Reklama

Reklama

Ve stínu upíra

  • Velká Británie Shadow of the Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1921 natáčí F.W.Murnau (JOHN MALKOVICH) první filmovou verzi románu Dracula, ale protože nedostává povolení ke zfilmování od vdovy po Bramu Stokerovi, autorovi díla. Pozmění jména postav, dějiště příběhu a natáčí snímek pod názvem UPÍR NOSFERATU. Do titulní role obsadí herce Maxe Schrecka (WILLEM DAFOE), jehož chování se zdá ostatním členům štábu velice prapodivné. Murnau Schrecka hájí tím, že údajně používá hereckých postupů metodika Stanislawského, které jsou založeny na intenzivním se vcítění do role. Záhy však všichni zjišťují, co se skrývá za hrůzným Schreckovým herectvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bola by veľká škoda nevyužiť démonické ksichty Dafoeho a Malkovicha na nejaký riadne podvratný film. Pseudohistorický film o natáčaní kultového hororu, ktorý sme všetci videli, sa hneď zdá ako tá najideálnejšia príležitosť. Pre mňa je tento film ešte väčšia zábava, ako Upír z Nosferatu a myslím, že lepšiu reklamu odo mňa už nemôže dostať. Film bol mnoho krát premietaný v bratislavských filmových kluboch na prelome storočia. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Pocta Nosferatovi. Malkovich je skvělý herec a posedlost dokonalostí mu člověk věří až za hrob. Dafoe? Ne tak děsivý jako Schreck. Ale určitě stejně nepřirozený a animální jako Nosferatu. Atmosféra je hutná a nekompromisní, stejně jako Murnauova vidina jeho zpodobnění Draculy. Herecký koncert, který i přes občasnou monotónost, určitě stojí za svůj čas. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Krátce po zhlédnutí Kinskiho verze (což byla chyba) na mě tenhle film působil mnohem rozvlekleji a nezáživněji. Bohužel dabing zabil co mohl, což ale taky není žádný překvapení. Herci hráli slušně, nikoliv výtečně a nejvýraznější sice byl Dafoe, ale rozhodně nevyčníval tak, jak by si jeden mohl myslet. Dafoe totiž paradoxně vypadá hrozivěji, když není nalíčenej a maskéři se nemuseli tak namáhat a dělat jeho obličej strašidelnej a měnit ho k nepoznání. Kdyby ho bejvali nechali bejt, vypadal by mnohem děsivěji. Hudba se mi ale líbila hodně. Jinak ani vlastně moc nechápu smysl tohohle filmu, když je to prakticky ten stejnej příběh potřetí - počtvrtý počítáme-li Draculu -, akorát v rádoby dokumentární formě. Pořád je ale z těch lepších filmů o upírech. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pomalé, nudné, nevýrazné tempo filmu je doslova ubíjející. John Malkovich, který to jako jediný snad mohl zachránit zklamal na plné čáře. Willem Dafoe předvádí jednu z nejpodivnějších hereckých kreací za hodně dlouhou dobu. Udo Kier (upírský specialista) skoro není ani vidět a moje oblíbenkyně Catherine McCormack (Statečné Srdce) nepředvádí prakticky nic ze svého hereckého potenciálu a všechny šance utápí pod tunou makeupu. Scénář mě naprosto nezaujal a černobílá kamera mi nepřišla originální ani omylem. Navíc ve filmu není skoro žádná hudba a to taky dvakrát neprospěje. Takže jestli chtěli tvůrci natočil originální snímek, tak takhle fakt ne. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film není pro mě. Jsem čekal něco poutavého, záživného a rozhodně hororového. Ani jeden atribut však Ve stínu upíra neobsahuje. Sice se v něm sešla herecká dvojka Malkovich a Dafoe, ale jejich postavy mně přišly dost prázdné a rovněž režie E.Eliase Merhiga byla dost slabá. Pro mě zcela nedívatelný film. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Lokomotiva, která převážela štáb do Československa se jmenovala Charon. V řecké mytologii je Charon převozník, který převáží mrtvé duše přes řeku Styx. (Hal_Moore)
  • Poté co producenti snímku Spider-Man viděli Dafoeho výkon ve filmu Ve stínu upíra, obsadili jej do role Green Goblina. (Hal_Moore)
  • Role Max Schrecka byla napsána přímo na tělo Willem Dafoemu. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama