Reklama

Reklama

Sacudžin ken 2

  • Japonsko 殺人拳2 (více)

Recenze (11)

Davered 

všechny recenze uživatele

Pokračování zjevně šité horkou jehlou - vždyť bez flashbacků a "dokumentárních" představení karate má celá podívaná jen něco přes hodinu. Příběh stěží dává smysl a ubylo i krvavých soubojů, které první film posouvaly aspoň o jeden kvalitativní stupeň nahoru (gore tentokrát působí přehnaně, až sebeparodicky, viz gigantické oční bulvy). Naopak atmosféra je tady ještě zlověstnější a pointa jinak výborné scény v sauně, vzhledem k japonské minulosti ve druhé světové válce, značně zpochybňuje morální kredit filmových tvůrců. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to tolik nelíbilo - příběh je jakýsi zmatečný, Sonny není takovej tvrďák a i bitky se mi moc nepozdávaly. Jenže postupně to nabere tempo (ikdyž příběh je pořád stejně pošahanej, ale čert ho vem), končetiny i celá těla začnou lítat vzduchem a Sonny to kosí doslova po desítkách. Jako bombónek si občas nechá finální úder, kterým navnadí tu správnou gore strunu. O trochu slabší než jednička, ale pokud přežijete nemastný začátek, nebudete litovat! Na Sonnyho šklebech začínám být závyslý :) ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Pokračování Street Fightera už bohužel není tak dobré jako první díl. Jasně, akce je pořád skvělá, ale je jí méně. Méně času na plátně má i samotný Sonny Chiba, na jehož úkor dostávají prostor vedlejší postavy a bohužel i opravdu zbytečné a hlavně zbytečně dlouhého flasbacky z prvního snímku. Kromě toho jsem měl i problém s dějovou návazností některých scén. Tsurugiho návrat je tak o úroveň horší, přesto ale jeho zhlédnutí považuji za dobře strávený čas. Snad se třetí díl kvalitou vrátí ke svým kořenům. Jako divák v to dost doufám. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pribeh doslova kopiruje prvy diel a celkovo film nema taky spad, styl a gradaciu, naviac, vo filme je pozitych mnoho zaberov z prveho filmu. Chvala bohu, Tsurugi je stale ten isty nekompromisny tvrdak, ktory kraca po ceste olemovanej mrtvolami. A veru tento krat ma co robit a mimo mnohych "radovych" grazlov sa mu do cesty postavia aj bojovnici specializovany na rozne bojove umenia. Potesi aj zaporak, ktory potom, ako mu Tsurugi v prvom dieli brutalnym sposobom znicil hlasivky, tu pouziva ony "hlasovy strojcek", co mu dava posobivu, diabolsku charizmu. Sice prostejsie avsak stale dobre pokracovanie s vrchovatou porciou "Sonny Chiba akcie" :) (7/10) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý pouliční bojovník se silně přiblížil hongkongské produkci té doby, jinými slovy Shaw Brothers hadra. Inscenované potyčky a izolované scénky marně se snažící navodit zdání dějové spojitosti, pro fanouška nic neodpustitelného, samosebou. Soubojů sice houšť, nicméně Tsurugimu trochu pohasla aura sráče a už si rozhodně neuzurpuje takovou pozornost, jak by bylo záhodno, prostě vyměkl a ani časté flashbacky k prvnímu dílu na tom nic nemění . Tam kde jednička sázela na vykreslené a rozmanité charaktery jeho soupeřů, dvojka volí buď hromadné mely s "nikdoži", případně rozličné chladné zbraně od tyčí po nunčaky, které však opět třímají oni nepamětihodní "nikdožové". Za pozornost stojí jen jeden, záporák se slavíkem místo hrtanu, starý známý Shikenbaru z prvního dílu, avšak i ten přihřívá tuhle vceku vlažnou akční polívčičku jen velmi jemně. Dočkal jsem se však i nějaké té krve a jedné vypečené chuťovčičky, a tak odpouštím i jednoho z nejsměšnějších mafiánských bossů, co jsem kdy viděl, a vyvěšuju vcelku spokojenou a nezávadnou trojku. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno