Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracované, žádná laciná romantika. Zvláštní je, jak někteří rodiče si myslí, že potenciální partneři jejich dětí, nejsou pro jejich děti dost dobří, ale kolikrát sami nejsou bůhvíco, často horší lidi. Pokud je k dispozici jeden rodič je to celé na druhou. Otec vysvětluje dceři, jak její vztah bude pokračovat. : Ty se zapojíš do mezinárodního výzkumu a on bude mlátit někde do pytle. Byla to zvláštní romantika, takže jednu dobrou na závěr : Dala mi pero, já jí dal srdce a ona pero. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, bolo vidno ze Kameron Krou je talentovany reziser, rezisersky je to na urovni, mlady John Cusack zase hraje chlapca, ktory chce ziskat zaludok svojej milovanej, teda pardon, srdce svojej milovanej. Dost som veril aj v tu fyziku, co vznikla medzi chlapom a dievcatom, teda zase pardon, veril som v chemiu, ktora medzi nimi prebehla. Film skor pre maturantov a pre stredoskolsku mladez, chytilo ma vsak to, ze laska nabutrala plany mladej studentke : 71 % ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ach tie zlaté roky osemdesiate ... kde sa sa pominuli ? kde ste nechali tú naivitu tak krásnu a tak vzdialenú ... Výborný Cusack hrá sám seba....sympaťáka a dobráka od kosti ktorý pomúti hlavu školskej talentovanej krásky ( vzácna kombinácia hehe ) a obaja si pozmenia život ..film je stará dobrá škola teen filmov éry kedy to všetko bolo tak sladké a tak jednoducho stvárnené....zároveň však slušne a bez vulgarizmov ... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Teen film amerických osemdesiatych rokov, síce (trochu predčasne) odštartoval John Landis so svojim Animal Houseom, ale ten pravý boom prišiel až za Johna Hughesa. Jeho Sixteen Candles a Breakfast Club sa stali filmami dospievania jednej generácie a spolu so Say Anything, scenáristu legendárneho Ridgemont High; tu réžijne debutujúceho Cameron Crowea, zároveň aj najmilovanejšími a najcitovanejšími teen filmami vôbec. Crowe žáner, v podstate pre osemdesiate roky uzatváral, aby neskôr spolu s Kevinom Smithom a tou istou generáciou násťročných, prežil deväťdesiate roky ako 20+ single. Videl som tento film prvý krát niekedy v puberte a odvtedy vlastne pravidelne - asi raz za päť rokov - a vždy mám naňho iný názor. Dnes ho beriem ako nostalgickú spomienku a iné hodnotenie ako päť hviezdičiek, pre mňa nepripadá v úvahu. Keď budem mať 30, uvidíme ... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Filmařská prvotina (režijní i scenáristická) Camerona Crowea, v kontextu jeho dalších prací celkem solidně určující (téma jako konfrontace lidských ambicí s realitou nebo místo určení: Seattle), přesto ještě nedoladěná a lehce naivní. Cusack si tu dal roli, jakých ještě pěknou řádku nasbíral a je vtipné, že jeho filmovou sestru ztvárnila jeho skutečná sestra Joan. Cusackova postava se ve filmu zabývá kickboxem (také vtipné, už ale nechtěným způsobem) a v jedné scéně si jeho sparring partnera zahrála pozdější krátkodobá béčková hvězdička Don 'The Dragon' Wilson (série BLOODFIST I. - VIII., svého času bodovala ještě na VHS také u nás). 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • John Cusack v tomto filmu hraje bratra své skutečné sestry, Joan Cusackové. (Ištván87)

Reklama

Reklama