Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zase jedno z těch pokračování, které by udělaly filmovému světu dobrou službu, kdyby vůbec nevznikly. S původním filmem má společný snad jen název - a Sandru Bullock. Prakticky nic v něm nefunguje tak, jak by mělo - navzdory akci, které snaživě asistuje rychlý a místy poněkud nepřehledný střih. Děj nemá tu správnou šťávu a nelze ho brát vážně. A mezi námi děvčaty - je tu ještě jedna vada na kráse, a to docela zásadní: Která z vás by na místě Annie vyměnila Jacka za Alexe ? ... ;-) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak slabší než první díl to rozhodně je, ale přesto mě film bavil a jedná se slušné pokračování, které není nějak ničím pokažené. Sice se začátek trochu vleče, ale pak se film rozjede. Hlavní hrdina vedle Sandry Bullock je Jason Patric, který se neuvěřitelně podoval Keanu Reevesovi z prvního dílů. Vybrán byl dobře, to samé platí i o hlavním záporákovi - Willem Dafoe. Příběh to má velmi dobrej, napětí zde funguje dost dobře. Hudba je téměř dokonalá opět. Jedničku to nepřekoná, ale i tak je dvojka solidní film, takže se divím relativně nízkému hodnocení na CSFD. Ale každýho věc názoru. Mé hodnocení je 82% = **** ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dala bych si Camelku !!" - "Copak nemáš nikotinovou náplast ??" - "Ta mi pomůže jedině, když ji sbalím a vykouřím.." ;) V prvním skvostném bijáku nesměl autobus zastavit, protože jinak by všichni umřeli, tentokrát však De Bont motiv převrátil, když loď naopak zastavit musí, protože jinak by všichni umřeli.. Divák sice jen těžko umře nudou, protože De Bont je znovu very Fast and Furious, nicméně původnímu nesmírně inspirativnímu snímku se nepřiblíží ani na dohled.. Varováním se mohl samozřejmě stát pečlivě si své role vybírající Keenu Reaves, který ze sequelu hned zkraje vycouval.. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Hmmm, ne. Ne ne ne ne ne a ne. Už samozná zápletka je až extrémně vycucaná z prstu, Defoův záporák je jedním z nejtrapnějších, jaký jsem kdy viděl, Jason Patric má asi stejně charizma jako Halina Pawlowská po lobotomii, ale co je úplně nejhorší, že režisér absolutně nezvládá udržet atmosféru a propracovat akční scény tak, aby si je člověk užil. A to se film první hodinu ještě dost táhne. Přitom jednička se de Bontovi fakt povedla. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Značně nepovedené pokračování, které s prvním filmem spojuje jen Sandra Bullock. Dějově nezvládnutý snímek s dost často nudnými a zdlouhavými scénami. První díl jsem viděla někdy před rokem až před dvouma a hodně si z něj pamatuju - tu dokonale vymyšlenou situaci apod., ale tohle jsem viděla před půl rokem a pamatuju si jen závěrečnou scénu, kterou rozhodně nepovažuju za nijak úchvatnou. Obyčejný akční film, z kterého si asi žádné doživotní vzpomínky neodnesete. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Keanu Reeves, který hrál v prvním filmu Jacka, roli v pokračování odmítl, protože se mu nelíbil scénář a po dokončení filmu Řetězová reakce (1996) se mu nechtělo hrát v dalším akčním spektáklu. Dal tedy přednost filmu Ďáblův advokát (1997). (slatkac)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 164,5 mil. (NIRO)
  • Při finální scéně se Annie Porterová (Sandra Bullock) téměř srazí s autobusem linky 33, který směřuje do Downtownu. V autobusu stejné linky se odehrával děj předchozího filmu Nebezpečná rychlost (1994). (bejkovec)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama