Reklama

Reklama

Skandál v katolické škole

  • USA The Dangerous Lives of Altar Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dramatický příběh ze 70. let nás zavádí do katolické střední školy, kterou navštěvují dva kamarádi Francis (Emile Hirsch) a Tim (Kieran Culkin). Oni i jejich nezkušení spolužáci zatím vnímají svět podle jednoduchých pravidel. Existuje dobro a zlo, které od sebe lze vždycky odlišit. Sestra Assumpta (Jodie Foster) v jejich životech figuruje jako úhlavní nepřítel a proto chlapci nakreslí komiks, v němž sestra vystupuje jako zloduch na motorce. Ve skutečném životě oba přátele potkávají události komické i vážné a maturita se blíží. Francis prožívá první lásku ke spolužačce Margie (Jena Malone) a zjišťuje, že život není takový, jaký se zdá a že dospět znamená naučit se samostatnosti. Cesta od nevinnosti k poznání není vůbec lehká (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych jednou pochopit, jak si Jodie Foster vybírá své filmy, ale tentokrát udělala krok dobrým směrem. Vedle mladých talentovaných hvězd Emilea Hirsche a Kierana Culkina působí jako ta svatá madona, kterou po většinu snímku bude hledat. Obě hlavní postavy, dva kamarádi hraní Hirschem a Culkinem jsou skvělí a hlavně Culkin je výborný ve všech polohách. V celkovém stylu snímku překvapí comicsová stylizace několika pasáží, které vykreslují duševní rozpoložení hrdinů a situace, v kterých se objevují. V závěru film není tak silný, jak jsem očekával, protože se dá lehce předvídat, ale přesto herecké obsazení film drží nahoře, jak jen to jde. Uvidíme, co nám Peter Care připraví příště... ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Vážně úžasnej film. Hodně dlouho jsem se na něj těšil, protože jsem ho v programu viděl už týden dopředu. Samozřejmě mě nezklamal. Kierana jsem viděl poprvé, a doufám, že ne naposled - je dost dobrej. Emilie Hirsch je stará známá, ale hlavně mě zaujala Jena Malone, která byla vážně bomba. Dost dobrej film. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

973. hodnocený film: Emile Hirsche a Jenu Malone jsme mohli již vidět ve snímku "Útěk do divočiny". Kieran Culkin zazářil ve filmu "Igby". A Jodie Foster se předvedla v hororu "Mlčení jehňátek". To už je ale pryč a teď tu máme "Skandál na katolické škole", kde parta zhýralců opovrhuje církevními zákony školy, kde studují. Proti nim stojí Jodie Foster coby matka představená a oni ji vidí jako nepřítele číslo 1. Proto také utíkají ve svých fantaziích do komixu, kterým žijí nejen oni, ale i jejich parta. Kde je ale konec legrace a kdy jde už o život? To poznají až pozdě, když Tim (Kieran Culkin) zemře na pokousání gepardem, kterého lovili, aby jej pak dali sestře představené do kabinetu. 5* pro ten nápad a za výborné herecké výkony hlavních hrdinů. 5* ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film o dospívání,zahřeje u srdíčka když vidíte jak ti ''rebelové katolické církve'' vyvádějí různé klukoviny ,zaživá se první láska a končíc (bohužel) smutným koncem.Vynikající Kieran Culkin je lepší herec jak jeho slavnější bratr a Emile Hirsch znovu obhájuje moji domněnku že je nejlepším mladým hercem nové generace. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Jena Malone, a taky mladý Emile Hirsch a Kieran Culkin, celkem povedené animované vskuvky, dobře zahrané -téma a prostředí mě nezaujalo/// Je to solidně natočené se zajímavými herci, kteří nehrají vůbec špatně. Problém je, že mě podobné filmy moc nelákají. Raději dám přednost oddechové komedii, než dramatu. Podobných jsem už pár viděl a mám z toho vždycky depku. Zřejmě nic pro mě./// Celkem 62%/// ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Tvorcovia filmu uviedli, že Emile Hirsch bol prvým hercom, ktorého mali na mysli pre postavu Francisa, pretože vyžaroval „nevinnosť a naivitu“, ktorú hľadali. (Arsenal83)
  • Hoci sa román Chrisa Fuhrmana odohráva v 70. rokoch 20. storočia v Savannah v štáte Georgia, tvorcovia chceli „univerzálnejší náhľad“ a rozhodli sa neuviesť miesto. Veľa sa diskutovalo aj o tom, či by postavy mali mať južanský prízvuk, ale aby sa zachoval tento „univerzálny pocit,“ rozhodli sa producenti proti akýmkoľvek silným akcentom. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v USA - v mestách Charleston (Južná Karolína) a Wilmington (Severná Karolína). (Arsenal83)

Reklama

Reklama