Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

kingik 

všechny recenze uživatele

Od tohoto hororu, jsem po velmi působivém a vysvětlujícím začátku o neprávem popravené ženě, která proklela s posledním vydechnutím městečko, čekal pořádný hororový krajíc. Místo toho přišlo jen pár drobečků z toho krajíce v podobě nudných scének a bez působivého průběhu děje se u mě nemůže jednat o zajímavý přírůstek do žánru. Když se u hororu víc nudím, než bavím, není to dobře. Tady až na skvělý úvod, slabý prostředek a ještě slabší závěr, nebylo o co stát. Z filmu je cítit silně promrhaný potenciál. Je to velká škoda, ale ne. 40% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o babizni ktorú neprávom upálili a ona prekliala to mesto,je vám to povedomé jasné že je,tých filmov je neúrekom.Potom ten temný začiatok ma nabudil,a viac menej mi to zostalo až do konca.Odohráva sa to skoro celé v tme,tak niekedy to má veľmi dobrú atmosféru,len tých náhod je tam viac než by som zniesol.Pripomínal mi film Mníška,ale chvála bohu s lepším koncom aj o niečo temnejším dejom a tým aj lepším filmom.Z hercov ma nezaujal nik,hádam len tá zúbková vila a hlavne na konci-to bola krásavica.Hudba a efekty pomohli k mojmu lepšiemu hodnoteniu. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Začátek hodně slibnej, strach je podáván velmi dobře a do role připosraného děcka se dá sakra dobře vžít, ten nádhernej chrčící zvuk kterej ta čůza vydávala je nezapomenutelnej. Avšak na jednou tu dojde ke zvratu kdy se z perfektně rozjíždějícího hororu stane pohádka typu Lovci duchů :( ale i tak ve me ten začátek zůstane hodně dlouho. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, který vás nakrmí děsivou atmosférou a poměrně zajímavým příběhem už od prvních minut. To je však asi jediný kladný bod z celé stopáže toho to údajně horrorového filmu. Následujicí minuty jsou propíchané nelogickými situacemi a ještě horšími dialogy. Nevím, postupem času mi i celá zápletka, připadala spíše pro smích, než aby vás vyděsila ze spánku. V hodnocení mám však dvě hvězdičky a tu druhou dávám za efekty, které vůbec nejsou špatně, ikdyž chápu že ve tmě se případné kiksy maskují líp, než v osvětlení reflektorů. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V městečku Darkness Falls se vypráví tento příběh: Když dítěti vypadne poslední mléčný zub, přijde si pro něj tajemná "Zubnička" (čarodějnice, kterou před mnoha lety obyvatelé Darkness Falls nepravdivě obvinili a upálili) a vymění jej za zlatou minci. Dítě se nesmí na čarodějnici ani podívat, jinak se stanou hrozné věci. I Kyle tento příběh mockrát slyšel, a když onen okamžik nastal, nečekaně pohlédl čarodějnici do tváře. Rozzuřená čarodějnice ale neublíží jemu, ale zabije jeho matku. *blik* O 10 let později se Kyle vrací do svého rodného města, aby pomohl zachránit bratra své dětské lásky. A spolu s celým městečkem bojovat (a jednou pro vždy) zničit čarodějnici ... První dvě třetiny filmu jsou super, pečlivě budované napětí - kdy neviděné (ale slyšené) vystraší mnohem víc. Ale v poslední třetině se film změní ve zmatenou jízdu, kdy chvilku netušíte kdo je vlastně čarodějnice a kdo ne (dělám si srandu, čarodějka je jen jedna). Samotné finále filmu (vlastně celá majáková scéna) je už úplně ujetá - doporučuju vypnout televizi tak 20 minut před koncem a nenechat si pokazit dojem z celého filmu... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama