Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásný film pro děti i dospělé pojednává o rodince žijící na venkově u moře. Je součástí cyklu čtyř filmů Svědectví barevného ostrova (Akce Mojžíš, Svatba s překážkami, Piráti na Albertině, Ztroskotání na ostrově). Jistě si leckdo vzpomene na malou holčičku Skrolan, jejího bernardýna a veselé příhody, které u moře společně prožívali... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Lish84 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Dětí z Bullerbynu tentokrát knižní předlohu Astrid Lindgrenové neznám. Kdysi jsem ji sice zkoušel číst, ale nijak mě nechytla. Zato film jsem si zamiloval hned. Sympatické děti (Tjorven a Stina nemají chybu!), roztomilá zvířata (platí skoro to samé co o dětech :) a zápletka s ponaučením, že když parta drží při sobě a pomáhá si, všechno dobře dopadne. Člověk podvědomě tuší, že život na ostrově není vždy zas až taková idylka, po zhlédnutí filmu by se tam ale stejně rozjel a strávil s jeho obyvateli celé prázdniny. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jeden člen velké rodiny rodinných švédských filmů od režiséra jménem Olle Hellbom. Jako malý jsem to paradoxně nesnášel, ale ted'ka v rané dospělosti nádhera, a to fakt. Navíc tento film podle literární předlohy spisovatelky Astrid Lindgrenové ve mně nyní uskutečnil zásadní změnu, mým vysněným domácím mazlíčkem se stává kdo? Ano, tuleň! **** ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvorný režisér spisovateľky Astrid Lindgrenovej Olle Hellbom spracoval do filmovej podoby azda všetky jej knižky a urobil to tým najlepším spôsobom akým sa dalo. Filmy majú nádherný detský svet, dobre odpozorovanú rétoriku, milú zápletku a vtip. U nás bežali všetky štyri filmy pod cyklom Svedectvo farebného ostrova. Tento je prvý, nasledujú Svadba s prekážkami, Piráti na Albertine a Stroskotanie na ostrove. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ostrov Saltkråkan, kde se odehrává děj filmu, je fiktivní. Natáčelo se na ostrůvku Norröra nedaleko od Stockholmu. (SkyOneJack)

Reklama

Reklama