Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená military akce s těmi méně známými Hmsworthi a hodně tlustým Crowem s pochybnou hawajskou košilí. Land of Bad je v první třetině pomalou taktickou akcí po vzoru starších Clancyovek, která se později překlopí do akční honičky jak "Za nepřátelskou linií" se špetkou Baye. Obě tyto části fungují, akce je až překvapivě efektní i působivá a Crowe si nenáročnou roli velkého "strejdy" na telefonu užívá a dlouho mi v nějaké roli takto nesednul. Největší problém mám pouze s rozbitou poslední třetinou, která je najednou úplně jiným filmem a přestože stále baví slušnou akcí, trochu ztrácí v příběhu, který neví kam se vydat. Všehovšudy ale povedená jízda, která umí napínat i oku lahodit výbušnou akcí. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Místy je to sice blbé, jak hrnec čínských nudlí, ale pokud člověk pomine ne zcela sympatického Ljůka Hemšvorta v hlavní roli vojáka/novice/modela, který přežije úplně všechno vč. mučení, výbuchů u palice atd, jedná se o velice svižně odsejpající kousek, kterému pro mě zcela jednoznačně vévodí herecký výkon otylého gladiátora, který tu naštěstí v sedě dělá podporu vojákům na dálku. Dobře tu hlásí celou dobu a je zajímavé sledovat vojenský film, který se odehrává nejen v terénu. Asi si to 4 hvězdy nezaslouží, ale pro příjemný pocit a fakt že mi to sedlo jak sviňa je dám.......................moje hodnocení = 7 z 10. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Akční film, tak jak by měl být. Letecký operátor vypadá trochu jako trouba, což je záměr, zato zbytek týmu jsou typičtí vojáci. A ušetřena není ani kritika armády, páč vypatlaných gum, hlavně nahoře, bývá vždy dost. A je úplně jedno, o jakou armádu jde. Každopádně tu nejde o žádné šíření americké demokracie a jejích ideálů, jak si možná někdo špatně vyložil, ale jen o záchranu jednoho agenta, co se zvrtne na záchranu zbytku týmu. Nic víc a ani úvodní titulky na tom nic nemění. Já se jen divím, proč se na to dívá někdo, kdo musí vědět, o co jde, a pak tu v komentech zbytečně fňuká. A hledat logiku v tomhle žánru je také zbytečné, páč to by byla buď nuda, nebo by všichni zařvali hned na začátku. Tudíž hodně fantazie a několik důležitých náhod. Nebo snad měl hlavní hrdina v půlce filmu zkapat? K tomu jsou válečná dramata... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako nenáročný army-mix střílení, explozí, drsných týpků a džungle to obstojí, ale ničím vyloženě extra a místy je to uspávací. Herecky vzato, Crowe baví jako tlustý kancelářský řízek v havajský košili, ale mladší Hemsworth rozhodně nemá výrazný chlapácký charisma svýho bratra a na podobný role moc nesedí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se tedy upřímně obával, že místo sledování vojáků, kterak se snaží dostat z bunkru, budeme sledovat jak si Russell Crowe zajel koupit něco k snědku. Přestože jeho chraplák funguje stále na výbornou, ve váhové kategorii by směle mohl vyzvat Seagala. Akčňák je takový nevyrovnaný, má to své velmi dobré chvilky, kdy si člověk dost přeje aby se zavzpomínalo na Ramba a pobíhalo se džunglí. 60% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)

Reklama

Reklama