Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hilary, starší z obou sester , hraje na flétnu, její sestra Jackie na cello. Celé dětství jsou nerozlučné. Z Jackie se stane slavná virtuoska. Ve světě se cítí sama, bez domova, bez lásky. Rodina si připadá odstrčená, hlavně méně úspěšná Hilary. Propast mezi sestrami se časem stále prohlubuje. Jackie se zamiluje do Daniela Birenboima, slavného dirigenta. A zatímco svět oslavuje jejich lásku, něco se s Jackie začne dít. Neustálá únava ji přesvědčuje, že se sama sobě ztrácí. Přestane cítit své prsty. Utíká ze světa slavných, od manžela. U Jackie propuká smrtelná nemoc - roztroušená skleroza. Slavná cellistka se stane slavným invalidou. Jak se její konec blíží, nacházejí k sobě obě sestry po mnoha letech opět cestu. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Sestry zůstávají sestrami v časech dobrých i zlých, dokud je smrt nerozdělí. Hilary a Jackie se vždy o vše dělily, dokud nepřišel den, kdy se jejich cesty rozdělily... Když se po letech zase našly, nic už nebylo jako dřív. *** Koncert pro dvě vynikající herečky pod taktovkou citlivé režie Ananda Tuckera za doprovodu tklivé hudby, chytře vyprávěný ze úhlů pohledu každé sestry opět přesvědčí, že pravda je relativní pojem... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Hilary a Jackie je neuveriteľne krásna a citlivo natočená životopisná dráma o dvoch sestrách a jednej chorobe. Aj keď dávam najvyššie hodnotenie a uznávam nesporné kvality filmu, na druhej strane priznávam, že viackrát si film už nepozriem. Tej vážnej hudby bolo na mňa až príliš. Ale to sa zase vo filme o violončelistke asi aj dalo čakať, že? ()

Reklama

Nuala 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě je více než zajímavý. Myslím, že je zde již několikrát zmíněn, takže jej nebudu moc rozepisovat. O čem je však třeba se zmínit a to klidně poněkolikáté jsou dokonalé herecké výkony. Emily Watson zde předvádí něco, co se beze vší nadsázky dá nazvat geniální a úctyhodný herecký výkon. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, no i napriek tomu mám z toho zmiešané pocity. Nebavilo ma to tak, ako som podľa ohlasov čakal. Je tu až príliš veľa hluchých miest a nezáživných scén. Okrem samotného hrania a hudby oboch sestier ma to vlastne začalo baviť až pri konci, kedy konečne prišlo aj na drámu a emócie. Výraznejšie ma zaujala iba koncepcia skladby príbehu. Na druhú stranu ale sú tu fantastické herecké výkony, hlavne v podaní E. Watson a priam nadpozemská hudba. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice působivá, emicionální podívaná. Kvůi takovýmto skvostům se vyplatí nezavrhovat filmový průmysl. O hudbě, o lásce a všem ostatním, tak krásně poeticky...jelikož je to film o hudebnicíh, tak je hudba naprosto dokonalá, dále vynikají výkony hlavních hrdinek a od tohoto filmu mám v paměti skvělou Emily Watson, která mě více uchvátila snad jen v Opilí láskou... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film nebyl nikdy uveden ve Francii, aby se předešlo případným soudním sporům se skutečným Danielem Barenboimem. (ČSFD)
  • Ve filmu zazní úryvky z básní „Among School Children“ od W. B. Yeatse a „Romance“ od W. J. Turnera. (ČSFD)
  • Jacqueline du Pré (Emily Watson) je považována za jednu z nejlepších violoncellistek všech dob. Kvůli svému onemocnění musela zanechat hraní již ve 28 letech. Zemřela o 14 let později ve věku 41 let. (TroiMae)

Reklama

Reklama