Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $30,471Tržby Celosvetovo $411,874Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,555,783 //počet predaných kusov 244,701Tržby za predaj DVD v USA $16,951,597 //počet predaných kusov 317,228║ veľké ale veľké prekvapenie, dokonalý akčný úlet, obsadenie na jednotku, každá hláška či dialóg tu má svoje miesto, scénky vypiplané k dokonalosti, tak Guy Ritchie má konkurenciu a riadnu /100%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Troy Duffy si poprvý a naposled sed na režisérskou židli a stejně by se měl dostat do síně slávy. Pokrevní bratři jsou něco tak neskutečně cool, že to snad neni ani možný. Tuny neskutečnejch nápadů, který prostě jinde neuvidíte, nehorázně drsný Sean Patrick Flanery a Norman Reedus, který jdou za svým božím posláním vymítit zlo ze světa(Bostonu) neuvěřitelně vostře a zároveň stylově, až to neni hezký a k nim, skoro by se mi chtělo říct v životní formě hrající William Dafoe. Prostě geniální snímek, za scénky jako rekonstrukce přestřelky u domu, by se měly dávat nějaký speciální ceny a to modlitbu před popravením neskutečně miluju ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z akčno-gangsterského filmového priemeru vyčnievajúca snímka kanadskej produkcie z roku 1999, plná drsných hlášok a scén, ktorá je napriek nižšiemu rozpočtu príjemným spestrením dosť klišeovitej akčnej filmovej tvorby a chýba jej len málo k tomu, aby dosiahla až na samý vrchol svojho žánru. Film nabitý emóciami, drsným slovníkom a neopakovateľne originálnymi akčnými scénami bravúrne dopĺňa "tarantínovský" zostrih celého príbehu. Film, ktorý milovníkov dynamiky, napätia, kvalitnej akčnej zápletky a excelentných výkonov prepojených na geniálnu hudbu nenechá nikoho chladným. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl Pulp Fiction (nie až tak drsné) alebo Lock Stock and Two Smoking Barels (spleť situácií) alebo Killing Zoe (scénka s mačkou). Skvelé to filmíky, ktoré dokážu zaujať absurdnými scénkami a tak treskúcimi dialógmi že fanúšik takýchto filmov jednoducho musí byť spokojný. Možno ani nevadí, že o postavách a ich pohnútkach sa toľko nedozvieme, sú jednoducho načrtnuté a hotovo. Ako čerešnička na torte musí potešiť skvelí Wilem Dafoe. No mňa rozhodne zaujal fakujúci „Funny man“. Zvláštne, že to je jeho jediný film. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jj, já to říkám pořád. Irští hoši, Ti se zkrátka umí (za)bavit. Zvlášť na den svatého Patrika. To je potom (nej)lepší se jim klidit z cesty nebo si sednout a (na)pít (se) s nima. V opačném případě máte totiž pořádnej problém aneb soudnej den (po Irsku) přichází. A než se jeden naděje, už za něj Tihle sympatičtí (pokrevní) bratři odříkávají (rodinnou) modlitbu „necháváme k Tobě plynout řeku a nechť Ti proud duší prochází. In nomine patris et filii et spiritus sancti“....AMEN. Přičemž nejeden (detektiv) by z toho mohl mít (ne)pěkně zamotanou hlavu. Ne tak W. Dafoe, nejlepší to (teplej) ohledavatel místa činu. Ten má vždy (během pár vteřin) naprosto jasno. Stačí taková(é) maličkost(i) : sluchátka v uších, trocha vážné hudby, velké sladké (teplé) café latté a kobliha popř. cigareta k tomu. Jde ale po těch správnejch. Na jakou stranu se (má) přidat? Slušná oddechovka. Závěrem bych poprosil Troye Duffy(ho) (prostřednictvím Connora a Murphyho) o volné pokračování s podtitulem: Definitivní očištění (české) země od veškerého zla. Tip na lokaci bych měl. Strakova akademie. Pro nezasvěcené s dovětkem, že se nejedná o Franze Straku a jeho přednášky na téma „sparťanské (resp. sešívané) srdíčko“, ale dennodenně se tam schází náš politický výkvět. 70% zaokrouhleno protentokrát (za W. Dafoea) nahoru s dovětkem, že Tarantino (resp. G. Ritchie) jsou o parník (vypravěčsky) jinde, byť nutno (si) přiznat, druhá polovina snímku už drhne o poznání míň (i vzhledem k faktu), že se víc koná než kecá! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Gerard Parkes, který hraje irského barmana "Doca", také hrál roli "Doca" v dětském seriálu Fraggle Rock (1983-1987). (Chatterer)
  • Postava jménem "David Della 'Roc" byla pojmenována a napsána na tělo Davidu Della Roccovi. (Chatterer)
  • Počet mrtvých: 33 (zdenur)

Reklama

Reklama