Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásný film pro děti i dospělé pojednává o rodince žijící na venkově u moře. Je součástí cyklu čtyř filmů Svědectví barevného ostrova (Akce Mojžíš, Svatba s překážkami, Piráti na Albertině, Ztroskotání na ostrově). Jistě si leckdo vzpomene na malou holčičku Skrolan, jejího bernardýna a veselé příhody, které u moře společně prožívali... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

zette 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku je uz od pohledu hlavni detska predstavitelka na facku. Nakonec se z ni ale vyklube chytra holcicka se smyslem pro humor. Moc hezky pribeh pro deti, kde je onen tulen pridanou hodnotou celeho filmu. Nevim, zda by dnes ruzni fanatici nechali ve filmu vozit tulene na trakari po vesnici.-). Krasne prostredi a uzasna atmosfera, ktera umi pohladit! ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvorný režisér spisovateľky Astrid Lindgrenovej Olle Hellbom spracoval do filmovej podoby azda všetky jej knižky a urobil to tým najlepším spôsobom akým sa dalo. Filmy majú nádherný detský svet, dobre odpozorovanú rétoriku, milú zápletku a vtip. U nás bežali všetky štyri filmy pod cyklom Svedectvo farebného ostrova. Tento je prvý, nasledujú Svadba s prekážkami, Piráti na Albertine a Stroskotanie na ostrove. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

V původním báječném českém dabingu (1972) ožívá jedinečné a rádo zapomínané české výrazivo. Spíše než jednoduchým příběhem několika dětí a jejich zvířat film zaujme krásnými severskými lokacemi, vždyť kdo by nechtěl bydlet na ostrově, kde moře se v modři předhání s oblohou, mraky jsou tu tak nízko a západy slunce tak kouzelné. Scény s tuleňem Mojžíšem jsou opravdu výborné. Liška s nimi pěkně vyběhla. Mirko (strýček Skrblík) Musil v roli padoucha, Vladimír (Old Shattehand) Ráž jako nešikovný ale dobrácký otec, brilantní čeština (i ten dětský dabing je naprosto precizní) kontrastuje s tvrdými severskými jmény (Skrolan, Stina, Tjorven). Předškoláci by tenhle film i celou sérii měli mít povinné. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Dětí z Bullerbynu tentokrát knižní předlohu Astrid Lindgrenové neznám. Kdysi jsem ji sice zkoušel číst, ale nijak mě nechytla. Zato film jsem si zamiloval hned. Sympatické děti (Tjorven a Stina nemají chybu!), roztomilá zvířata (platí skoro to samé co o dětech :) a zápletka s ponaučením, že když parta drží při sobě a pomáhá si, všechno dobře dopadne. Člověk podvědomě tuší, že život na ostrově není vždy zas až taková idylka, po zhlédnutí filmu by se tam ale stejně rozjel a strávil s jeho obyvateli celé prázdniny. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ostrov Saltkråkan, kde se odehrává děj filmu, je fiktivní. Natáčelo se na ostrůvku Norröra nedaleko od Stockholmu. (SkyOneJack)

Reklama

Reklama