Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

bourec 

všechny recenze uživatele

V tomhle pokračování, který jsem si dnes připomenul, je těch nesmyslů a hlavně nepovedenejch scén velký množství. Dafoe jako záporák nedostačující, Patric jen zespoda nakukuje Keanu Reevesovi na tkaničky. Karambol lodě v přístavu se jeví jako pátej díl nějaký parodický série. A navíc tomu filmu chybí víc akce. Nepovedený. Já některý starší filmy bral na milost s přihlédnutím k současný tragický přiteplený produkci. Tenhle to ale nebude. Uberu hvězdu. 40%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak slabší než první díl to rozhodně je, ale přesto mě film bavil a jedná se slušné pokračování, které není nějak ničím pokažené. Sice se začátek trochu vleče, ale pak se film rozjede. Hlavní hrdina vedle Sandry Bullock je Jason Patric, který se neuvěřitelně podoval Keanu Reevesovi z prvního dílů. Vybrán byl dobře, to samé platí i o hlavním záporákovi - Willem Dafoe. Příběh to má velmi dobrej, napětí zde funguje dost dobře. Hudba je téměř dokonalá opět. Jedničku to nepřekoná, ale i tak je dvojka solidní film, takže se divím relativně nízkému hodnocení na CSFD. Ale každýho věc názoru. Mé hodnocení je 82% = **** ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Scenár je dosť pritiahnutý za vlasy, to priznávam. Ale ja milujem veľkokorozpočtový popcorn a toto je jeden z nich. Z počiatku ( v dobe premiéry ) som aj ja snímok nepovažoval za mimoriadne vydarený, postupom času a po viacerých zhliadnutiach som si ale film veľmi obľúbil. Nejako u mňa dozrel. Technicky perfektne zinscenované dielo ( úžasné je hlavne záverečné ´´hladké´´ priplávanie Morskej legendy do prístavného mestečka ), pri ktorom ma trošku mrzí ten neúspech. Stratilo síce to neuveriteľné tempo prvej časti, je to však stále zábavná letná akčná jazda. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Speed 2: Cruise Control je snímek, který je diametrálně odlišný od prvního dílu. Zatímco jednička měla koule a nedávala divákovi možnost vydechnout, dvojka sází spíše na neustále se střídající akce, zběsilé pobíhání hrdinů a šílený výraz Willema Dafoe. Díky absenci "drajvu" se to celé táhne až do zdárného konce. Naprosto zbytečné pokračování, které nemělo nikdy vzniknout. [TOP 19/14 31%] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je mi jasny, ze tvurci chteli vytezit z uspechu prvniho dilu, takze je to jen takova kopie, kde melo bejt ale vse ve vetsim, ale ze by to byl vylozene propadak, to urcite ne. Tim, ze se dej ale odehrava na lodi tak trochu vymizelo to napeti prvniho dilu, sice se opet neda zastavit, ale postavy v podstate behaj po palube, takze to je normalni akcni film. Ale precejen to je az na par hluchejch mist opet neprerusovana akce. Navic zaporak v podani Dafoea je snad jeste lepsi nez Hopper. Sandra je taky v pohode, akorat misto perfektniho Reevese tu je radoby drsnej blbecek Jason Patric, kterej na to fakt nema. O hodne slabsi nez prvni dil, ale v porovnani s jinejma akcnima filmama to je prumer, takze to ty 3* da. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Snímek se umístil na 24. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři britského filmového časopisu Empire. (orkadimenza)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 164,5 mil. (NIRO)
  • Proslýchá se, že film byl natočen podle nepoužitého scénáře ke třetímu dílu série Smrtonosná past (od r. 1988). Tato informace není úplně pravdivá. Nápad na druhý díl Nebezpečné rychlosti byl z hlavy režiséra Jana de Bonta, který o nepoužitém scénáři ke Smrtonosné pasti vůbec nevěděl. Studio Fox nicméně pár nápadů ze zmíněného scénáře převzalo. (WolfR)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama