Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Běloch Buck McGriff a jeho černý kolega Albaby Perkins jsou civilními detektivy, kteří pracují pro vojenskou policii v útvaru pro vyšetřování kriminálních činů v armádě (CID). Píše se rok 1968, americká přítomnost v Saigonu se chýlí ke konci a dva jsou pověřeni úkolem najít vraha, který ve válkou zmítaném městě vraždí vietnamské prostitutky. Pátrají v nepřátelském prostředí špinavých vedlejších uliček a snaží se vraha najít dřív, než opět udeří. Není to však jednoduché pátrání. Proti sobě mají nejen vietnamskou policii s nepřátelsky naladěným šéfem Limem Greenem, ale také nepřátelský dav, a vrah je navíc vždy o krok před nimi. Všichni svědci, kteří by mohli do případu vnést jasno, jsou totiž jeden po druhém systematicky vražděni. Přesto se krok po kroku dostávají dopředu a jejich pozornost se soustředí na hlavního podezřelého, vysoce postaveného amerického důstojníka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tahání za nitky vyššími kruhy a vyšetřování v nepřátelském prostředí spojené s přeskakováním (žlutých) klacků naházených pod nohy aneb klasická detektivní story napasovaná do backgroundu vietnamské války s lehce vnucující se myšlenkou, že Američané jsou vlastně doma všude.. Vzkříšení seržanta Eliase je povedené, jeho parťák disponuje výkonným žvýkacím svalem (v soutěži o co nejrychleji vyžvýkané Pedro by bral stříbro za bezkonkurenčním jakem S.Tofim), nicméně Crowe si nakonec v mých očích uškodil jedinou silnou scénou, která po hříchu ještě víc uvedla v zapomnění ten šedivý zbytek. Ano, je to ta památná, kdy Scott Glenn současně předvádí, jak se hájí důstojnická čest a testuje jeden z nejlehčích padáků z výbavy amerických výsadkářů.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech jsem si dala repete tohohle kriminálního dramatu z prostředí války ve Vietnamu. Na bojiště scénář diváka zavede jen okrajově, ale v ulicích Saigonu je také veselo a americké policejní složky se mají co ohánět - pěstmi, pistolemi a hlavně hláškami; trefovat se musí do zdejších gangů, místních fízlů i vlastních řad. Willem Dafoe a Gregory Hines vytvořili vcelku funkční dvojku - Dafoe má charisma a Hines alespoň žvýkačku. "Saigon" není z těch filmů, co by vyloženě nadchnul, má slabší pasáže (romantická linie) a neškodilo by více silných okamžiků (Scott Glenn a jeho mešuge plukovník), ale jde o slušně odvedené řemeslo, které příjemně zabaví. "Plujete v moři sraček a vy se musíte vyklonit z loďky, popadnout jedno hovno s tím, že tohle hovno, právě tohle hovno, je fakt odporné a je třeba s tím něco udělat..." 66,6% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý téma zasazený na zajímavý místo. Tohle je pohled na válku ve Vietnamu trochu jinak. Není to žádný pobíhání v džungli a střílení, ale tím spíš tenhle film vzbuzuje zájem. Dostal jsem se k němu náhodou a opět jsem se utvrdil v tom, že tyhle snímky z dob let osmdesátých a devadesátých mají opravdu mnohdy slušněji zvládnutou technickou a obsahovou stránku než některé dnešní rádoby blockbustery. Sice mě to úplně neoslnilo, ale na koukatelnej průměr to povyšuje hlavně Scott Glenn a jeho plukovník psychopat.55% ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Jednou z hlavných devízou Saigonu je... Saigon. Tuctový námet zasadený do netuctového prostredia, Saigon v čase vietnamskej vojny ním určite je, priláka pozornosť diváka rovnako zaručene ako čerstvé kravské lajno kŕdeľ múch. A tak obligátna dvojica rozdielnych detektívov rieši vraždu, ktorá sa čuduj sa svete, ťahá až do najvyšších miest. našťastie jedným z detektívov je Willem Dafoe a ten vie narobiť poriadny Saigon! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Krimi ve stylu klasiky "Hořící Mississippi", se kterou se samozřejmě film nemůže kvalitativně srovnat. Dva detektivové v nehostinném prostředí Saigovnu v době vietnamské války, pátrají po vrahovi prostitutek. Atmosféra je slušná, ale scénář ani režie nemá moc co nabídnout, stejně jako nevýrazné herecké duo. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama