Reklama

Reklama

Drtič

Trailer

Obsahy(1)

Ze života mu udělali peklo. Jeho šéf je netvor, jeho vlastní žena noční můrou a jeho nejlepší přítel se ukázal jako ten nejhorší. Vždycky držel jazyk za zuby, dodržoval zákony, společenská pravidla a dělal vše, co se od něj očekávalo. Ale jednoho rána se probudil a zjistil, že je bez tváře a bez identity. Nekonečně dlouhé roky souhlasného kývání jsou pryč. Stal se z něj anonymní, bezvýrazný fantóm odhodlaný nelítostně se pomstít všem lidem, kteří mu ublížili. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mr. Faceless, aneb neviditelný muž na trestné výpravě za svou tváří.. Spíš než horor chtěl Romero nabídnout příběh člověka, co si prochází obtížnou fází života, nicméně setkalo se tady tolik dalších směrů, že ani jeden svou lehkou vahou nevedl k cíli (od decentně černé komedie přes hudbou podporovaný noirový spirit až po bizár na punk hororovém candrbálu). Nebýt toho švédského hovada v županu, bylo by to k nedokoukání.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dráma? Horor? Satira? Umenie? Čierna komédia? Romerova odpoveď na KLUB BITKÁROV, ponúkajúca svojské presvedčenie, že človek môže zabiť koho chce a prejde mu to? K oceneniu je tu prevažne patričný výkon už roky ignorovaného Jasona Flemynga, prsia Leslie Hopeovej a penis Petra Stormarea v úlohe bezcharakterného vydavateľa. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/386/ ()

Reklama

chlebo 

všechny recenze uživatele

Tento film je ďalší z radu dôkazov , že kancelársky panicko, hoc' metamorfovaný na maniackeho vraha v maske, nie je zárukou napínavej filmovej zábavy, ako by to malo byť. Asi proste platí, že keď je niekto zúfalo nudný, tuctový a neoriginálny v bežnom rodinnom i pracovnom živote, rovnako tuctový a neoriginálny bude aj ako vrah bez tváre, a síce, drtič a zdrtí diváka nekonečne nudným fňukaním , tak typickým pre skrachovancov, z ktorých si dobromyseľne uťahuje sám život, šéfovia sa im vozia po ženuškách a kamaráti si za ich peniaze kupujú Mercedesy. V nekonečnej frustrácii treba ukázať silu šikanovaného jedinca a k prekrásnej filozofii o životnej krivde pridať trošku tej satisfakcie. Ale už sa mi zíva aj pri písaní, povedané jednoducho - strata času. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Naprostá nuda, se špatným obsazením, s jedinou světlou výjimkou, kterou je Peter Stormare, kterej si svou roli úchylného perverzáka užíval, ale byl opravdu jediný. K tomu všemu jsem měl pocit, že jsem už vše někde viděl a mnohem lépe podané ve všech ohledech i směrech a po přečtení zdejších komentářů mi to docvaklo, že se film podobá mnohem lépe zvládnutému Americkému psychu. Tento snímek se sice nezabývá nudnou látkou, ale Romero to podal dosti nudně a naprosto film odfláknul. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mladému muži se lepí smůla na paty. V práci s ním vyjebává šéf, doma zase manželka a dokonce i jeho nejbližší přítel ho má za vola a obírá ho o prachy. A tak jednoho dne se stane, že se mu na tváři zničehonic objeví maska, on prokoukne všechnu špatnost a získá chuť po odplatě. Pokus o jakýsi psychologický thriller, nebo co to mělo být, Romerovi nevyšel. Od druhé půle Romero nudí, pokouší se o psychologizaci, ale nejde mu to. Ten, kdo by náhodou očekával nějaký maso, nebo nedej bože zombie, tak se nedočká. Jedině Peter Stormare v roli excentrického děvkaře, se "steroidním přeborníkem mezi nohama", potěší. Ta role je mu šitá přímo na tělo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • První Romerův film, který nebyl natočen v okolí jeho rodného města Pittsburgu v Pensylvánii. (facojurka)
  • Kapela na počest snímku složila stejnojmennou píseň, kterou při koncertě můžeme také zaslechnout. (IDžOR)
  • Romero pro Misfits na oplátku natočil videoklip ke skladbě "Scream!", který je obsažen v bonusových materiálech na DVD. (IDžOR)

Reklama

Reklama