Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Běloch Buck McGriff a jeho černý kolega Albaby Perkins jsou civilními detektivy, kteří pracují pro vojenskou policii v útvaru pro vyšetřování kriminálních činů v armádě (CID). Píše se rok 1968, americká přítomnost v Saigonu se chýlí ke konci a dva jsou pověřeni úkolem najít vraha, který ve válkou zmítaném městě vraždí vietnamské prostitutky. Pátrají v nepřátelském prostředí špinavých vedlejších uliček a snaží se vraha najít dřív, než opět udeří. Není to však jednoduché pátrání. Proti sobě mají nejen vietnamskou policii s nepřátelsky naladěným šéfem Limem Greenem, ale také nepřátelský dav, a vrah je navíc vždy o krok před nimi. Všichni svědci, kteří by mohli do případu vnést jasno, jsou totiž jeden po druhém systematicky vražděni. Přesto se krok po kroku dostávají dopředu a jejich pozornost se soustředí na hlavního podezřelého, vysoce postaveného amerického důstojníka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cakal som nejaky odlisny vojnovy film o Vietname, ale dostal som tuctovu detektivku v ktorej dvojica vysetrovatelov patra po vrahovi prostitutok. A nahodov sa to odohrava pocas vojny vo Vietname. Vyraznejsie vo filme vycnieva jedine psychopaticky plukovnik v podani Scotta Glenna. Na druhej strane mlady Willem Dafoe mi pripadal prekvapivo nevyrazny rovnako ako cely film. 4/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tahání za nitky vyššími kruhy a vyšetřování v nepřátelském prostředí spojené s přeskakováním (žlutých) klacků naházených pod nohy aneb klasická detektivní story napasovaná do backgroundu vietnamské války s lehce vnucující se myšlenkou, že Američané jsou vlastně doma všude.. Vzkříšení seržanta Eliase je povedené, jeho parťák disponuje výkonným žvýkacím svalem (v soutěži o co nejrychleji vyžvýkané Pedro by bral stříbro za bezkonkurenčním jakem S.Tofim), nicméně Crowe si nakonec v mých očích uškodil jedinou silnou scénou, která po hříchu ještě víc uvedla v zapomnění ten šedivý zbytek. Ano, je to ta památná, kdy Scott Glenn současně předvádí, jak se hájí důstojnická čest a testuje jeden z nejlehčích padáků z výbavy amerických výsadkářů.. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Sajgoňák je velmi kvalitní kriminálka, které bych rozhodně neříkal Válečňák nebo Thriller. Frajerský Dafoe a ještě frajerštější Hines jdou po hlavě do akce a nikdy nezapomínají dodat tolik oblíbenou drs%náckou hlášku, která umí přidat danému momentu na zajímavosti. Perfektní hudba, dobré akční segmenty a skvělé exteriéry jsou příjemným pokoukáním. Nebýt tak předvídatelného konce, neváhal bych hodnotit plným počtem... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Klasický thriller o vyšetřování případu, za jehož nitky tahá někdo hodně vysoko - navíc ve zblázněné zemi a době, v Jižním Vietnamu těsně před americkým odchodem a před zhroucením. To slibuje pěkně pochmurnou a depresivní podívanou, zvláště pokud je v hlavní roli přítomen "ďábel" Willem Dafoe. Jenomže to by se film musel obejít bez svého "klasického" rozuzlení a nejspíš taky bez drobné "aférky" Dafoea s jednou mladou milosrdnou sestrou. V každém případě potěší nečekaně absurdní momentka s šíleným důstojníkem v helikoptéře, která jako by se sem dostala z jiného filmu (třeba Apokalypsy nebo Olověné vesty). ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Jednou z hlavných devízou Saigonu je... Saigon. Tuctový námet zasadený do netuctového prostredia, Saigon v čase vietnamskej vojny ním určite je, priláka pozornosť diváka rovnako zaručene ako čerstvé kravské lajno kŕdeľ múch. A tak obligátna dvojica rozdielnych detektívov rieši vraždu, ktorá sa čuduj sa svete, ťahá až do najvyšších miest. našťastie jedným z detektívov je Willem Dafoe a ten vie narobiť poriadny Saigon! ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama