Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (823)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Deti zbohatlíkov to majú niekedy ťažké. Napr. taký pán Bateman(osud zariadil, že o pár rokov to už bol Batman) musí v práci vylúštiť niekoľko krížoviek, vybaviť niekoľko bezvýznamných telefonátov, nakresliť zopár krvavých obrázkov a stihnúť obed s podobnou bandou ulízaných a navoňaných frajerov, kde sa všetci predbiehajú v tom, kto má krajšiu vizitku. No a večer musí pretiahnuť nejakú štetku, najlepšie pred kamerou. Má sa veľmi rád, pred zrkadlom i starostlivosťou o svoje telo trávi celé hodiny. Je niečím posadnutý a zdá sa, že vyriešiť to môže iba krvavé besnenie...Film ponúka solídny rozbor hlavnej postavy, ktorú Bale výborne zahral, no inak film takmer v ničom neprekročil hranice priemeru a záver je tak nejak divný i keď jasný ako facka. 60%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

// - Nemůžu uvěřit, že Brycovi se ta Van Pattenova vizitka líbí víc. // - Ale moment. To jste ještě nic neviděli. Reliéfní písmo, typ Pale Nimbus. Bílá. - Zajímavá. Moc hezká. Podívejme se, jakou vizitku má Paul Allen. // To delikátní našedlé zabarvení. A ta vkusná tloušt'ka papíru. Proboha, má i vodotisk. // ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Sonda do mozku jistého živočišného druhu z Wall Streetu, který se vyžívá v drahých společenských oblecích, zásadně značkových věcí, plácá na sebe všelijaké mentolové, hydratační a peelingové masky, pravidelně navštěvuje solárka, v okruhu svých přátel žvaní o ničem a vydává to za seriózní hlubokomyslé úvahy. Jeho měřítkem úspěšnosti je mj. vzhled jeho vizitky, kterou rád poměřuje se svými stejně postiženými kámoši a aby byl free a cool, chodí na párty šňupat koks. Ve skutečnosti je tak znuděný svojí citovou prázdotou, že se baví celkem "originálním" způsobem - zabíjí. Z těch myšlenkově prázdných kravaťáků je někdy člověku tak na blití, že ty vraždy v porovnání s nimi nejsou ještě tak zhnusující. A abych řekl pravdu, ty vraždy jsou na celém filmu to nejméně zajímavé. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Toto je pořádné a nejen Americké psycho!!! Bateman na jednu stranu klidný, bohatý, úspěšný a hezký. Na druhou naprostý maniak, vrah a fanoušek prostitutek. Zabití recepčního kvůli tomu, že si sám splete hotel. Bušení do prostitutky a sledování svého vypracovaného těla v zrcadle. Hrátky s motorovkou. Machrováním se svojí "skvělou a novou" vizitku, kterou ostatní po chvíli obdivování zatratí kvůli jiné. Někdy opravdu pochybují o tom co všechno mělo znamenat a jestli výsledek byl účelem, ale jinak jde o opravdu slušnou psychárnu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě není to špatné, když člověk zná knihu. Ta je opravdu děsivá. Na jedné straně ubíjí čtenáře tím, když na několika stranách čte o věcech spojených se značkami a firmami, které je vyrábí - například popis ranní toalety vás přímo zničí nekonečným výčtem toho, co má hlavní postava všechno v koupelnové skříňce, na druhé straně se snaží šokovat brutálně naturalistickým popisem mučení, které jde až na hranu. Z toho důvodu jsem si říkal, jak pak se režisérka s filmem popasuje. A věru, dobře. Vytáhla hlavní dějovou linii, ubrala násilí (pouštění živých vyhladovělých krys do mučených žen bývá přeci jen doménou spíše asijské kinematografie) a zaměřila se na vnitřní rozpolcenost postavy, kterou velmi dobře ztvárnil Christian Bale... Ať si říká, kdo chce, co chce, určitá výpověď o americké společnosti, potažmo už i naší, to je. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (53)

  • Christian Bale ve filmu dvakrát improvizoval - jedná se o scénu se švihadlem a taneční kreaci při vraždě Paula Allena - ta se jako jediná z výsledného filmu nelíbila autorovi knihy Bretu E. Ellisovi. (Ai.ma)
  • Poté, co byl film uveden do kin, obdržel autor knižní předlohy Bret E. Ellis několik dopisů, ve kterých mu bylo vyhrožováno smrtí. (Angelic-77)
  • Detektiv Donald Kimball (Willem Dafoe) se před odchodem z kanceláře Patricka Batemana (Christian Bale) zmíní o tom, že si právě koupil nové CD Huey Lewis & The News. Cédéčko přitom vytahuje ze svého kufříku, aby se jím jakoby pochlubil. Na první pohled to může vypadat, že je detektiv Kimball nekoncentrovaný na svou práci a uhýbá ze své profesionality. On přitom použije velmi rafinovaný způsob, aby si zběžně ověřil, zdali je Patrick Bateman psychopat. Využije totiž odrazu světla od obalu CD, aby pustil do tváře Batemana „prasátko“, posvítil mu do očí a ověřil si tak jeho reakce. Normálnímu člověku by to bylo nepříjemné, okamžitě by hlavou ucuknul. Patrick Bateman se však ani nepohne a Kimball si tak potvrdí, že má Bateman autonomní hyporeaktivitu v odezvě na averzivní podněty, že se tím pádem velmi pravděpodobně jedná o psychicky silně narušeného jedince. (JsemPohodlny)

Reklama

Reklama