Reklama

Reklama

Fairytale

  • USA The Haunting of Helena
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svobodná matka se spolu se svou malou dcerkou přestěhují do nového domu. Brzy na to malá holčička přijde o svůj první zoubek a začne své mámě velmi podrobně vyprávět, že je v hlubokých nocích navštěvována vílou Zuběnkou. Vše navíc nasvědčuje tomu, že nový dům má hrozivou historii. (duckman)

Videa (2)

Trailer

Recenze (42)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příjemně kraťoučké hororové překvápko z Itálie na téma víly Zubničky, která nedá chvílu klidu matce samoživitelce a její malé dceři. Čtyři hvězdičky jsou možná moc, ale vzhledem k tomu, že jsem se vůbec nenudil, pár lekaček a nějakou tu krev jsem tam taky zaregistroval, tak se tato duchařinka dá označit za nadprůměr. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet toho veľa neponúka, klasika - matku s dcérou terorizuje bezzubá mŕtva pani a chce späť svoje zuby. Zo začiatku mi trocha vadila kamera, neskôr som si však zvykol a dokázal ju oceniť. Chýbala mi tu adekvátna strašidelná atmosféra a nápad, ktorý by dokázal zaujať. V rámci ošuntelého príbehu slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Italové uměli vždy lepší horrory než Španělé, což potvrzují i současné filmy. Oku lahodící kamera, atmosférická hudba a mírně podivný příběh, který mi připomněl báječné italské snímky 70. a 80.let. Místo bubáka pod postelí tu máme nakrknutou vílu ve skříni. Divák samozřejmě zjistí, že o žádnou vílu nejde, leč dlouho nechápe, proč se neustále dožaduje zubů, ovšem nikoliv cizích (v jisté chvíli jsem si vzpomněl na povídku Berenice od E.A.Poa, byť tamější důvody zubařského zákroku byly poněkud jiné). Efekty jsou děsivě pixelové, což je jediné, co bych snímku vytknul. Nejlepší je konec. Fairytale strčí hravě do kapsy všechny současné duchařské ubožárny americké a španělské produkce. Možná i proto, že nesází na laciné efekty, výpůjčky z Asie, trapné lekačky či prapodivné přebíhání mezi světy živých a mrtvých. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sofia spolu so svojou dcérou Helenou zázračne prežijú vážnu autonehodu. Okrem malých odrenín a škrabancov nemajú žiadne zranenia. Akurát jedna "vec". Od momentu ako sa prebrali v nemocnici, Helenine správanie je akési zvláštne. Nerozpráva o ničom inom, iba o strate kývajúceho sa mliečneho zubu a zubnej víle, ktorá ju každú noc navštevuje. Trpí dievča nejakou psychickou poruchou, vymýšľa si? Alebo je na jej historkách predsa len niečo pravdy? Zhrniem to v pár vetách. Zle zrealizovaný celkom dobrý nápad. Až na jeden, dva pekné zábery, jednu lakačku, žiadna sláva. Snaha o vyvolanie napätia sa uprieť síce nedá, ale ani to nefungovalo ako malo. Herecké obsadenie a ich výkony, slabunké. Tá malá sa hodilo na tento "horor" asi tak ako ja na predvádzanie slipov od C.K. Aby som, ale nebol len kritický. Najväčším pozitívom bolo vykreslenie dôvodov vzniku zúbkovej víly. Len vďaka tomu – 40%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem mamce tvrdil, že mi ty zuby někdo krade a ona mi stejně nevěřila. Zoubková víla tentokrát v podání velké,bezzubé svině, dává co proto nebohé mamince s dcerkou. Masky byly vážně super a styl jakým to bylo natočené byl vynikající. Taková pohádka pro dospělé, něco jako Mama, ale u Mamy jsem se neskutečně nudil. Konec trošku ubral a tak je to jen čistej průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví poprvé až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama