najcitovanejšími teen filmami vôbec. Crowe žáner, v podstate pre osemdesiate roky uzatváral, aby neskôr spolu s Kevinom Smithom a tou istou generáciou násťročných, prežil deväťdesiate roky ako 20+ single. Videl som tento film prvý krát niekedy v puberte a odvtedy vlastne pravidelne - asi raz za päť rokov - a vždy mám naňho iný názor. Dnes ho beriem ako nostalgickú spomienku a iné hodnotenie ako päť hviezdičiek, pre mňa nepripadá v úvahu. Keď budem mať 30, uvidíme ... ()

boni 

všechny recenze uživatele

Přirozený a strašně příjemný film, který prostě musí vyloudit nějaký ten úsměv na tváři i sebevětšímu cynikovi. Výborná hudba let osmdesátých, milé herecké obsazení a důkaz, že Cameron Crowe uměl točit kvalitní filmy už od nepaměti. Navíc scénu, kdy John Cusack oblečen ve svém baloňáku à la poručík Columbo drží pod okny Ione Skye nad hlavou kazeťák a vyhrává z něj In Your Eyes od Petera Gabriela, jsem znal na několikero způsobů již mnohem dříve než tento film, který jsem poprvé viděl až v době své vlastní maturity, a považuji ji za jednu z vůbec nejlepších scén z filmů pro teenagery, respektive romantických filmů. Čili Řekni cokoliv řadím v žánru teen komedií/romantiky rozhodně do top ten. Dám tomu v budoucnu ještě jedno promítání a snad to i přestřelím na 5 hvězd, takhle jsou to opravdu velmi silné 4. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Crowea rád nemám, Cusacka nesnáším... ale sakra, tady jim to šlape jedna báseň. Romantické až na dřeň, otcovskou linií osvěžující jako "jedenáctka" v parném létě, a s jedním z nejsympatičtějších párů, jaký kdy celuloid viděl. Budete jim fandit, budete brečet a možná si koupíte i boombox a budete hrát té své 80s pecky pod oknem. Totální srdcovka... 9/10 ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nevšední sympatický kousek určen zejména (jak tu mnozí správně píší) pro čerstvé maturanty. Divák tu nalezne vše, co má takový film mít. Jsou tu inteligentní procítěné dialogy, sympatie i charakter postav, šarm a v neposlední řadě rozmanitá dějová linie, která přichází v první polovině s příjemnou romantikou a v druhé řadě s trochu vážnějším dramatem, v němž jedna z postav doplácí na chyby z minulosti. Skutečně originální podívaná, kterou však nedokážu lépe ocenit a to jednak z důvodu, že nejsem čerstvý maturant a jednak z důvodu, že jsem cynické prase. Snad se polepším a dílo přehodnotím. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Poněkud "umluvená" romance, s brilantní větou: ..."já jí dal srdce, a ona mě pero". Příběh dvou mladých, z nichž jeden dával do vztahu víc, než ten druhý. John Cusack byl vynikající a ta zápletka s finančním podvodem Dianina otce se mi zdála docela pozoruhodná. Výborný výběr písní, což je u Crowa už pravidlem. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Bebe Neuwirth v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama