Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

O pětihvězdičkovém filmu by se mělo psát v superlativech, ale u Kondomedie mě na prvním místě napadá střízlivý a konzervativní termín "vkusný film o lechtivých záležitostech". Kondomedie není výjimečným snímkem, ale je to film, který dobře funguje, má velmi solidní scénář, kvalitní herecké obsazení s bezchybnými hereckými výkony, dobrou režii, zkrátka mě nenapadá nic, co bych jí dokázal vytknout. V tomhle filmu jsem poprvé skutečně objevil Daniela Auteuila, který patří k současné francouzské herecké špičce a u nás není plně doceňovaný. Zdatně mu ale sekundují Depardieu a Lhermitte v menších, ale stále výrazných rolích. Je to film o pokrytectví v médiích i v mezilidských vztazích. Překvapuje mě poněkud nízké hodnocení v porovnání s velmi průměrnými nebo vyloženýmě podprůměrnými kousky, protože jen ryze namátkou mezi prakticky stejně hodnoceným filmem Blbý a blbější a Kondomedií je podle mě rozdíl tří hvězdiček. Celkový dojem: 90 %. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Francis Veber .. Nejslabším článkem této podařené francouzské komedie je její tupý český distribuční název! Osvědčení herci a zajímavé téma homosexuality a jednoho účelového podvodu skvěle fungují. Francis Veber prostě dokáže výtečně pobavit, přesto je tento kousek z tria jeho posledních tří filmů nejslabší, ovšem stále na vysoké úrovni, které jen tak nějaká komedie nedosáhne. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jméno Francise Vebera pro mě znamená sázku na jistotu v případě, když dostanu chuť na nějakou ne tolik bláznivou francouzskou komedii. V tomto snímku znázornil své alter ego Francoise Pignona jako suchara, který se jen tak plouží životem. Vše se mění v den, kdy dostává výpověď. Depardieu opět božský. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

1. Toho hlavního hrdinu (dále "HH") fakt nechápu, se mu splnil sen každýho pracujícího člověka - tj.dostat výpověď s odstupným, který v socialistický Francii bude určitě daleko tučnější než u nás - a on kvůli tomu taak vyvádí, místo aby skákal radostí tři metry do vzduchu, chce skákat z deprese dvacet metrů dolů. 2. Musím pochválit režiséra za perfektní výběr představitele HH, on skutečně čučel jak holub, jak to trefně vyjádřila ta jeho kolegyně, vyvaloval oko, natáčel hlavu a koukal ze strany. Já to musím vědět, páč jsem na holuby odborník, pozoroval jsem je každý den ráno v pět, jak se mi natřásaj na parapetě. Škoda, že to "čučení jak holub" není obecně příznakem homosexuality, aspoň by ta generace na mým parapetu byla poslední. 3. Celý děj filmu by se dal shrnout do výroku "Když nejsi teplej, jsi mrtvej". Jinak ještě k těm holubům: málo se to ví, ale vzhledem k tomu, že maj oči po stranách hlavy, vidí jenom do boku, nevidí dopředu nebo dozadu. Což jako nevadí, když pochodujou po zemi nebo dělaj čurbes na parapetech, ale zásadní problém by to byl při letu. Neboť aby viděl dopředu, musel by mít holub furt natočenou hlavu o 90 stupňů, čímž pádem by ale neviděl do stran (ale zase viděl dozadu) a měl by větší odpor vzduchu, páč jeho hlavička rozhodně není kulová. Čímž pádem je jasný, že překážky musí odhalovat jiným způsobem než zrakem, a já na to přišel. Vědci se už dlouho dohadujou, proč holubi houkaj, když by správně podle čítanek a jiné literatury pro děti měli pouze vrkat. Přinesli celou řadu vysvětlení (maskujou se za sovy, aby odehnali ostatní ptactvo od krmiva; jsou zblblí současnou moderní dobou a opičej se po lokomotivách; učej se anglicky a zarazili se u jistýho tázacího zájmena), ovšem ani jedno není správné. Holubi houkaj, páč pak podle ozvěny poznávaj, jak daleko jsou od překážky. Čehož jsem fikaně využil, páč jsem hlava otevřená, a od jistý doby mi už na parapet nesedaj a houkaj naštvaně u sousedů, se kterýma moc nevycházím, takže je to win-win. Napadlo mě totiž tu ozvěnu zesílit, aby si ti holubi už dvacet metrů od okna mysleli, že jsou u něj. Takže si myslej, parapet je tu, sednou si do vzduchu, kterej je moc dlouho neudrží, takže pak si na zemi třou naražené šišky, svět se jim úplně převrátí a oni odcházejí zmatení raději pěšky do úkrytů, aby vymýšleli filozofická zdůvodnění, proč svět není takový jako je. No a tu ozvěnu jsem zesílil jednoduše, napsal jsem do Pentagonu a oni mi za ofrankovanou obálku poslali nazpátek pár štítků, co má ten jejich neviditelnej bombardér na povrchu. Jednoduchá úvaha: Když jedna strana dokonale pohlcuje jakýkoli vlny, druhá strana je bude naopak perfektně odrážet! Takže jsem je dal do okna obráceně než jsou na tom letadle a už se jenom směju. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se na ten film nechtěla koukat, kvůli debilnímu názvu, přestože mi bylo řečeno, že je to dobrý. Ale potom... odnesla jsem si ponaučení pro příště: "Nesuď, vole podle názvu"! ___Tak perfektní, pohodovou, milou, legrační, dojemnou komedii jsem opravdu nečekala. Depardieu je úplně k sežrání, až bych si ho poťačkala, blbouna. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama