Reklama

Reklama

Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv a s bohorovným klidem si střepem z rozbité vázy přímo před doktorkou přeřízne krční tepnu. Taková událost by rozhodila každého a Rose není výjimkou. Přestože ji všichni uklidňují, že sebevraždě nemohla zabránit, vracejí se jí psychické problémy z mládí a dětství. Pronásledují ji zneklidňující vize, pod jejichž vlivem se čím dál častěji chová jako blázen. Aspoň její blízcí to tak vnímají. Rose si navíc v hlavě přehrává poslední slova mrtvé pacientky a uvědomuje si, že to, co před smrtí prožívala ona, jí právě klepe na dveře. Zjištění, že mrtvá byla zatím posledním článkem v podivném řetězci sebevražd „usměvavých lidí“, jí také na klidu nepřidá. Je to iracionální, nevysvětlitelné a šílené, ale Rose dojde k závěru, že pokud se jí nepodaří najít začátek řetězce a zlo zastavit, je další na řadě. Že s touhle teorií nenajde u nikoho pochopení, asi nepřekvapí. Jenže zoufalé Rose jde o život a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Děsivé věci. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (389)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO SE STANE, KDYŽ TO VIDÍŠ?“… „USMĚJE SE TO NA MĚ. ALE NENÍ TO PŘÁTELSKEJ ÚSMĚV…“ Tak se nám tady (jim tam) rozmohl takovej nešvar – kdo se začne usmívat jako kretén, tak se brzo zasebevraždí. Sledujeme paní, který začne slušně mrdat v kouli (a víme, že za to zase až tak moc nemůže). Můžu přiznat, že mě to baví! Hlavně ten fór (?) s tím dárkem! Jinak (samozřejmě!) ten koncept je vohranej, ale je tady hodně šílenství (který občas vzbuzuje úsměv), takže projednou… Hlavně kurva netočte dvojku!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Furt se na mě culí nějakej píčus.  2.) Slíbil jsem starý, že se nezabije.  /// Thx za titule „Petr Zenkl“.                   PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Cvokařka Rose (mimochodem hrozně přehrávaná) mě několikrát přiměla k hurónskému řehotu, to když třeba rozcuchaná a s šíleným výrazem každému na potkání líčila, že není blázen, ale že je prokletá a pronásledovaná nějakou entitou. Nebo mi vyloudila na tváři otazník, když loudila na své cvokařce nějaké prášky, jako kdyby si je přitom nemohla sehnat sama. Pokud však ve vašem mozku dobrovolně vypnete centrum analytiky a logiky, nebo pokud ho aspoň zkrouhnete na dejme tomu čtvrtinový výkon, čeká vás nevšední, temná a myslím že na rejžovu celovečerní prvotinu hodně zdařilá horrorová podívaná. Několik slušných lekaček, několik příjemných zamrazení, několik výrazných zapamatováníhodných scén, jako třeba sebevražda střepem, synovcova narozeninová oslava, Rose doma se cvokařkou, bodání pacienta v nemocnici... je toho víc. Po čase zase konečně horror, který nemlátí už stokrát vymlácenou slámu... No, možná mi to místy připomínalo It Follows, ale co už. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Husina při té první sebevraždě (perfektní úvodní titulky), do poloviny mě to drželo i hezky v napětí, pěkná kamera, mrazivý hudební doprovod a celkem dost creepy finále, které nekončí vůbec happy. Každopádně, někde za půlkou, jsem cítil, že se už maličko nudím, začínalo mi být jasný, že už se asi další nechutný sebevraždy na obrazovce nedočkám a strašně dlouho jsem si zvykal na hlavní postavu, která mi byla už od začátku lehce nesympatická. Na kino Horor, ale solidní podívaná (nic pro náctiletý) + režisérský debut (velká podobnost v Arim). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to Jamese Wana a jeho v Zajetí démonů. Vykrádačka mnoha hororů slepená dohromady, ale díky kurevsky kvalitní filmařské práci jim to odpustíte a bavíte se. Smile je doslova kombinace It Follows, Kruhu a Anděla smrti. Naprosto přesná kopírka a kombinace všech klišé, ženská začne bláznit a hroutit se, nikdo ji nevěří, udělá scénu, začne pátrání, najde se spřízněná duše, která to nakonec samozřejmě odsere v naprosto jasném a předvídatelném konci, jenže celé je to tak dokonale natočené, zahrané a kurevsky znepokojující, že všechny tyhle věci prostě přejdete i když jste je viděli 100x jinde. Famózní scény, úžasný hudební podkres a ozvučení, smrtící jump scary a neskutečná atmosféra. Při finálních titulkách se si sral do křesla a to jsou tři odpoledne. V noci bych tohle nedal. Takže suma sumárum jo, je to kombo všeho možnýho, včetně klišé v ději, ale málem jsem se posral. Jeden z nejlepších, ne-li nejlepší horor tohohle roku.80%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Stejný úsměv máme, když madam Pekarová-Adamová mluví o cenách energií a o svetrech.  Nutno říci, že film mě dvakrát vylekal, což v době, kdy si člověk přečte zprýávy ze světa i domova a následné z toho šoku potřebuje 8 hodinové relaxační cvičení rozhodně není marná bilance. Mě se film líbil, zápletka byla zajímavá, příjemně mě taky nebylo v této době sice standartní pocit, ale u filmového napínáku je to velký plus. Chování hlavní hrdinky nějak neřeším, už jsem zažil teda mnohem blbější, nevím jak bych se choval, kdyby se na mě někdo pořád pitomě usmíval, ale dost možná podobně. Jediný co to posralo, byl závěr, mě přišlo že sami tvůrci nevěděli jak z toho ven, ale jak řekl klasik "je třeba zapojit mozek" a kdyby na to šli přes linii vlastního vědomí od začátku do konce, bylo by to lepší než skluz do béčkově směšnýho závěru. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Paramount původně natočil film jako streamovaný film a plánoval premiéru pouze na Paramount+. Film byl však promítán pro testovací publikum a skóre bylo ještě vyšší, než se očekávalo, což přimělo společnost Paramount k uvedení filmu v kinech. (noelcoward73)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 4 000 pracovních míst. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New Jersey. (noelcoward73)

Reklama

Reklama