Reklama

Reklama

Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv a s bohorovným klidem si střepem z rozbité vázy přímo před doktorkou přeřízne krční tepnu. Taková událost by rozhodila každého a Rose není výjimkou. Přestože ji všichni uklidňují, že sebevraždě nemohla zabránit, vracejí se jí psychické problémy z mládí a dětství. Pronásledují ji zneklidňující vize, pod jejichž vlivem se čím dál častěji chová jako blázen. Aspoň její blízcí to tak vnímají. Rose si navíc v hlavě přehrává poslední slova mrtvé pacientky a uvědomuje si, že to, co před smrtí prožívala ona, jí právě klepe na dveře. Zjištění, že mrtvá byla zatím posledním článkem v podivném řetězci sebevražd „usměvavých lidí“, jí také na klidu nepřidá. Je to iracionální, nevysvětlitelné a šílené, ale Rose dojde k závěru, že pokud se jí nepodaří najít začátek řetězce a zlo zastavit, je další na řadě. Že s touhle teorií nenajde u nikoho pochopení, asi nepřekvapí. Jenže zoufalé Rose jde o život a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Děsivé věci. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (392)

Handle 

všechny recenze uživatele

Ten film je SICK. Musím uznat, že je to nepříjemné od začátku do konce a to, jakým způsobem film buduje atmosféru, využívá hudbu a hraje si s divákem, je rozhodně pozoruhodné. Díky tomu všemu jsem i rád ignoroval všechny ty nelogické momenty. Jen asi nikdy nepochopím, proč 90 % hororů musí v závěru sklouznout k lacinosti a pohřbít zbytek filmu - tady se to finále nepovedlo ovšem fakt fest. Přesto si myslím, že by se Smile mohl časem stát poměrně slušnou kultovní klasikou a pokud by vzniklo další Scary Movie, tak myslím, že by tenhle snímek mohl být první na ráně. :) Námět je opravdu cool, je to zapamatovatelný, kontroverzní, strašidelný a určité segmenty nemají dokonce daleko k dokonalosti. Kdyby se to k závěru tak nepřekombinovalo, tak jdu rozhodně výš. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa jej pred očami zabije pacientka s úsmevom na tvári, sa Rose začne obracať život hore nohami. Pred samovraždou jej pacientka povedala, že trpí zvláštnymi vidinami. Krátko po jej smrti Rose zistí, že ju neklamala. Ona sama sa stane obeťou tohto javu a musí zistiť, ako ho prekonať a zostať nažive. - Všeobecne pozitívne reakcie doma aj v zahraničí chápem, ale ja osobne horory, v ktorých je hlavná postava takmer nedotknutelná a jediné, čo ju ohrozuje, sú preludy, skrátka nemám v oblube. Taktiež mi dosť vadil extrémne predvídatelný scenár, pričom dejová linka s mačkou je čistý amatérizmus. Postavy mi okrem klasicky pôsobivej Caitlin Stasey tiež nesadli, takže za mňa výrazné sklamanie, čo je škoda, keďže som tomu dosť veril. Režiséra sa ale v budúcnosti určite vyplatí sledovať, pretože toto nie je zlý horor, len to skrátka režisér vytvoril formou, ktorú ja osobne nepreferujem. Jeho prípadný ďalší kúsok by mohol fungovať omnoho lepšie, pretože talent tam poznať je. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nič prevratné, ale metódy používané na nabudenie strachu, používané už x-rokov, pokiaľ sú vymyslené a natočené umne, sú stále účinné. V postate nám film okrem zaujímavého nápadu nepriniesol nič, s čím by sme sa nestretli v iných horrorových snímkach. Tvorcovia však dávajú v každej scéne najavo, že to s týmto žánrom vedia a kupodivu ma príbeh, napriek zbytočne dlhej minutáži, skoro celý čas dokázal držať v napätí, čomu prispieva najmä bravúrna kamera a dobre načasovaný strih. Veľmi príjemná mysteriózna záležitosť, aj keď tvorcovské klišé vrámci copy-paste dialógov, či bezduchých charakterom postáv, na vás vykúka v každej scéne. 75%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Smile je formou podobný hororu It Follows. Kliatba sa medzi jednotlivými ľuďmi prenáša, film je plný účinných jump scare-ov, ale ťaží aj z nepríjemnej atmosféry či mrazivej hudby a jeho CGI démoni sú zväčša pomerne desiví. Je pravda, že má Smile viacero logických dier, záver mohol byť určite lepší a okrem hlavnej predstaviteľky nebol žiaden herec vo vedľajšej role rovnako výrazný, ale plusy celkovo prevažujú nad mínusmi. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mom, come pick me up, I'm scared. Ne že by to nebylo předvídatelné nebo nepřipomínalo další (a někdy určitě lepší) filmy, ale pořád jsem měla dojem, že je vše na správných místech a že mi temná ruka mačká srdce uvnitř hrudního koše. Kupříkladu It Follows je určitě nadřazený po umělecké stránce, nicméně síla Smile spočívá spíš v brilantním tematizování mentálního (ne)zdraví a zrcadlení povědomých patologických projevů ve stejně povědomých prvcích hororového žánru. Sosie Bacon odvedla velmi dobrou práci při promítání vnitřních muk na tělesnou schránku zvenčí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New Jersey. (noelcoward73)
  • Paramount původně natočil film jako streamovaný film a plánoval premiéru pouze na Paramount+. Film byl však promítán pro testovací publikum a skóre bylo ještě vyšší, než se očekávalo, což přimělo společnost Paramount k uvedení filmu v kinech. (noelcoward73)

Reklama

Reklama