Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na co tady všichni tak nadávají? Tohle je totiž úplně skvělá a sympatická akčňárna, která má vše, co by mít měla, a ačkoliv to žádný převratný kousek na poli svého žánru není, rozhodně sklízí plusové body za mnoho nových a originálních prvků. Banda pěti vojáků se v misi, která měla být původně jednoduchou extrakcí, střetne s velkou komplikací a hlavní Liam Hemsworth je nucen utíkat džunglí před armádou povstalců za pomoci dronu a satelitních kamer, které mu do ucha tlumočí Russel Crowe. Tohle je hodně neotřelý nápad a musím se přiznat, že si mě získal ihned. Ať už sám o sobě, kdy se využívají dronem řízené střely a fajn dialogy mezi touhle dvojkou, tak i suprovou akcí na začátku i dostatečným tempem, které nám dávkuje celé 2 hodiny "něco na plátně." Tohle vše dělá z Land of Bad výživnou, originální a hlavně zábavnou akci s fajn herci a hlavně vysokorozpočtovým vizuálem, který svou kvalitou dokáže místy posadit na zadek. Spokojenost, tyhle jednohubky prostě můžu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Akční film z dílny producenta Petrá Jákla zní asi tak lákavě jako komedie z dílny Zdeňka Trošky, Land of Bad ale naštěstí dostali do rukou trochu schopnější tvůrci, takže z toho ve finále vzešlo hezký military béčko se snaživým ansámblem (Crowe bizár, Stín a Jesse super), solidní akcí a upřímně funny závěrem ze sámošky. Oproti pekelně debilnímu Lone Survivor to je v podstatě oscarovej film, což zdejší hodnocení moc neodráží, takže dávám čtvrtou hvězdu za odvahu obsadit ne jednoho, ale rovnou dva levný Hemsworthy, kteří sem kupodivu obstojně zapadli. 7/10 ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení se to nezdá ale “Zlounov” není vůbec špatná podívaná. Většina děje se odehrává v oblasti Suluského moře a jde prakticky o exhibici “modern warfare”. Bez sady náhradních baterek a dronu nad hlavou to už dnes nejde. Každopádně. Ústřední postava aka “Lupínek” (ano, má stejnou přezdívku jako Howard v Teorii velkého třesku) je ukázkový zelenáč co podělá na co sáhne. Jestli je i příčinou toho, že se vše “tak nějak sere” on nebo (řekněme) neortodoxní operátor dronu nechám na zvážení. Co je ale neoddiskutovatelné je skvěle natočená akce. Za mě příjemná podívaná. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prasl Vránae, který se od své poslední expozice vyžral o další čtvrt metráku a zjevně už musí brát jen sedavé role, zachraňuje ze židle Krajinu špatných (herců) od performančního fiaska. Nicméně to honění slizkých a prkenných sekndhendových Homosworthů bandou jakýchsi fanatických koala lumpů je na bojišti hezky udělané, svižné a zábavné, ač v týlu, jenž naštěstí nepřevažuje, se odehrává obvyklý festival kýčovité oligofrenie, brodění vatou a dialogové bezradnosti. Poměrově však převažuje vcelku kulantní akcička, tudíž se při tom dají v pohodě rozškrábat tři solidní strupy. Prasle, vole, nežer už tolik a hni trochu prdelí, než budeš muset přejít výhradně na ležáky! Rydly Kvadruplegikátora, Funivý ročník ani Amerického patootyloně určitě neplánuje. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

S půlkou filmu mám problém. Jako část, kdy Hemsworth jen pasivně nestatuje, ale začne se i trochu zúčastňovat, a ohánět jsou dobrý. Ostatní části, kdy se vysere na ostatní, pořádně je nekreje, a zmatkuje už stojej za hovno, a slušně brzděj film v rozletu.. Mohlo se to podobat, a bejt euforický jako Vyproštění, ale to není. Hanit to nebudu, ale párty to mohla bejt kruci parádní. 60%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama