Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

sud 

všechny recenze uživatele

Navzdory prostředí továrny na kondomy a homosexuálnímu tématu velice inteligentní komedie. Francis Veber opět neklamal a napsal vynikající scénář, ve kterém vkusně vybalancoval humorné scény (výstupní kontrola) s dojemnými (soused). Herecké obsazení jenom potvrzuje to, proč jsou hvězdami stříbrného plátna, přičemž každý má (i na malém prostoru) co hrát. Film mě příjemně pohladil po duši a za to mu nedám míň než 90%. P.S.: Michèle Laroque je neodolatelná. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Poklidná komedie o tom, co udělat, když vás chtějí vyhodit z práce. A o štvavosti, škodolibosti, škrohlídství a frustraci, kterou si často vybíjíme na těch, kteří se od normálu odlišují, nebo si myslíme, že se odlišují. Účetní Francois Pignon (Daniel Auteuil) je nudný člověk, a tak se nemůžeme divit, že ho opustila jak půvabná žena Christine (Alexandra Vandernoot), tak i jeho pubertální syn Franck (Stanislas Crevillén). Předstíraná homosexualita z něj neudělala zajímavého člověka, spíše ho přiváděla do zajímavých situací, které se byl nucen naučit řešit, aby tím neubližoval lidem kolem sebe. Za hvězdu dilmu považuji personálního šéfa Félixe Santiniho (dobrý Gérard Depardieu), který díky vtípku svého kolegy Guillauma (Thierry Lhermitte) se snaží skamarádi s Pignonem, což ho přivede až do blázince. Další zajímavé postavy: elegantní ředitel továrny Kopel (Jean Rochefort), Pignonův soused Belone (Michel Aumont) a vrchní účetní slečna Bertrand (Michéle Laroque), která se díky nedůvěře k předstírané homosexualitě neváhá s Pignonem vyspat. Silnou stánkou je hudba. Jinak postava Pignona je nejslabší z dosud mnou vyděných Pignonů. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po opravdu vydařených komediích Drž hubu! a Blbec k večeři jsem si pana Vebera značně oblíbil (navíc mě tento režisér začíná přesvědčovat, že kvalitní francouzský humor zdaleka nevymřel). K snímku jsem byl předem trochu nedůvěřivý/skeptický, ale odhadoval jsem, že se budu slušně bavit. Film jsem však podcenil! Byl pro mě opravdovým překvapením; nabídl mi spoustu INTELIGENTNÍHO humoru (zdůrazňuju to, protože v případě této komedie by byla škoda odsoudit film předem kvůli trochu pochybnýmu názvu), lidskosti a tragikomiky všedního života. Pan Weber vsadil na "osvědčené koně" francouzského filmu a já si jeho výběr nemůžu vynachválit (jak napsal Tosim; Daniel Auteuil je přesný, ale Gérard Depardieu je největší hvězdou snímku :-)). Pan Veber mě načal s přídáním si ho mezi své oblíbené režiséry. Hodnotím 5*; skutečně příjemné překvapení, které vřele doporučuju (nenechte se odradit názvem). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Daniel Auteuil je v roli uťápnutého účetního roztomilý, jeho nový soused Michel Aumont zábavný, šéf firmy Jean Rochefort nemá chybu, no a příběh o plánovaném propouštění úsměvný, zejména tedy to řešení vzniklé situace.. Téma homosexuality zpracoval Francis Veber vkusně, vtipně a nenásilně výchovně.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá si berie na paškál rôzne gay predsudky, ale tentoraz ich hlavný hrdina využíva vo svoj prospech. Možno že kadencia vtipov mohla byť väčšia. Ja by som prijal aj pár minút naviac, aby bola viac prepracovaná romantická stránka filmu, ale celkovo to je rozhodne nadpriemerná komédia, ktorá sa dá vidieť aj viackrát. Najväčším plusom je herecké obsadenie. Daniel Auteuil ako nudný suchár z ktorého sa postupne stáva chlap s gulami a hlavne neskutočne vtipne sa pitvoriaci Gérard Depardieu ako homofób, rasista a neviem čo ešte, z ktorého sa postupne stáva citlivka. Nie to to tíá najlepšia Veberová komédia, ale rozhodne dokáže niekoľkokrát neskutočne pobaviť. 7/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama