Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný a pro diváka neytpický a dobře podaný snímek s výborným hereckým obsazením. Náročná role Diane Keaton vynesla až k nominaci na Oscara, ke kterému měla jen pár krůčků. Zajímavá je i tak trochu záporná role Meryl Streep a postava doktora Roberta De Nira. I Leonardo DiCaprio svou roli zahrál velmi energeticky a působil skutečně nesympaticky a protivně. Laskavý film, plný emocí, naděje a zklamání... ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Prekvapila ma komediálna stránka filmu, zvlášť, keď máte k dispozícii takú hereckú zostavu. Nie, že by som sa občas neusmial, ale šlo o plytké, lacné fórky a tie ani neladili s tým, čo sa dialo okolo. Ale ako náhle sa nevtipkovalo, vtedy fungoval aj nosný žáner a film sa rázom stáva lepším. A nebolo to na škodu, pretože námet o dvoch sestrách, ktoré si dvadsať rokov nevedeli prísť na meno a spojila ich až osobná tragédia má zo života viac než sa spočiatku môže javiť. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo mnohokrát psané, herecké výkony všech jsou skvělé. Film samotný ničím moc nezaskočí, nabízí průměrné drama s několika zajímavými momenty, bez skutečných emotivních vrcholů. Taková smutná pohodovka na sobotní večír s rodinou. Strašně mě dojímala pouze laskavá péče a nesmrtelná láska, s jakou se nemocná Bessie stará o svého tatínka, dávno zbaveného schopnosti normálně žít. Scéna se zrcátkem v závěru je krásná. Já vím, že v tomhle ohledu se projevuje má subjektivní přecitlivělost pro určité věci, jinej už nebudu... 6/10 ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Máte rádi soccer a návštěvy holiče/kadeřnice? Jestli ANO, tak úvodní pasáž příběhu o jednom neřádovi a jeho tetě nepropásněte srkáním koly skloubené s tupým výrazem na tolikráte viděný strop! Každý účastník devítiletého procesu českého školství (vyjma šprtů a znalostí chtivých dívek v prvních lavicích) zkoušel vytvářet vepře alias odrážet světlo na tabuli a poťouchle se šklebit. Zřejmě by jste neřekli, kolik že pasáží v Marvin's Room se točí okolo těchto vepřů na stěně! "Můžu kouřit? Kouření je u nás zakázáno. Budu kouřit potichu." Pokud máte osobní experience s oddělením pro trvale ležící, tak budete valit bulvy na mažoretku, jež toto neoblíbené oddělení vychvaluje do nebes (náhrobní kámen k pobytu je FREEEEE!). Impotentní Leo a brzy mrtvá tetička, jež prý chrchlá krev z hladu vytváří snímek, na nějž po vydatné snídani zapomenete. Permanentně. 30% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Když mají děti příliš lásky či naopak jako zde nedostatek, tak prostě zdivočí. Neuctívají to vše, co pro ně rodiče dělají. Ale jak je jednou začne někdo chápat, prokoukne je, i tak je malá šance, že se budou snažit změnit. Někdy je ovšem pozdě. Mě zde zaujal pouze Robert De Niro v roli humorného doktora, který ovšem do úzkého rodiného kruhu a hlavního dějiště, až tak nepatřil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama