Reklama

Reklama

Fairytale

  • USA The Haunting of Helena
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svobodná matka se spolu se svou malou dcerkou přestěhují do nového domu. Brzy na to malá holčička přijde o svůj první zoubek a začne své mámě velmi podrobně vyprávět, že je v hlubokých nocích navštěvována vílou Zuběnkou. Vše navíc nasvědčuje tomu, že nový dům má hrozivou historii. (duckman)

Recenze (42)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zuby, zuby, zuby ... bububu. Fairytale je celkem snaživý malý horor. Ale snaha není všechno. Ona se všechna ta šílená klišé jako "dítě malující strašidelné obrázky", "dítě na houpačce", "stěna polepená výstřižky z novin" atd. mnohem lépe snášejí ve filmech, v nichž hrají dobří herci a jejichž dialogy nejsou tak nenápadité, že občas až budí rozpačitý úsměv. Být to na kolenou dělaný, fanouškovský, podfinancovaný pokus, dám za tu snahu s radostí i třetí hvězdu ... ale jakmile si do filmu začnou tvůrci cpát naprosto zbytečné a kvalitou otřesné digitální triky, důvod pro přivírání očí a smířlivost mizí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NECH MOJI DCERU NA POKOJI, ČARODĚJNICE…“ /// Po sympatickým úvodním voťukávání (náznaky, hudba, zátiší z sousoší…), přichází taková klasika: dítě ví, zlo koná, máma neví… nechybí ani strašidelná poudačka (Čortův hrád … kecám, jiná…). Nevadí mi to. A minimálně do půlky ani neregistruju, že ty dvě nejsou moc dobrý hérečky. Možná do péčka… (ta starší debile…). Takový hororový béčko z toho lepšího soudku, který dostatečně vtipným závěrem zažene chmury předešlejch blbejch míst. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchant se nám (asi) zamiloval do Zoubkový víly. 2.) Zjistím, že Talijáni do skříně nedávaj šaty, ale …. 3.) Thx za titule ,,djnoisekick“ a ,,janauge“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na to CGI som si síce chvíľu musel zvykať, ale napokon to pre mňa nebol nejaký veľký problém. Taliani sa po dlhšej odmlke opäť prebúdzajú zo zimného spánku a v tomto prípade divákovi naservírovali nečakane kvalitný duchársky hororík s pekným spracovaním vraždiacej víly, niekoľkými funkčnými ľakačkami, solídnou technickou stránkou, sympatickými postavami, výbornou atmosférou a zaujímavým záverom. U mňa jednoznačný, vysoký nadpriemer, vlastne som doteraz lepší horor o zúbkovej víle nevidel. Kvality moderných amerických či španielskych duchárskych peciek to však ani zďaleka nedosahuje (no aj ten čas možno jedného dňa príde). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapivě krásná a řemeslně hodně zručná duchařina, vizuál mě nadchnul už od 10 minuty, ale na alespoň slabé čtyřhvězdí bych vyžadoval rychlejší tempo. Závěrečný zvrat však mile překvapil. 65% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle nedopadlo vůbec zle. Italové přišli se svou verzí legendy o zoubkové víle, která však místo pokladů přináší jen utrpení a smrt. Do toho je tu zakomponována děsivá historie domu, takže nebyla nouze ani o citelnou detektivní vložku, při níž zpočátku nevěřící matka brzy pochopí, s jakou sviní má tu čest. Snímek dominuje hlavně se svojí chladnou atmosférou, na humor nebo zbytečné množství vedlejších postav není místo. Zde kritizované efekty mi nepřišly vůbec tak hrozné. A i kdyby byly, filmu bych to odpustil už kvůli parádnímu nástupu samotné víly. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemne mrazivý, taliansky rozprávkový horor o matke s dcérou, ktoré sa nasťahujú do nového bytu, kde sa začnú diať podivnosti po tom, ako dcére vypadne prvý zub. Tá je od začiatku zmierená s tým, že sa tu nachádza tzv. zúbková víla, ktorej musí zuby odovzdávať, čomu matka samozrejme neverí. Keď sa však o jej prítomnosti presvedčí aj ona, snaží sa pre nich nájsť nejaké východisko, bez toho, aby sa museli znova sťahovať. Škoda, že sa s tým tvorcovia trochu viac nevyhrali; v tomto prípade by som uvítal drsnejšie hororové pojatie; namiesto tradičného duchárskeho, ktoré tu vlastne je, akurát s tým rozdielom, že namiesto ducha je to víla. Tá sa občas objaví, postraší a hotovo. Do toho úsmevné digitálne efekty, detektívno-mysteriózna story s kvalitným rozuzlením, nejaké nepríjemné / ľakačkové vízie, ale niečo, čo by z filmu urobilo desivý horor bohužiaľ chýba, aj keď potenciál tu podľa mňa bol. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sofia spolu so svojou dcérou Helenou zázračne prežijú vážnu autonehodu. Okrem malých odrenín a škrabancov nemajú žiadne zranenia. Akurát jedna "vec". Od momentu ako sa prebrali v nemocnici, Helenine správanie je akési zvláštne. Nerozpráva o ničom inom, iba o strate kývajúceho sa mliečneho zubu a zubnej víle, ktorá ju každú noc navštevuje. Trpí dievča nejakou psychickou poruchou, vymýšľa si? Alebo je na jej historkách predsa len niečo pravdy? Zhrniem to v pár vetách. Zle zrealizovaný celkom dobrý nápad. Až na jeden, dva pekné zábery, jednu lakačku, žiadna sláva. Snaha o vyvolanie napätia sa uprieť síce nedá, ale ani to nefungovalo ako malo. Herecké obsadenie a ich výkony, slabunké. Tá malá sa hodilo na tento "horor" asi tak ako ja na predvádzanie slipov od C.K. Aby som, ale nebol len kritický. Najväčším pozitívom bolo vykreslenie dôvodov vzniku zúbkovej víly. Len vďaka tomu – 40%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Vlci nejí děti." Jedna z vět při které mě zamrazilo. Už dlouho jsem u hororu nepociťovala ten nepříjemně svíravý pocit v oblasti žaludku. Italové tedy umí navodit atmosféru. A ta vtíravá písnička. Uf! ... Milé děti, budu vám vyprávět pravdivý příběh o zoubkové víle. Chcete? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako krajina pôvodu nám tu svieti Taliansko, ale film je takmer kompletne v angličtine. Vzhľadom na hodnotenie som mal vyššie očakávania, pretože výsledok je dosť biedny. V titulnej roli hrá veľmi pekná, ale dosť nepresvedčivá herečka, ktorá by urobila lepšiu kariéru v modelingu. Film nemá atmosféru, iba jej náznaky. "Strašidelná" hudba pôsobí skôr rušivo, pretože často vyhráva na nervy i v momentoch, keď sa nič výnimočné nedeje. Niektoré scény, ktoré majú náznaky atmosféry sú divne strihnuté, akoby nedopovedané. Príbeh nie je najhorší, určite sa z toho materiálu dal vytrieskať lepší horor, ale výsledok ma dosť sklamal. Prvá scéna s pani "Bezzubou" je jediné, čo sa podarilo, možno ešte ten záver so starým filmovým materiálom. Scéna kde utekajú pred pani Bezzubou a hlavná hrdinka "uviazne" medzi stenou a piánom je dosť prúser, pretože iba minútu pred tým ho tlačila cez celú izbu...40%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Italové uměli vždy lepší horrory než Španělé, což potvrzují i současné filmy. Oku lahodící kamera, atmosférická hudba a mírně podivný příběh, který mi připomněl báječné italské snímky 70. a 80.let. Místo bubáka pod postelí tu máme nakrknutou vílu ve skříni. Divák samozřejmě zjistí, že o žádnou vílu nejde, leč dlouho nechápe, proč se neustále dožaduje zubů, ovšem nikoliv cizích (v jisté chvíli jsem si vzpomněl na povídku Berenice od E.A.Poa, byť tamější důvody zubařského zákroku byly poněkud jiné). Efekty jsou děsivě pixelové, což je jediné, co bych snímku vytknul. Nejlepší je konec. Fairytale strčí hravě do kapsy všechny současné duchařské ubožárny americké a španělské produkce. Možná i proto, že nesází na laciné efekty, výpůjčky z Asie, trapné lekačky či prapodivné přebíhání mezi světy živých a mrtvých. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příjemně kraťoučké hororové překvápko z Itálie na téma víly Zubničky, která nedá chvílu klidu matce samoživitelce a její malé dceři. Čtyři hvězdičky jsou možná moc, ale vzhledem k tomu, že jsem se vůbec nenudil, pár lekaček a nějakou tu krev jsem tam taky zaregistroval, tak se tato duchařinka dá označit za nadprůměr. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet toho veľa neponúka, klasika - matku s dcérou terorizuje bezzubá mŕtva pani a chce späť svoje zuby. Zo začiatku mi trocha vadila kamera, neskôr som si však zvykol a dokázal ju oceniť. Chýbala mi tu adekvátna strašidelná atmosféra a nápad, ktorý by dokázal zaujať. V rámci ošuntelého príbehu slabší priemer. 55/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se dost těšil, nicméně na konci mě čekalo trpké zklamání. Dlouho jsem Italský film neviděl takže jsem se připravil na něco trochu jiného. Trošku mě vyděsilo když jsem viděl že film produkuje Nu image, ale to nakonec nebylo nijak hrozné. Největší nevýhodu bych viděl v tom že režisér se strašně drží zpátky. Sice se tu celkem dobře buduje atmosféra a i příběh o zubničce byl poměrně slušný, ale celkově je to takový strašně pomalý a po 45 minutách strašně nudný. Aspoň že film drží atmosféru a i celkem zajímavý herce a jejich postavy ale pro mě lehký podprůměr. Čekal jsem víc. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale trochu nanicovaté a levnější italské bubákování. Představitelka hlavní role je pak výjimkou potvrzující pravidlo nebo je to možná naopak. Každopádně je velmi krásná, ale hrát zrovna moc neumí a tak máte při jejím sledování protichůdné pocity. Legenda o Zoubkové víle je pak vděčné hororové téma a rozhodně kvituji její originální zpracování, potěšil i nečekaný závěrečný a krutý zvrat, stejně jako věsmes svébytné a newanovské pojetí duchařiny. I když trochu paradoxně byla nejstrašidelnější scénou ta klasicky duchařská.  Trojka vlevo dole... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co nejhoršího se může stát snaživé duchařině?Když nemá tempo, to se může snažit jak chce, ale tu vatu mezi lekačkama prostě neschová.Hlavní hrdinka je krásná, začátek je slibnej a atmosferickej, bohužel bubák se ukáže moc brzo, paradoxně když někoho sejme je zase strašně na hovno, že vidíte jen nějaký komáry a slyšíte jen křik.Od přesunu do blázince už se to jen vleklo a nudilo.Mizerný hudební doprovod tomu taky nepřidá.Mělo to určitě mnohem na víc, protože to vypadá místy vážně dobře a umí to dobře děsit, bohužel to nedrží pohromadě, ještě že na konci to mělo skvělou pointu, jinak bych možná dal snad míň, jak mě to zklamalo, pointa to zvedla aspoň trochu.40%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem mamce tvrdil, že mi ty zuby někdo krade a ona mi stejně nevěřila. Zoubková víla tentokrát v podání velké,bezzubé svině, dává co proto nebohé mamince s dcerkou. Masky byly vážně super a styl jakým to bylo natočené byl vynikající. Taková pohádka pro dospělé, něco jako Mama, ale u Mamy jsem se neskutečně nudil. Konec trošku ubral a tak je to jen čistej průměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle ale nebylo vůbec špatné. Neřekl bych, že to byla parafráze na zubní vílu, ale spíš duchařina, kde hrají zuby významnou roli. Mělo to atmosféru i ducha, ze kterého jsem měl mrazení. Obě hlavní herečky, jak dětská, tak dospělá, projevily jistou dávku talentu a hlavně celé vyústění mě docela překvapilo. A já se nechávám u hororů překvapovat rád. Sice film zachovává spoustu klišé, ale v tomto případě jsem s tím neměl problém. 70% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Taliani boli v hororoch o starých domoch s temnou minulosťou vždy doma. Cítili sa tam sebaisto, hoci ich spolubývajúcimi boli nemŕtvi, démoni, duchovia, alebo - ako v tomto prípade - zúbková víla. Prvé stretnutie s ňou vo filme je zvláštne. Vzbudzuje strach i ľútosť. Hlavná hrdinka sa jej bála a mal som pocit, že ju tiež chápe. Trochu ma preto prekvapilo, že sa vzápätí ocitla v ústave. Príbeh je zaujímavý, atmosferický a vkusne zasadený do historického rámca. Desivé scény sú však opatrne uťaté v tom najlepšom a chýbala mi aj gradácia. Márne som čakal, že sa to aspoň v závere rozbehne. Hororov o zúbkových vílach asi nie je mnoho, osobne som videl iba tri (+Pád do temnôt, Tooth Fairy), a tento sa mi zdal relatívne najlepší. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film ma čisto šablónovitý základ a tak o originalite nemôže byť ani reči a ani nič nové neponúka ale zas nemôžem povedať,že som sa nebavil.Triky boli docela slušné áno neboli prevratné ale nesklamali.Prvý kontakt zo zubnou vílou dopadol slušno strašidelne ale to bol asi aj posledný kontakt s ňou.Ale už to bolo horšie zo spracovaným a scénar tiež nemal svoj deň.Hlavnú slabinu vidím v tom,že zubková víla tam mala len mini rolu a to bola velka chyba zostaviť film len na mŕtvolách,to sa mi nezdal dobrý krok. ()

Reklama

Reklama