Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (451)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro Francouze totéž, co u nás Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko. Převod legendární kreslené (v tomto případě comicsové) předlohy do hraného filmu. Výpravně pojatého, režírovaného legendou filmové komedie a obsazeného dalšími komediálními legendami, za přispění přehršle triků. A také výsledek je srovnatelný s Machem. Film, který člověk nemá to srdce zkritizovat, musí přiznat, že se celkem dobře bavil, ale... něco mu chybí. 60% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Milé připomenutí mých nejoblíbenějších komixových postaviček, které v 1. stol. BC vzdorovaly římskému dominiu za pomocí nabuzováku neznámého složení. To že určitě obsahoval už tehdy zakázané látky, se vědělo. Oba hlavní představitelé, Ch. Clavier a G. Depardieu, jsou opravdu výborní a svých rolí se zhostili jako vždy skvěle. Pro děti je tohle bomba a pro ty "větší" lehký odreágování na nedělní dopoledne. Jediný, co mně nesedělo, byl opět Roberto Benigni. Já tohohle chlápka nemusím. Pokus o oživotnění komiksových příslušníků národního komanda Galů financovaného nechtěně Římany ale vyšuměl, mně ty malované postavičky přijdou životnější. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

První díl této známé série. Neříkám, že je to špatné dílo, ale moc se mi nelíbily některé střeštěné prvky ve filmu. Depardieu už vůbec ne jak vypadal. Přesto uznávám, že je to obstojná podívaná, pro mě spíše lépe průměrná. Film nenudí a dokáže zaujmout, to je to hlavní. A řešit příběh mi přijde dost nesmyslné. Takže hodnotím na těch 57% = *** ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečná nostalgie a neskutečná legrace. Depardieu je po Obelixovi ve stejné pasti jako Radcliffe po Harry Potterovi. Oba jsou těmi herci, kteří se jednou proslavili po celém světě jednou jedinou rolí a v každém jejich jiném filmu v nich stále uvidíme spíše známou postavu, než onoho herce, který se chce konečné předvést také v jiném stylu a udělat na sebe zcela jiný dojem. Ani jednomu z nich se to alespoň v mých očích bohužel nepovedlo. ()

themic 

všechny recenze uživatele

První Asterix a Obelix je rozhodně lepší než druhý díl... Tím, že se nic podobného nenatočilo tak se to nedá s ničím podobným srovnat!.. Film je dobrý i s dobrý příběhem a obsazením, do hlavní role Obelixe se nehodí snad nikdo jiný než Gérard Depardieu..! Přepracování komiksu do hrané podoby není vůbec špatné..! Na tento snímek se koukat dá, ****...:) ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)
  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)

Reklama

Reklama