Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výborná animovaná podívaná ze "staré 2D školy" pro celou rodinu. Film po celou svojí dobu ani na chvilinku nenudí a nepůsobí "dětským" dojmem a tudíž pobaví jak děti tak i dospělé. I když se film animací nevyrovná novodobým 3D konkurentům vypadá více než skvěle a je plný různých detailů, které stojí za prozkoumání. Troufám si tvrdit, že se jedná o jeden z nejlepších animovaných filmů co jsem viděl a dnešní tvůrci 3D animáků by se od něj mohli hodně učit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi som sa dostal k tomuto kultovému animáku s krížikom po funuse, očakávania však stále boli veľmi vysoké. Ide síce o skvelú celorodinnú zábavu, avšak nechala ma prekvapivo celkom chladným. Kritika tupého amerického militarizmu potešila, variácia na E.T. taktiež, ako aj vizuálne stvárnenie mimozemšťana - robota. Animácia však už značne zostarla, ide ale o subjektívny vkus, pre retro maniakov a milovníkov deväťdesiatok naopak môže znamenať The Iron Giant jeden z posledných "poctivých" animákov. Plagát Forbidden Planet na stene u chlapca v izbe bola už čistá povinnosť. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

King Kong, E.T. a Superman dohromady – to celé ručně animované a nadabované Jennifer Aniston nebo Vinem Dieselem. Šílenost? Nikoliv! Železný obr se ve všech možných ohledech liší od "klasické Disneyovky" (tm) a vlastně nemá ani moc společného s celorodinnými 3D hity jako Hledá se Nemo. V první řadě je dobré vědět, že tohle není film pro nejmenší diváky (asi by se nudili a dost věcí nepochopili). Je to film pro dospělé, ve kterých ještě přebývá kousek dětské duše. A docela dobře si Obra dokážu představit coby normální-hraný snímek. Železný obr neoplývá kdovíjakým příběhem, jeho síla tkví v prokreslených postavách (včetně titulního plecháče) a spoustě odkazů na staré komiksy, filmy a studenou válku. Blíž dospělým japonským animákům se američtí filmaři zatím zřejmě nedostali. 90% Zajímavé komentáře: Lima, InJo ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní film o megarobotovi dobrákovi, co ho chtěj kokoti lidi zničit. 50. léta jsou tam perfektně vykreslená. V kavárně hraje Elvis, v novinách lidi děsí rudá hrozba a v televizi černobílé vraždící mozky s chapadly. Samotné sbližování chlapečka s robotem i jejich blbnutí je nápadité a konec dojemný. Prostě obří filmová nádhera. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V Pixaru vznikl jediný opravdu skvělý film - Incredibles. Natočil ho Bradi Bird... a filmem, ve kterém měl na svůj kvazi-superhrdinský epos generálku je právě Iron Giant. Dějově může působit jako vcelku standartní Disneyovka (ač vznikl u Warnerů), ovšem s neskutečně sympatickým robotem v hlavní roli, který i přes svůj fantaskní původ působí mnohem reálněji, než většina ostatních amerických animovaných postaviček dohromady. Vykrádání ET mimozemšťana z první poloviny filmu se tak svižně změní v parafrázování dětských superhrdinských komiksů a geneze jejich hrdinů. Navíc v kombinaci se skvěle zpracovaným prostředím 50tých let plných rudých hrozeb, zelených mozků a brakových filmů s kulisami z papundeklu - podobně jako se o to snažil Spielberg ve svém Indiana Jonesovi 4, ale řekl bych že ještě o kus zábavněji... a chytřeji. 8/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Titulek v novinách, jenž čte Dean McCoppin ("Disaster Seen as Catastrophe Looms"), je podobný tomu z Lady a Tramp (1955), kde jej čte Jim Dear a také titulku z Fun and Fancy Free (1947), kde noviny čte Jiminy Cricket. (D3VIL)
  • Přístaviště, jež se objeví v prvním záběru pobřeží Rockwellu, se jmenuje "Birdovo přístaviště" podle režiséra filmu Brada Birda. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama