Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nutně potřebuje práci, aby se mohla postarat o dceru. Nastoupí proto do farmaceutického start-upu, kterému se moc nedaří, a zaplete se tam do nebezpečného spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (136)

formelin 

všechny recenze uživatele

Slabší 2 / Další přírůstek k důležitému tématu farmaceutik, jenže ke skvělému Dopesick či slabšímu Painkiller to má daleko, velmi daleko. Mimochodem, ve zmíněných seriálech byla linka bezpáteřních/chamtivých prodejců kvalitně zpracována. David Yates je sice zkušený filmař, ale rovněž rutinér, což je ve výsledku znát, protože natočil jen generický film, bez invence a herci vlastně neměli moc co hrát, protože scénář je takový nijaký/nedotažený, kde mi ani jedna linka – prodejci/rodina – nefungovala. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro Emily mám trvalou slabost a v tomto snímku je prostě úchvatná, sekne jí to, roli si evidentně užívala a zvládla ji na jedničku.. Příběh o praktikách farmaceutických firem, distributorů léčiv a bezbřehé chamtivosti všech zúčastněných mi celkem dost pohnul žaludkem a zároveň i osrdím.. Dávat v sázku zdraví i životy lidí kvůli prachům moje hlava asi nikdy nepobere.. S přimhouřením oka dávám čtyři hvězdy (za fantastickou Emily). ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zkouknuto jen kvůli Emily ... je nejen krásná ženská, ale i skvělá herečka ... bylo to fakt záživné ... díky ní hlavně ... dějově to nemůže nikoho překvapit ... je to jasný skript od začátku do konce ... každý ví, že práškovej průmysl na lidech zkurveně a pekelně vydělává ... bohužel je horší, když ty prášky potřebuje nutně až zoufale ... a ještě horší, když je váš doktor/ka bezpáteřní "svině" ... což se v ČR jistě nemůže stát ... ()

k212 

všechny recenze uživatele

První část filmu jede na satirické vlně, všichni víme, že to zlatý prase není tak úplně čistý, fentanyl proudí k lidem s rakovinou, sice díky skvělému systému úplatků, ale sic. Jenže farmaboss a jeho pohůnci jsou sjetí nenažraností a chtějí víc, tak teda vyšroubují úplatky na vyšší level a doktůrci předepisovači ochotně nastartují off-label use. A lidi začínaj umírat z jinejch důvodů než je terminální stadium rakoviny - na starý známý předávkování! Naštěstí má tenhle raketovej výstřel na burze slabej článek - svědomí (+ jedno mcguffin překvapení). Takže druhá polovina filmu se už nevznáší na lehkosti satiry, ale povaluje se v těžších vlnách dramatu. Emily hraje na 100%, pod palcem má jedinou postavu, která více odhaluje motivy svého jednání a díky tomu uvěříme jejímu obratu v poslední třetině děje. Beru to jako exkurz do "fungování" farmaceutického průmyslu a upozornění na zneužívání legálních drog ve velkém, s požehnáním lékařů, kteří ochotně na zacinkání zlaťákem podškrábnou předpis komukoliv na cokoliv!  "I know how to talk to my own prescriber." ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

O tom, že lékárníci jsou novodobí dealeři v uhlazených pláštích a drogové domy nahrazují kliniky, nepochybuje snad nikdo. Tohle je příběh jedné společnosti, nabízející pilulky proti bolesti, kterou ke vzestupu nakopne příchod barové tanečnice. Ta si postupně začne uvědomovat, že celému medicínskému průmyslu je nějaká Hippokratova přísaha u řiti… hlavně když se sypou penízky. Mix Erin Brokovič a WolfStreeťáka bohužel nedopadl tak dobře, jak by si dané téma zasloužilo. Jak jen to správně vystihnout… je to prostě natočeno strašně průměrně a občas nezáživně, i když svoje silnější momenty to rozhodně má (do toho však nepočítám rapujícího Evanse). Škoda, že tento námět nedostal na starost někdo jako McKay nebo Gillespie, v jejich podání by šlo hned o lepší zážitek. Ale i tak se vyloženě o žádný velký průšvih nejedná. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je volným zpracováním skutečného příběhu, který odhalil novinář New York Times, Evan Hughes. (Olík)
  • Film sa natáčal v Savannah a Atlante (Georgia, USA) a v štáte Florida (USA). Obdobie natáčania trvalo od 22. augusta do 25. októbra 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Reklama

Reklama