Reklama

Reklama

Obsahy(1)

André je rozvedený muž ve středních letech, který chce na jedné straně začít nový život, ale na druhé straně musí se ctí zastat otcovské povinnosti ke své dospívající dceři. Vezme jí na dovolenou do přímořského letoviska na Mauritiu. Teprve nyní André zjišťuje, že Véronique je už vlastně mladá dáma. I když otcovský dohled nabírá na ostražitosti, přesto Véronique ztratí pro osmnáctiletého Benjamina srdce. Aby se pro tohoto chlapce stala co nejzajímavější, vydává Véro svého otce za milence, u kterého se skrývá, protože ji hledá policie kvůli krádeži a drogám. Benjamin jí uvěří každé slovo, a jak bývá obvyklé, brzy se na Mauritiu nenajde jediný člověk, který by o tomto podivném "milenci" nevěděl a neodsuzoval jeho chování. Když se André o všem doví, nejraději by, jako každý správný otec, své dceři nařezal a okamžitě odjel, ale... Po boku Gérarda Depardieua, se kterým francouzská komedie Táta nebo milenec? stojí a padá, debutovala mladinká Marie Gillainová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

to byl ještě ne tak tlustý, a co se týče dcery, asi nevíte jak se chová puberťačka , je na facky, tak to na světě chodí. Je to 25 let ale klidně si ho hodím na monitor a bavím se , pak si dám ameriku, remark stojí vždycky o stupeň níž, příjemnou zábavu deda :-) Závidím jim Martinik, tam se nestřílí jako v Tunisu :-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Táta nebo milenec je taková komedie, která za sto minut baví i nudí zároveň. Vedle povedených a relativně zábavných scén jsou i takové, které patří mezi ty ukecané nebo i takové, kdy je dcera vyloženě otravná a člověk by jí už nařezal sám. A že má ten otec trpělivost. Pravda je, že každý táta možná s dcerou zažívá své trable, takže asi tuší, co může André prožívat, když mu pomalu dochází, že Véronique už není jeho malá holčička, ale čumí po ní kluci. Nebýt toho příjemného prostředí, šlo by hodnocení ještě níž. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak se jednou stalo, že americké studio koupilo scénář na film, který se už ve Francii točil. A vzniklo něco unikátního. Táta nebo milenec a Můj táta hrdina jsou filmy takžka identické. V obou hraje otce Depardie a, jak už jsem napsala, mají stejný scénář. Jen místo pobytu se jmenuje jinak a americká verze má klasicky uhlazenější konec. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Tatam je malá, dívka s mašlí. Teď cílí na jiný cit. V departementu pláží. Opentlená bájemi. Ohání se, opájí  vášněmi. Míchá Šahrazádin drink. Až v něm nechá rozpustit, plavat hru na Lolitu, rozpustilé kouzlo, iluzi potemnělé mořské romance odeznít, panenské jablko nabere rozumnou hladinu, tu pravou zralost, znalost azurových chvil. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Chvílu som váhal k akému hodnoteniu sa vlastne prikloniť, vychádzalo mi to tak na 3,5 hviezdy, ale za brilantný výkon Depardiea, to zaokrúhlim na štyri. Tento chlap sa dokáže plnohodnotne vžiť do akejkoľvek role a či už ho vidím ako Jeana Valjeana z Bedárov, Krištofa Columba alebo v tejto romantickej komédií ako skvelého otca problémovej dcéry, tak musím uznať jeho herecké kvality, ktoré aj z vcelku priemernej a tak trochu infantilnej komédie robia niečo viac. Výborne napísaný a hlavne zamotaný príbeh o spletí lží a pascí, ktoré na svojho milého otca nastražila nezletilá puberťáčka. Aj napriek svojej dĺžke je film pútavý od začiatku do konca s minimom hluchých miest. Film môže poslúžiť aj ako taká príručka pre začínajúcich otcov ako sa zachovať v problémových situáciach. Divák sa dokáže plne stotožniť s pocitmi otca, ktorého dcérka si rada vymýšľa a neuvedomuje si do akých zložitých situácií dostáva celé svoje okolie. A keď už má vyjsť s pravdou von, tak ju premôže strach. Pocit, ktorý všetci dobre poznáme. A také prázdniny na ostrove by si prialo veľa dievčat v jej veku. 75% ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama