Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pignon je vyhořelý učitel trpící depresemi, žije se svou matkou, momentálně je bez práce a věčně páchá sebevraždy, naštěstí bez úspěchu. Lucas je novinář, který žije vzrušující, ale nebezpečný život. Právě se snaží dostat zkorumpovaného politika a jde mu o krk. Oba muži jsou velmi rozdílní, jedno však mají společné: oba chodili s Christine, a dokonce ve stejnou dobu. Christine uteče dospívající syn Tristan, a když se její manžel Paul nemá k tomu, aby jej hledal, vyhledá oba své bývalé přítele a řekne jim, že chlapec je jejich. Muži neváhají a vydají se každý sám svého syna hledat. Nakonec se jejich cesty střetnou a oni zjistí, že matka vlastně neví, který za tří mužů je otec. I tak ale hledají Tristana dál. Cestu jim znepříjemní gangsteři, kteří se snaží umlčet Lucase, protože se chystá odhalit špínu na jistého politika. Tak se z cesty stane nebezpečné dobrodružství. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Parádní francouzská komedie, která oplývá vynikajícím humorem v podobě nejrůznějších srandovních scének a hlášek. Kromě humoru mě zaujala taky špetka akce a pár krimi prvků, které zde nebyly taky na škodu. Film má originální zápletku a tím pádem i skvělý děj. Líbilo si mi dohadování mezi oběma potenciálního otci, kdo je vlastně tím pravým. Nejvíc se mi však líbila velmi originální pointa ke konci filmu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já budu zde stručný, mám rád především P. R. a na neobvyklé spojení s G. D. jsem se docela těšil. Naproti klasickým Richardovým filmům postrádá tento opravdový humor. Něco málo se tam nachází, ale spojení tvrďáka a blba prostě nefunguje. Celý děj je chabý a vidím to spíše jako pokus dát dva vynikající francouzské herce 80. let dohromady. A ono to úplně nešlape. Ve filmu se navíc objevují první náznaky toho, jak Francie vypadala a že to nebyl úplně hezký pohled. Zkrátka šlo o lepší průměr, který zachraňoval především Pierre Richard. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Na môj veľký žiaľ sa videl aj tento film. A nemyslím to v zlom, ale práve naopak. Míňajú sa mi filmy Vebera a ja cítim smútok. Ale aj radosť z toho aké príjemné filmy tento človek za svoj život vytvoril. Vo filme otec a otec sa opäť stretávame s Pignonom a Lucasom. Aj keď sa tieto dva charaktery na úvod vôbec nepoznajú opäť ku sebe nájdu cestu. Lucas ako drsňák a Pignon ako citlivá duša. Táto skladba ich psychyky sa medzi nich náramne hodí. Depardieu krásne vytvára Lucasa ako silného, ale zato aj citlivého chlapa. Naopak Pignonovy tentokrát Veber vdýchol depresívne stavy a práve z toho vznikajú humorné scény. Napr. tá na benzínke nemá chybu. Film využíva aj skvelo napísané dialógy a nejedno oko nezostane suché od sĺz, pri nápore smiechu. Osobne ma potešilo využitie jedného z posledných krásnych bavorákov a to žraloka ako Lucasovho auta. Aj takýmito detailami si ma Veber vždy vie dostať na svoju stranu. Škoda, že takých tvorcov nie je viac. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Příjemná, někdy i docela vtipná francouzská komedie, kterou táhnou celou dobu vynikající Depardieu s Richardem. Zápletka je fakt jednoduchá, někdy se postavy chovají vyloženě jako karikatury, ale Francouzi to zabalili tak, že je to koukatelné i skoro po 40 letech od vzniku. Takové průměrné 3 hvězdičky. (HDrip, dabing) ()

crjules 

všechny recenze uživatele

,,Pignone, takova hlavicka ..... to chce techniku... " :) Skvela komedie tria Veber , Richard, Depardieu! Roztrzity, nesikovny a dobracky Francois Pignon a chlapacky, razny Jean Lucas.Vzdy me pobavi, jak Richard ve svych rolich Depardieua vytaci. Ja bych to nevydrzel :) Film je plny humoru, vtipnych gagu, i citu. Krasna hudba. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)
  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)

Reklama

Reklama