Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (73)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na co tady všichni tak nadávají? Tohle je totiž úplně skvělá a sympatická akčňárna, která má vše, co by mít měla, a ačkoliv to žádný převratný kousek na poli svého žánru není, rozhodně sklízí plusové body za mnoho nových a originálních prvků. Banda pěti vojáků se v misi, která měla být původně jednoduchou extrakcí, střetne s velkou komplikací a hlavní Liam Hemsworth je nucen utíkat džunglí před armádou povstalců za pomoci dronu a satelitních kamer, které mu do ucha tlumočí Russel Crowe. Tohle je hodně neotřelý nápad a musím se přiznat, že si mě získal ihned. Ať už sám o sobě, kdy se využívají dronem řízené střely a fajn dialogy mezi touhle dvojkou, tak i suprovou akcí na začátku i dostatečným tempem, které nám dávkuje celé 2 hodiny "něco na plátně." Tohle vše dělá z Land of Bad výživnou, originální a hlavně zábavnou akci s fajn herci a hlavně vysokorozpočtovým vizuálem, který svou kvalitou dokáže místy posadit na zadek. Spokojenost, tyhle jednohubky prostě můžu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDÍM HO. DRŽÍ SE!…“ Předlouhej úvod vo hovně. Pak trochu války a pak sám voják v poli. Vlastně v džungli. Russel Crowe si hraje na operátora „Tísňový linky“ a celý to vypadá, jakoby někdo dostal nápad, že to skončí v jeskyni… a na to pak vymyslel celej příběh. Navíc nechápu, proč z těch vojáků dělaj takový idioty… (i když…, ale tady mně to nesedí…). A Russell Crowe? Dneska už je fakt lepší, když ve filmu bude jen sedět. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Scénáristi sledovali dva týdny během vojenskýho cvičení skutečné operátory JTAC. 2.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase konečne poriadny akčňák, ktorého dej nie je okato debilný a postavy sa chovajú celkom príčetne. Navyše má všetko, čo dobrý film tohto žánru má mať - kvalitnú akciu, napätie a ani na chvíľu nenudí. Crowe s jeho 150 kg síce len sedí a šoféruje dron, no aspoň mohol ukázať, že je stále herec, ktorý dokáže kvalitne zahrať a nepotrebuje k tomu nič, len dobré dialógy a svoj hlas. Škoda záveru, ktorý bol plný klišé, ale keďže som sa celý film dobre bavil, tak dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to jen taková ta akční klasika, ale i tak je to celkem zajímavé. Především oceňuji, že jsme měli možnost nahlédnout v čem zhruba spočívá práce operátora s drony v níž věčně nespokojený, skoro až neurotický Russell Crowe vážně zazářil. Závěr možná trochu monotónní  a nudný což zamrzelo, ale jinak dobré. 53% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Akční film z dílny producenta Petrá Jákla zní asi tak lákavě jako komedie z dílny Zdeňka Trošky, Land of Bad ale naštěstí dostali do rukou trochu schopnější tvůrci, takže z toho ve finále vzešlo hezký military béčko se snaživým ansámblem (Crowe bizár, Stín a Jesse super), solidní akcí a upřímně funny závěrem ze sámošky. Oproti pekelně debilnímu Lone Survivor to je v podstatě oscarovej film, což zdejší hodnocení moc neodráží, takže dávám čtvrtou hvězdu za odvahu obsadit ne jednoho, ale rovnou dva levný Hemsworthy, kteří sem kupodivu obstojně zapadli. 7/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)
  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama