Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Jennifer dokázala, že když se chce, všechno jde, takže ani hraní pro ni není problém :-) Vincent jen potvrdil, že umí být psychouš, jako když vyšije. V žánru krimi celkem příjemné osvěžení. Ten film mohl být klidně delší s více "výlety" do Vincentova mozku, pak bych mohl i dát vyšší hodnocení. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Absolúne nadčasový film. Neuveriteľne namakané efekty na rok 2000! Občas som mal pocit, že sa nachádzam uprostred obrazov od Salvatora Dalího. Totálne šupy! Príbeh tiež skvelo odvyprávaný. Navyše to má hlavu aj pätu plus civilné hercké výkony Jennifer Lopez a Vince Vaughna. Ziadne heroické pátosy a to sa mi na tom veľmi páčilo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Cela v tomto filmu vypadá jako jakási komora ze skla a sadistický vrah v něm topí mladé holky. Zpočátku se film jeví jako velmi originální a svou originalitu si udrží i během svého druhého kola, ve kterém budeme sledovat výzkumnou lékařku Jennifer Lopez kterak vstupuje do mysli vraha, který právě upadl do komatu, ale ve svém zařízení ještě nechal mučit poslední obět a času na její záchranu je zoufale málo. V jeho mysli se tak postupem času neocitne jenom Lopezová, ale i divák, který bude žasnout nad vizuálními orgiemi a bizarními nápady, kterých je opravdu nemálo. Film je však i chladný k divákově prožitku a trochu se začne ve druhé polovině opíjet až utápět ve svých fantaskních obrazech a děj se bude trochu točit v kruhu. Naštěstí film nesklouzne do nudně povrchní podívané, i když tendence k ní má. Nicméně, silné obsazení a především vizuální hrátky debutujícího Tarsema Singha, filmu dodávají netuctový obal. 70% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Panečku, tak tohle jsem nečekal ani ve snu. To byly neskutečné audio-vizuální orgie. A Jennifer Lopez? Skvělá, v některých filmech je strašně prkenná, ale tady super. Jedině dabing je katastrofální, takže rozhodně nedoporučuju v ČJ, ale v AJ. Sice to místy obsahově skřípe, ale jinak neskutečný filmový zážitek! Hvězdičku přihazuju na truc, abych to tady malinko zvedl :-) 75% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa veľmi snažil, aby mal na viac, no nepodarilo sa mu to. Nehovorím, že pridať do kriminálneho trileru snové pasáže je zlýnápad, len ich je treba urobiť tak, aby nepôsobili uspávacím dojmom na diváka (môj prípad). Účasť Jennifer v tejto snímke sa pravdepodobne najvhodnejšie javí, ako ústretový krok k divákovi. Tá sa v tejto pre ňu trochu atypickej úlohe snaží byť veľkou herečkou, avšak predvádza výkon, ktorý len potvrdzuje, že spievanie jej ide lepšie. Na druhej stane výtvarné spracovanie imaginárnych svetov, ktoré sa odohrávajú vo vrahovej mysli je naozaj podmanivé. Scéna na púšti síce pôsobí akosi gýčovo, avšak priestor v ktorom Lopez sleduje chlapca má temnú, priam hororovú atmosféru, ktorá mi mierne pripomínala Faunov labyrint. Shorovu hudbu ocenia skutoční soundtrackoví fajnšmekri. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, ve které Catherine Deane (Jennifer Lopez) doma sleduje televizi, vysílají československo-franouzský snímek Divoká planeta (1973). (Stegman)
  • Během natáčení se ukázalo, že představitelka unesené dívky Tara Subkoff se neumí potápět pod vodou, aniž by si při tom držela nos (ačkoli předtím režisérovi tvrdila, že dřív byla plavčicí). Tarsema Singha to tak rozčílilo, že ji chtěl nahradit, ale už nebyl čas na přetáčky. (Ai.ma)
  • V scéne, kde Carl (Vincent D'Onofrio) nakrúca črevo Petra Novaka (Vince Vaughn) je vidieť, že na začiatku natáčania má navinutú už značnú časť, no v ďalšom zábere akoby opäť začínal odznova. (Lukoh)

Reklama

Reklama