Reklama

Reklama

Fairytale

  • USA The Haunting of Helena
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svobodná matka se spolu se svou malou dcerkou přestěhují do nového domu. Brzy na to malá holčička přijde o svůj první zoubek a začne své mámě velmi podrobně vyprávět, že je v hlubokých nocích navštěvována vílou Zuběnkou. Vše navíc nasvědčuje tomu, že nový dům má hrozivou historii. (duckman)

Videa (2)

Trailer

Recenze (42)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Italové uměli vždy lepší horrory než Španělé, což potvrzují i současné filmy. Oku lahodící kamera, atmosférická hudba a mírně podivný příběh, který mi připomněl báječné italské snímky 70. a 80.let. Místo bubáka pod postelí tu máme nakrknutou vílu ve skříni. Divák samozřejmě zjistí, že o žádnou vílu nejde, leč dlouho nechápe, proč se neustále dožaduje zubů, ovšem nikoliv cizích (v jisté chvíli jsem si vzpomněl na povídku Berenice od E.A.Poa, byť tamější důvody zubařského zákroku byly poněkud jiné). Efekty jsou děsivě pixelové, což je jediné, co bych snímku vytknul. Nejlepší je konec. Fairytale strčí hravě do kapsy všechny současné duchařské ubožárny americké a španělské produkce. Možná i proto, že nesází na laciné efekty, výpůjčky z Asie, trapné lekačky či prapodivné přebíhání mezi světy živých a mrtvých. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle nedopadlo vůbec zle. Italové přišli se svou verzí legendy o zoubkové víle, která však místo pokladů přináší jen utrpení a smrt. Do toho je tu zakomponována děsivá historie domu, takže nebyla nouze ani o citelnou detektivní vložku, při níž zpočátku nevěřící matka brzy pochopí, s jakou sviní má tu čest. Snímek dominuje hlavně se svojí chladnou atmosférou, na humor nebo zbytečné množství vedlejších postav není místo. Zde kritizované efekty mi nepřišly vůbec tak hrozné. A i kdyby byly, filmu bych to odpustil už kvůli parádnímu nástupu samotné víly. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet toho veľa neponúka, klasika - matku s dcérou terorizuje bezzubá mŕtva pani a chce späť svoje zuby. Zo začiatku mi trocha vadila kamera, neskôr som si však zvykol a dokázal ju oceniť. Chýbala mi tu adekvátna strašidelná atmosféra a nápad, ktorý by dokázal zaujať. V rámci ošuntelého príbehu slabší priemer. 55/100 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem mamce tvrdil, že mi ty zuby někdo krade a ona mi stejně nevěřila. Zoubková víla tentokrát v podání velké,bezzubé svině, dává co proto nebohé mamince s dcerkou. Masky byly vážně super a styl jakým to bylo natočené byl vynikající. Taková pohádka pro dospělé, něco jako Mama, ale u Mamy jsem se neskutečně nudil. Konec trošku ubral a tak je to jen čistej průměr. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zuby, zuby, zuby ... bububu. Fairytale je celkem snaživý malý horor. Ale snaha není všechno. Ona se všechna ta šílená klišé jako "dítě malující strašidelné obrázky", "dítě na houpačce", "stěna polepená výstřižky z novin" atd. mnohem lépe snášejí ve filmech, v nichž hrají dobří herci a jejichž dialogy nejsou tak nenápadité, že občas až budí rozpačitý úsměv. Být to na kolenou dělaný, fanouškovský, podfinancovaný pokus, dám za tu snahu s radostí i třetí hvězdu ... ale jakmile si do filmu začnou tvůrci cpát naprosto zbytečné a kvalitou otřesné digitální triky, důvod pro přivírání očí a smířlivost mizí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví poprvé až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama