Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že počiny co se opírají o historii mám rád. A to nejen kvůli Markovičovi, ale i kvůli připomenutí, že i dnes mezi námi můžou existovat osoby jako byl Hojer. Za sebe se přiznám, že jsem čekal vyprávění příběhu chronologicky dle vražd jak se staly (tedy od roku 1978) ne tak jak šlo vyšetřování (tedy od poslední oběti v roce 1981 dozadu jak se již existující oběti na něj zpětně “nabalovali”). Konec mohl být s ohledem na historii jen jeden (v tom žádné překvapení). Za naprostý vopruz považuji “vedlejší vycpávková případy” a kostru vyprávění seriálu (jako celku). Celkem významný part (případ pana inženýra) se vypráví prakticky na pozadí komplet celé série spolu s Hojerem a doslova pozpátku,  což je to vyloženě ke škodě věci. Podrobněji u jednotlivých epizod. Pozn.: Tak co, bude druhá řada s názvem Metoda Markovič: Straka (o mnohem provařenějším “spartakiádním vrahovi”!?). ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

No panečku, to bylo něco tedy. Asi nemám slov, od hereckých výkonů, po režii, AM ignoruji a golfistovi dejte ban. :-) Lněnička, Uhlík, Neužil, Kotek, Heriban, Hlaváčová, Isteník... I ta drobná rolička Skameneho, všechno do sebe neskutečně zapadlo a měl jsem mráz po zádech po každém díle, po závěrečném obzvlášť... Velmi sugestivní záležitost. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Minimálně já to opravdu nečekal, ale pod záštitou Voya se podařilo vytvořit minisérii, co právem disponuje tak obrovskými čísly, protože tenhle psychologický rozbor jednoho z těch divnějších českých vrahů hraje prim v každém filmovém aspektu. Jediné, co mě osobně tolik neuchvátilo, je postava samotného Markoviče, kdy jsem Lneničkovi tuto roli příliš nehltal. Ale zbylé obsazení je super, i všemineprávem odsuzovaný Adam Mišík. [viděno na Voyo] ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohla bych tu začít vypočítávat jednotlivá pozitiva tohoto počinu. Bylo by to ale hodně dlouhé a stejně by se měl každý přesvědčit sám a ochutnat metodu majora Markoviče na vlastní kůži. Tak to asi na tomto místě shrnu prostým konstatováním, že jsem viděla po všech myslitelných stránkách takřka dokonalou záležitost, nejlepší krimi za posledních x let, a to hovořím nejen ve vnitrostátním měřítku a jako člověk, který na kriminálky hledí v jednom kuse. A Petra Lněničku bych si přála odteď vídat v seriálech a filmech častěji! 95 %. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bravurní česká odpověď na kultovní Fincherův seriál Mindhunter. True crime pošmak. Na tomhle projektu jsou doslova neuvěřitelné hned dvě věci - že něco takhle kvalitního, řemeslně dokonalého, atmosferického, formálně i obsahově vycizelovaného byla schopna vyprodukovat doposud impotentní komerční TV Nova a za druhé sám fakt, že je tenhle seriál točen podle skutečných událostí a že se něco takového u nás skutečně stalo... Pavel Soukup je opravdu nadaný a schopný režisér a Petr Uhlík neuvěřitelný talent! Nejlepší český seriál od projektu HBO Pustina! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Vrah Jiří Prchlík (Cyril Dobrý), který se v epizodě objevil, se ve skutečnosti jmenoval Jan Tvrdík. V říjnu 1978 brutálně zavraždil svoji tchýni a pokusil se zabít své děti a manželku. V roce 1980 byl za svůj čin popraven. Markovič (Petr Lněnička) o něm prohlásil, že jen u něj si byl úplně jistý, že si trest smrti zasloužil.“ (Bediverecs)
  • Skutečné místo vraždy v Motole je u jiného mostu přes potok. U toho, kde je dodnes stará budova s funkčními potravinami. Můžete si tak koupit i Turistický salám, ktrerý Hojer (Petr Uhlík) tak miloval. Kousek je i dům, kde Hojer bydlel a mezi tím se nachází již nefunkční hospoda „Pod Homolkou“.  Filmaři si však vybrali (asi úmyslně – z úcty k oběti) mostek blíže k motolskému rybníku. (Karrfik)
  • Jiří Markovič (Petr Lněnička) byl český kriminalista. V roce 1986 se stal šéfem jednoho ze dvou oddělení vražd pražské policie. Vydal biografii „Kriminalista Jiří Markovič – Legenda pražské mordparty deviantům na stopě“. (sator)

Reklama

Reklama